• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srna

01.07.2022

18:12

MAĐARSKA SE NAORUŽAVA! Orban najavio UBRZANI razvoj programa odbrane!

Olivier Hoslet, Pool Photo via AP

Vesti

MAĐARSKA SE NAORUŽAVA! Orban najavio UBRZANI razvoj programa odbrane!

Podeli vest

mađarska će ubrzati razvoj programa odbrane, rekao je danas premijer Viktor Orban

- Moramo radikalno povećati svoje odbrambene sposobnosti - izjavio je za državni radio Orban i naglasio da je u interesu Mađarske da se rat u susednoj Ukrajini završi što pre.

On je u obraćanju nakon samita NATO saveza, na kojem je Alijansa odlučila da primi u članstvo Finsku i Švedsku, rekao da je "vojna realnost" u Ukrajini takva da ta zemlja svakog dana gubi mnogo vojnika i da se čini da je rat daleko, ali da situacija može da se promeni.

Orban je rekao da Mađarska, kao članica Alijanse, mora da ostane izvan ovog rata.

- Moramo pokrenuti motore i ubrzati razvoj programa odbrane - dodao je mađarski premijer.

Orban, koji je na izborima u aprilu osvojio četvrti uzastopni premijerski mandat, izjavio je da Mađarska nije spremna da pregovara o potencijalnom embargu ili ograničenju uvoza ruskog gasa u EU jer bi to ugrozilo mađarsku ekonomiju.

- Nisu neophodne sankcije nego momentalni prekid vatre i mirovni razgovori - rekao je Orban i dodao da je potreban mir da bi se zaustavila "ratna inflacija".

Stopa inflacije u Mađarskoj je dvocifrena iako su ograničene cene energenata i osnovnih namirnica. Nacionalna banka Mađarske u utorak je povećala referentnu kamatnu stopu na 7,75 odsto. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

tako radi pametan pedsednik ,on ne ceka na skupe avuione kao ovaj nas od majmuna francuza i njegovi rafali ,a ima za 12 rafala dve eskadrile kineskih J10c,najmanje dve eskadrile

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija