• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

26.06.2022

07:33

(MAPA) RUSKA ČELIČNA PESNICA OKRENUTA KA LISIČANSKU! Izbačeno iz stroja više od 1.800 pripadnika VSU u Severodonjecku

printscreen fiafan.ru

Vesti

(MAPA) RUSKA ČELIČNA PESNICA OKRENUTA KA LISIČANSKU! Izbačeno iz stroja više od 1.800 pripadnika VSU u Severodonjecku

Podeli vest

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“. Vojni ekspert Boris Rožin dao je kratak rezime dejstava operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine za kanal Voenkor Kotenok Z

SEVERODONJECK

Grad je potpuno oslobođen, uključujući čitavu industrijsku zonu fabrike Azot. Svi civili taoci su oslobođeni.

Oslobođeni su Borovskoe, Voronovo i Sirotino. Ostaci neprijateljskih snaga iz Severodonjecka povukli su se u Lisičansk.

ZOLOTOJE

Likvidacija kotla je završena. Ostaci neprijateljskih snaga pokušali su da se probiju kroz minska polja prema Disputedu.

Kao i Severodonjeck, Zolote će, zajedno sa Gorskim, u narednim danima zapravo nestati iz vojnih izveštaja, kao što je nestao i Mariupolj.

Za sada nema jasnih podataka o gubicima Oružanih snaga Ukrajine (poginuli/ranjeni/zatvorenici) u Severodonjecku, Gorskom i Zolotu – juče je saopšteno da ima do 800 zarobljenika i više od 1000 poginulih.

LISIČANSK

Grad je u operativnom okruženju. Jedini put do grada iz Severska je pod vatrenom kontrolom Oružanih snaga RF.

Postoje znaci priprema za povlačenje grupacije AFU iz Lisičanska u SEVERSK
Danas su borbe počele direktno u samom Lisičansku i na periferiji rafinerije Lisičansk. Borbe za Belu goru i Privolje se nastavljaju.

Foto: printscreen fiafan.ru

SOLEDAR

Borbe za Berestovoe i Belogorovku, kao i u blizini autoputa Artemovsk-Lisičansk u oblasti zarobljene Nikolajevke. Pritisak na neprijateljski front severno od Soledara očigledno će se povećati narednih dana. Neprijatelj će se, zauzvrat, pripremiti za odbranu linije Soledar-Seversk.

ARTEMOVSK

Borbe u Klinovom i kod Pokrovskog. Do sada nije bilo moguće potpuno isključiti Novolugansku i Uglegorsku TE. Neprijatelj i dalje drži Semigorje.

AVDEJEVKA

Pozicione borbe u blizini autoputa Avdeevka-Konstantinovka i na periferiji NJujorka. Nakon što smo izgradili protivbaterijski rad sa naše strane, intenzitet granatiranja Donjecka se donekle smanjio.

Pored terorističkog granatiranja, neprijatelj puca na jedinice vojske DNR i gađa skladišta municije. Naše trupe su fokusirane na uništavanje oružja i MLRS neprijatelja.

UGLEDAR

Prilično intenzivne borbe se nastavljaju u oblasti Jegorovke i Pavlovke. Neprijatelj nastoji svojom aktivnošću da prinudi komandu Oružanih snaga RF da smanji pritisak na drugim pravcima i usput da poboljša svoj taktički položaj, koristeći činjenicu da na pravcu Uludar sada nema velikih snaga.

HARKOV

Oružane snage RF su preuzele operativnu inicijativu u ovom pravcu i vrše pritisak na Oružane snage Ukrajine u oblasti Uda, Cupovka, Dementjevka i Verhnji Saltov.

Direktna pretnja Harkovu i Čugujevu još nije stvorena – do sada UAF postepeno oduzima ono što je izgubljeno u maju tokom kontraofanzive UAF na granicu.

Foto: Reuters

SLAVJANSK

Borbe u oblasti Doline i Krasnopolja, kao iu oblasti Prišib, Bogorodični i Sidorovo. Tempo napretka ovde je još uvek nizak.

NIKOLAJEV

Pozicione bitke na pravcu Nikolajev i Krivoj Rog. Aktivnosti obe strane su ograničene artiljerijom.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da nanose intenzivne udare po ljudstvu i tehnici u Nikolajevu, uzgred nanoseći udare na Krivoj Rog i na nikopoljskom pravcu.

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da ispaljuju rakete na Herson i Skadovsk.

Odesa, Izjum, Zaporožje - bez značajnih promena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bastas

pre 1 godinu

Mozda VSU ima u severodonjecku 1800 gubitaka ali LNR ima 2500 mrtvih i oko 8000 ranjenih ( procurili podaci na VKontakte...) a to je 1/3 ukupnih snaga LNR.. znaci ukrajinci su skupo prodali severodonjeck!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija