• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

01.07.2022

09:04

OČITAO JE LEKCIJU EVROPI O RUSIJI, A SADA PREDVIĐA 3 SCENARIJA ZA UKRAJINU! Drugog sve svi pribojavaju, ako to pokušaju, neka je svima Bog u pomoć!

Reuters

Vesti

OČITAO JE LEKCIJU EVROPI O RUSIJI, A SADA PREDVIĐA 3 SCENARIJA ZA UKRAJINU! Drugog sve svi pribojavaju, ako to pokušaju, neka je svima Bog u pomoć!

Podeli vest

Ukrajinska kriza mogla bi da se završi na tri načina, izjavio je bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer za list Spektejtor

Po njegovom mišljenju, prvi scenario podrazumeva kontrolu Rusije nad većim delom Donbasa, sa glavnim industrijskim i poljoprivrednim regionom i pojasom zemlje duž Crnog mora“.

- Ako se ona zaustavi na trenutnim pozicijama, to će biti pobeda (za Rusiju). U tom slučaju, uloga NATO-a neće biti toliko odlučujuća kako se ranije smatralo - ocenjuje Kisindžer.

Drugi scenario bi bio, objašnjava on, pokušaj da se Rusija "istisne" sa Krima koji se ujedinio sa Rusijom mnogo pre početka specijalne vojne operacije. Kisindžer smatra da bi taj scenario mogao da dovede do eskalacije sukoba. Ukoliko se vojna dejstva nastave, "povećaće se rizik za Zapad da se sam nađe u ratu sa Rusijom", istakao je on.

Treći scenario, po mišljenju diplomate, predviđa povratak na situaciju do 24. februara, odnosno do početka specijalne operacije.

- Nerešena pitanja će se moći rešiti na pregovorima. Situacija će, verovatno, biti zamrznuta na neko vreme - zaključio je bivši američki državni sekretar.

Kisindžer je ranije izjavio da bi Ukrajina trebalo da ustupi teritoriju Rusiji kako bi se sukob okončao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

Dobri, stari, inteligentni i premudri Kisindžer. Kamo sreće da je on još uvek resoru spoljne politike, a ne Blinken. Čovek ima ogromno iskustvo i valjalo bi ga poslušati umesto što se nadgornjavaju sa Putinom, ismejavaju ga i vređaju. Znak frustracije, besa i nemoći. USA je definitivno na silaznoj putanji i to će se sa ukrajinskom krizom samo potvrditi.

dera

pre 1 godinu

U pravu si , na silaznoj su putanji i to debelo , a ovaj stari namazani diplomata je američki a ne Ruski čovek , i evo ga kako pokušava da iz gotove propasti stvar vrati unazad , zaleteli su se i tako uvalili u ogromne probleme . Ovaj namazani samo pokušava da ih vadi iz čabra , na kraju nije on Ruski već je zapadni čovek . A iskustvo nas uči da kada se sa njima rukuješ obavezno prebroj prste .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17