• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Vostok

27.06.2022

20:02

BRAZIL STAO UZ RUSIJU, PRETNJE SAD IH NISU UPLAŠILE! Putin i Bolsonaro potvrdili da će ojačati partnerstvo dve zemlje! VAŠINGTON ĆE POLUDETI...

Printskrin video

Vesti

BRAZIL STAO UZ RUSIJU, PRETNJE SAD IH NISU UPLAŠILE! Putin i Bolsonaro potvrdili da će ojačati partnerstvo dve zemlje! VAŠINGTON ĆE POLUDETI...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i brazilski predsednik Žair Bolsonaro potvrdili su nameru da ojačaju partnerstvo, uključujući proširenje saradnje u poljoprivredi i energetici, prenosi pres-služba Kremlja

Potvrđena je zajednička namera da e dosledno jača strateško partnerstvo dve zemlje, uključujući dalje širenje obostrano korisne saradnje u različitim oblastima, uključujući poljoprivredu i energetiku, navodi se u saopštenju.

Lideri dve zemlje su razgovarali i o problemu globalne bezbednosti hrane i saradnje dve zemlje u različitim oblastima.

Putin je ponovo potvrdio posvećenost Rusije da ispuni svoje obaveze o nesmetanom snabdevanju brazilskih poljoprivrednika đubrivima.

- Predsednik Rusije je dao detaljnu ocenu razloga za nastanak teške situacije na globalnom tržištu poljoprivrednih proizvoda i đubriva. Istakao je važnost obnavljanja arhitekture slobodne trgovine namirnicama i đubrivima koja je urušena pod zapadnim sankcijama - navodi se u saopštenju.

Osim toga, lideri dve zemlje razgovarali su o međunarodnoj agendi, uzimajući u obzir predsedavanje Brazila Savetom bezbednosti UN počev od 1. jula.

Podsetimo, Vašington je zupozorio sve zemlje srednje i južne Amerike da ni po koju cenu ne smeju stati uz Rusiji koja je u Ukrajini pokrenula vojnu operaciju!

Štaviše, SAD su Moskvi uvelče brutalne sankcije, ali Brazil očigledno ne želi da bude "krpa" u američkoj spoljnoj politici. Najvveća zemlja Južne Amerike jasno je poručila SAD da vodi samostalnu politiku i da neže slediti naredbe Všingtona!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bora

pre 1 godinu

Brazil se pridruzio a Venecuela otisla amerima, i sada se pune americki i evropski tankeri venecuelanskom naftom , samo za talijanske rafinerije je otislo preko 2 800 000 tona nafte u 3 dana

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17