• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.06.2022

14:17

"EVROPA JE SLEDEĆA, TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO!"

Reuters

Vesti

"EVROPA JE SLEDEĆA, TREĆI SVETSKI RAT JE POČEO!"

Podeli vest

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov, rekao je da je Treći svetski rat počeo, a ako bi Rusija zauzela Ukrajinu, druge evropske zemlje bi bile sledeće

Reznikov je to rekao u intervjuu za britanski medij Skaj njuz u četvrtak kada su ga pitali koja je njegova poruka NATO u ovom trenutku. Kaže da nema smisla pokušavati ne eskalirati napetosti s Rusijom, jer je rat već tu. Kaže da je Treći svetski rat već počeo 24. februara ove godine.

"Ne budite preplašeni, jer smo mi prvo bojno polje u ovom ratu. Molim vas, nemojte da osećate umor. Nastavite sa podrškom. Nemojte se plašiti da napravite novi nivo eskalacije sa Rusima, jer apsolutno iskreno, Treći svetski rat je počeo 24. februara ove godine", poručio je Reznikov za Skaj njuz.

Na samitu NATO ove nedelje u Madridu, alijansa je donela neke ključne odluke o naoružavanju zbog zabrinutosti od eskalacije, što je predstavljalo najveće unapređenje njenog vojnog prisustva u Evropi od kraja Hladnog rata.

Lideri NATO složili su se da povećaju svoje trupe na više od 300.000 i stave ih u stanje pripravnosti i pojačaju svoju evropsku odbranu dodatnim snagama, više oružja, poboljšanim vazdušnim snagama i novom opremom.

Foto: Reuters

Rat u Ukrajini pokrenuo globalne tektonske promene

"Nećemo odustati"

"Za nas je veoma bitan ovaj presedan jer to znači da je novo članstvo moguće", rekao je Reznikov govoreći o članstvu Švedske i Finske u NATO-u.

Turska je odustala od veta na zahteve Finske i Švedske za članstvo u NATO, a ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će "odgovoriti na isti način" na njihovo članstvo u NATO.

"Treći svetski rat već počeo 24. februara ove godine."Nećemo odustati. Mi smo susedi, a ljudi koji žive u Rusiji imaće sinove, ćerke, unuke... Vi ste upropastili ovu komunikaciju između dve zemlje u narednih 50 godina", rekao je ministar odbrane.

Reznikov je za Skaj njuz rekao da Ukrajinci i Rusi imaju "različite vrednosti".

"Moramo da spasimo naš narod. Moramo da akumuliramo snage za kontranapad i više oružja od naših partnera. Imamo hrabrosti i želje. Siguran sam da ćemo pobediti u ratu. Svi ukrajinski vojnici žele da oslobode našu teritoriju do granica. Mislim, naše međunarodno priznate granice uključuju Krim, Donjeck i Lugansk i mi ćemo to učiniti, ali potrebno nam je vreme i više oružja od naših partnera", rekao je on u video intervjuu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

to nije tacno ,drugo je sto ostale drzave zele da ratuju protiv Rusije jer su nacist

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija