• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

04.07.2022

12:39

NATO BAZE NA 20KM OD RUSIJE?! "AKO TO URADITE - NANIŠANIĆEMO" Ruska Duma poslala upozorenje, prva meta biće...

Vesti

NATO BAZE NA 20KM OD RUSIJE?! "AKO TO URADITE - NANIŠANIĆEMO" Ruska Duma poslala upozorenje, prva meta biće...

Podeli vest

Ako Lapenranta bude domaćin vojne baze, postala bi meta ako bi sukob ikada izbio, rekao je predsednik Državne dume

Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin upozorio je da bi, ukoliko gradonačelnik finskog pograničnog grada Lapenranta ugosti vojnu NATO bazu, stavio bi ga na nišan ruske vojske. Volodin je komentarisao najavu koju su objavili finski mediji o pograničnom gradu koji očekuje povećanje investicija nakon što se nacija pridruži vojnom bloku koji predvode SAD.

Finska televizija Ile citirala je Jarvu, koji je rekao da bi formalno pristupanje u NATO donelo osećaj bezbednosti ljudima i preduzećima u regionu Južne Karelije.

Predsednik ruske Državne dume rekao je da gradonačelnik greši u vezi sa načinom na koji bezbednost funkcioniše, zbog činjenice da bi vojna infrastruktura bila prva meta ako bi došlo do sukoba između dve nacije.

- Gostoprimstvo bazama NATO-a ne bi zaštitilo ni Finsku ni Švedsku. Naprotiv, to bi izložilo napadu stanovnike gradova u kojima se nalazi vojna infrastruktura - napisao je Volodin na društvenim mrežama.

Lapenranta, sa oko 70.000 stanovnika, nalazi se 20 km od ruske granice. Finska i druga nordijska država Švedska podnele su zahtev za učlanjenje u NATO ranije ove godine i očekuje se da će uskoro postati punopravne članice, kada sve sadašnje zemlje članice ratifikuju pristup.

Obe države su prekinule svoju dugogodišnju tradiciju neutralnosti da bi se pridružili organizaciji, tvrdeći da je to bilo neophodno zbog ruske vojne operacije u Ukrajini.

Vlade obe zemlje izjavile su da neće biti u obavezi da na svom tlu ugoste NATO baze ili nuklearno oružje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predragm

pre 1 godinu

U Evropi se trenutno postavljaju 5000 raketa srednjeg dometa koje za isto vreme mogu doci do Rusije kao njene hipersonicne jer su blizu do 1000 km od Moskve i jos su pokretne tako da menjaju poziciju. I jos 250 takticnih nuklearnih bombi sa avionima se razmesta.Tramp je raskinuo ugovor sa Rusima o razmestaju raketa srednjeg dometa kada mu je Putin pretio hipersonicnim raketama i tako ponistio prednost hipersonicnih raketa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15