• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

01.07.2022

07:21

ZAMKA ZA ZAPAD!

AP/Tanjug

Vesti

ZAMKA ZA ZAPAD!

Podeli vest

Zapad je saterao sebe u zamku, jer nije mogao da predvidi tendencije koje će doprineti slabljenju njegove globalne dominacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

Ruski lider je u sedištu Ruske spoljnoobaveštajne službe (SVR) prisustvovao obeležavanju stogodišnjice ruske tajne obaveštajne službe i tom prilikom istakao da je prioritet službe strateška prognoza razvoja međunarodnih procesa, preneo je Sputnjik.

On je ocenio da je u svetu mnogo istomišljenika koji žele da idu svojim putem, samo se boje da dignu glavu i pričaju o tome naglas.

- Zapad pokušava da ignoriše realnost koja mu ne odgovara, kao i formiranje multipolarnog svetskog poretka. Neusmnjivo je da ne može potpuno da ignoriše te objektivne tendencije. Ali u praksi je njegova politika rukovođena jednim ciljem - svim sredstvima sačuvati sopstvenu dominaciju, rekao je Putin.

On je dodao da dogmatizam, teret prošlosti i nespremnost za suočavanje sa istinom neizbežno povećavaju rizik od daljih nepromišljenih impulsivnih akcija Zapada.

Putin je ocenio da Zapad danas cinično koristi milione stanovnika Ukrajine kao potrošni materijal u svojim geopolitičkim igrama i pokušajima obuzdavanja Rusije i da se u „američkom" svetu prava svih ostalih jednostavno gaze.

Dodao je da pokušaji obuzdavanja Rusije nisu ništa drugo nego želja da se ne dozvoli Rusiji da se razvija potrebnim tempom i na osnovu tradicionalnih vrednosti koje su joj neophodne.


- Kakvo je to obuzdavanje? To je jednostavno borba protiv Rusije", zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

Sa današnjim Zapadom se može razgovarati samo sa pozicije sile. To je jedini jezik koji oni razumeju. Rusiji ne mogu u suštini ništa, da smeju, udarili bi na nju odmah, ali znaju šta ih čeka. Džonson posebno jer je najgrlatiji. Putin je u pravu. Ko ne veruje, neka pročita knjigu Osvalda Špenglera "Propast Zapada". Tamo je sve napisano kao da je čovek imao pred sobom ovu bezličnu i vazalnu ekipu koja danas vlada Evropom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija