• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.06.2022

09:35

FROJD JE SANJAO O TAKVOM ZA ISPITIVANJE! Putin odgovorio na predlog lidera G7 da se skinu i "pokažu mišiće" - BIO BI TO ODVRATAN PRIZOR!

Fotoilustracija/AP/Reuters

Vesti

FROJD JE SANJAO O TAKVOM ZA ISPITIVANJE! Putin odgovorio na predlog lidera G7 da se skinu i "pokažu mišiće" - BIO BI TO ODVRATAN PRIZOR!

Podeli vest

Premijer Velike Britanije Boris Džonson i ministar odbrane Ben Volas optužili su ruskog lidera Vladimira Putina za "toksičnu muškost" i "mačizam". Iz Moskve su poručili da britanski političari imaju nizak nivo kulture što rezultira nepristojnošću i lažima

Premijer Velike Britanije Boris Džonson tokom samita NATO-a u Madridu izjavio je da Rusija ne bi pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini da je Vladimir Putin – žena.

Po mišljenju britanskog premijera, postupci ruskog lidera u vezi Ukrajine su „idealan primer toksične muškosti“.

Nešto ranije, na samitu G7 u Nemačkoj, Džonson je kroz šalu upitao svoje kolege iz drugih zemalja da li bi trebalo da skinu sakoe prilikom fotografisanja.

- Treba da pokažemo da smo snažniji od Putina - rekao je Džonson, aludirajući na stare fotografije ruskog lidera koji je tokom odmora pozirao na konju sa golim torzom.

Odvratan prizor

Vladimir Putin je rekao da mu se Džonsonova izjava o ženi koja "ne bi pokrenula rat“ ne čine baš "korektnim poređenjem sa ovim što se dešava danas“.

Ruski lider je s tim u vezi podsetio na bivšu britansku premijerku Margaret Tačer, koja se svojevremeno donela odluku o vojnim dejstvima.

- Neću sada da govorim šta bi bilo kad bi bilo. Samo želim da podsetim na događaje iz novije istorije kada je Margaret Tačer odlučila da započne borbena dejstva protiv Argentine za Foklandska ostrva. Eto, jedna žena je donela odluku da započne borbena dejstva. Gde su ta Foklandska ostrva, a gde Britanija? - rekao je Putin.

Pored toga, ruski lider je prokomentarisao i šale lidera G7 o tome da li treba da se "skinu kao Putin" na samitu.

Foto: Tanjug/AP

Po mišljenju ruskog predsednika, "to bi bio odvratan prizor".

- Ne znam kako su hteli da se skinu: do struka, ispod struka, ali mislim da bi to bio odvratan prizor - rekao je Putin novinarima nakon Kaspijskog samita.

Šef države je podsetio na pesnika Aleksandra Puškina, koji je rekao da se može biti i pametan čovek i razmišljati o lepoti.

- Slažem se sa ovim. Sve u čoveku treba da bude harmonično: i duša i telo. Ali da bi sve bilo tako harmonično, potrebno je odustati od zloupotrebe alkohola i drugih loših navika, baviti se fizičkom kulturom i sportom - dodao je Putin.

Takođe je podsetio da lično poznaje sve lidere G7.

- Ovo nije najbolji period naših odnosa i to je jasno, Ipak, oni su lideri, imaju karakter i ako budu želeli postići će neophodan uspeh. Ali moraju da rade na sebi - zaključio je Putin.

Frojd je maštao o takvom objektu za ispitivanje

Izjavu Džonsona o "toksičnoj muškosti" prokomentarisao je i portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Ironično je poručio: "Frojd je za života sanjao o takvom objektu za ispitivanje".

Odreagovala je i portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- E to su prljave fantazije Borisa Džonsona. Šta su oni tamo radili na G7? - napisala je ona na Telegramu.

Izjave Volasa

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas u intervjuu za „El-bi-si“ rekao je da je „Putinov pogled na sebe i svet – sindrom malog čoveka, mačo pogled“.

Takođe je rekao da, kada bi on rukovodio „tako katastrofalnom“ operacijom, njega bi otpustili, a britanska vlada bi „bila svrgnuta“. Volas smatra da Rusija „plaća visoku cenu tokom borbenih dejstava, te da napreduje svega nekoliko stotina metara za nekoliko dana“.

Ministar je spomenuo i Zaharovu, rekavši da ona "svima preti nuklearnim oružjem ili nečim sličnim“.

- Ona je luda kao i on - rekao je Volas.

Zaharova je nakon toga optužila britanskog ministra odbrane za klevetu i laži.

- Britanski ministar odbrane Voles prati svog premijera... Ponelo ga je na temu mesečarenja, komizma i mačizma - konstatovala je Zaharova.

Foto: Reuters

Ben Volas

Po njenim rečima, ako britanski ministar odbrane ne želi „da u celom svetu bude poznat kao potpuni lažov“, onda treba da navede bar jedan primer gde ona „svake nedelje preti da će na sve baciti nuklearne bombe“.

- S obzirom na to da nećete naći nijedan citat, odmah vas optužujem za klevetu i širenje laži - poručila je portparol ruskog MIP.

Volesu je odgovorio i Peskov.

- Nažalost, ovde vidimo nizak nivo i lične i političke kulture. Takav bezobrazluk, to se ne može drugačije nazvati, baca senku na zemlju koju predstavlja - rekao je portparol Kremlja.

Kako je dodao, Voles je pokazao "agresivnu nekulturu“, kao i drugi britanski političari.

- Oni ne mogu rešavati probleme, oni ih samo stvaraju - ocenio je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija