• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

07.07.2022

22:14 >> 14:04

134. DAN RATA! Putin objasnio zašto se reči Žirinovskog obistinjuju, predali se elitni padobranci, Harkov pod granatama

AP/Tanjug

Vesti

134. DAN RATA! Putin objasnio zašto se reči Žirinovskog obistinjuju, predali se elitni padobranci, Harkov pod granatama

Podeli vest

Specijalna vojna operacija u Ukrajini – dan 134. EK priprema pravni okvir za prenos zamrznutih ruskih sredstava Ukrajini. Nemački kancelar izjavio je da je Berlin spreman da Kijevu da bezbednosne garancije. Ukrajinska vojska rasporedila je prenosne protivraketne sisteme na krovu zgrade Crvenog krsta u Odesi, oko koje se nalazi oklopna tehnika

22.10 - Jurišni helikopteri u akciji

Udarni helikopteri Ka-52 i Mi-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napadaju neprijateljske položaje tokom Specijalne vojne operacije.

21.30 - Predali se elitni padobranci

Tokom ofanzive jedinica grupacije „Istok“ ruskih snaga severozapadno od Slavjanska, predala se 25. vazdušno-desantna divizija Oružanih snaga Ukrajine.

21.25 - Granatiranje ciljeva u Harkovu

Grad u dimu - izvode se masovni udari po ciljevima u Harkovu.Važno je napomenuti da do sada u gradu nije zavijao alarm za vazdušni napad.

 

 

21.10 - Putin objasnio zašto se obistinjuju predviđanja Žirinovskog

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je Vladimira Žirinovskog izuzetnom političkom figurom čija su predviđanja bila zasnovana na poznavanju i razumevanju situacije.

Putin je rekao da je Vladimir Žirinovski bio svestrana osoba sa dubokim znanjem.

- Otuda neka od njegovih proročanstava koja se obistinjuju. Oni nisu niotkuda, nisu izgrađena na gatanju, već na znanju, na razumevanju razvoja situacije, na izgledima za razvoj ovih situacija - rekao je Vladimir Putin na sastanku sa liderima frakcija Državne Dume.

20.45 - Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ideju lidera stranke „Pravedna Rusija – za istinu“ Sergeja Mironova koji je predložio da se vojnici LNR i DNR izjednače sa ruskim vojnicima

„Što se tiče izjednačavanja vojnika LNR i DNR sa ruskim vojnicima – u potpunosti to podržavam. To će se realizovati u praksi“, rekao je Putin.

20.23 - Putin: Rusija još nije ništa ozbiljno započela u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je komentarišući specijalnu vojnu operaciju u ukrajinskom regionu Donbasu da "Rusija još nije ništa ozbiljno započela u Ukrajini", prenela je novinska agencija RIA Novosti.

"Svi treba da znaju da mi uglavnom još nismo ništa ozbiljno započeli", rekao je Putin na današnjem sastanku sa liderima stranačkih grupa u Državnoj dumi.

Osvrnuo se i na izjave koje stižu sa Zapada.

"Već smo mnogo čuli da Zapad želi da se bori sa nama do poslednjeg Ukrajinca. Ovo je tragedija za ceo ukrajinski narod, ali izgleda da sve ide ka tome", dodao je Putin.

20.20 - Međunarodne rezerve Rusije ostale nepromenjene

Međunarodne rezerve Rusije ostale su praktično nepromenjene tokom ove nedelje i 1. jula su iznosile 586,8 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Banke Rusije. One su 24. juna 2022. bile na nivou od 586,1 milijardu dolara, stoji u saopštenju, navodi TAS S.

Međunarodne rezerve Rusije su visokolikvidna strana sredstva dostupna kod Banke Rusije i ruske vlade i sastoje se od strane valute, valute Međunarodnog monetarnog fonda pod nazivom "specijalna prava vučenja" (SDR), koja se može menjati za nacionalna sredstva ili devize, ali njom mogu raspolagati samo vlade država, i monetarnog zlata.

Guverner Banke Rusije Elvira Nabiulina izjavila je ranije da zlatne i devizne rezerve Rusije vrede oko 300 milijardi dolara, prenosi ruska agencija.

20.00 - Minsk: Odgovorićemo adekvatno na eventualni napad Poljske

Zamenik načelnika generalštaba beloruske vojske Ruslan Kosigin izjavio je danas da se teritorija Poljske kao i baltičkih zemalja pretvara u poligon na kom SAD planiraju da pokrenu novi krvavi konflikt protiv Ruske Federacije i njenih saveznika.

On je rekao da će beloruski odgovor na "provokacije Zapada svakako biti adekvatan i oštar" i da će poljska vojna infrastruktura biti prva na udaru u slučaju da se Varšava odluči za napad, prenela je beloruska novinska agencija Belta.
Kosigin je ukazao na vojne vežbe, kao i na pokušaje pojedinih poljskih političara da se krene u vraćanje takozvanih drevnih poljskih teritorija, što se odnosi na zapadne regione Ukrajine i Belorusije.

Rekao je i da je to priprema za izvođenje vojnih operacija u istočnom pravcu po instrukcijama Zapada, a zbog gubitka samostalnog odlučivanja.

"Poljski lideri to moraju da shvati. Teritorija Poljske i njena vojna infrastruktura postaju primarna meta u slučaju konflikta. Tu spadaju i centri za odlučivanje, sistemi upravljanja, kao i ključni objekti njihove privrede i saobraćajne infrastrukture", rekao je Kosigin.

19.35 - Bataljon pobegao sa fronta

Oružane snage Ukrajine (APU) nastavljaju da zasićuju odbrambenu liniju Seversk-Zvanovka-Soledar-Bahmut tehnikom i ljudstvom. Nakon gubitka Spornog ukrajinsku komandu očekuje nova etapa ofanzive savezničkih snaga. Pre svega, čekaju napredovanje branilaca Donbasa ka Seversku, Berestovoju, Ivano-Darjevki.

U samom Berestovu deo trećeg bataljona ukrajinske 14. brigade je zbog velikih gubitaka bez dozvole napustio svoje položaje. Istovremeno, u rejon Zolotarevke poslata je diverzantsko-izviđačka grupa sa stranim kompleksima DŽavelin, čiji je zadatak da zadržava ruske tenkove i konvoje.

U međuvremenu, saveznička artiljerija aktivno obrađuje ukrajinske položaje kod Bahmuta, Berestova, Zvanovke, Veselog, stanice Vjemka i Ivano-Darjevke.

19.30 - Poginula tri vojnika DNR

Tri vojnika Donjecke Narodne Republike su poginula, a 11 je povređeno tokom dana tokom neprijateljstava, saopštila je u četvrtak Narodna milicija DNR.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su tokom vršenja vojne dužnosti u borbi za nezavisnost troje poginulo, a jedanaest branilaca Donjecke Narodne Republike je povređeno, navodi se u poruci Narodne milicije DNR objavljenoj na njenom Telegram kanalu.

19.25 - Plakat sa fotografijom desetogodišnje devojčice Veronike ispod koje stoji natpis „Francuska vlada pomaže Ukrajini da ubija“, postavljena je ispred francuske ambasade u Sankt Peterburgu.

 

 

18.45 - Ekplozije odjekuju Harkovom

 

 

18.44 - Gori skladište u Donjecku nakod udara Ukrajinaca

 

 

18.40 - Ukrajina je vršila izolaciju i genocid nad ljudima u Donbasu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

Zapad pokušava da prebaci krivicu za aktuelnu krizu oko hrane na Rusiju, ali su problemi počeli znatno ranije zbog poteza koje je vukao Zapad, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

 

 

17.30 - Džonson obećao Zelenskom dalju podršku

Britanski premijer Boris Džonson obećao je ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom u telefonskom razgovoru da će i u narednim nedeljama sa svojim patnerima raditi na okončanju blokade izvoza žitarica iz Ukrajine, saopštio je Džonsonov portparol.

Zelenski je zahvalio Džonsonu na njegovoj odlučnoj podršci Ukrajini i dodao da je ukrajinski narod zahvalan Velikoj Britaniji.

Džonson je na kraju razgovora poručio Zelenskom da je „heroj i da ga svi vole“, navodi Rojters.

17.00 - Marijupolj

 

 

16.58 - Lideri Poljske i Litvanije obilaze NATO trupe na granici

Pedsednici Poljske i Litvanije planirali su danas da se sastanu s trupama NATO-a sa obe strane granice kako bi demonstrirali odbrambenu spremnost alijanse na lokaciji koja se smatra strateški važnim "uskim grlom".

Suvalki jaz od rata u Ukrajini privlači veliku pažnju, a predstavlja granični pojas od 70 kilometara povezuje Litvaniju, Estoniju i Letoniju sa drugim članicama NATO-a, a ujedno se nalazi i između ruske eksklave Kalinjingrada i Belorusije, prenosi AP.

Poljski predsednik Andžej Duda i predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, u pratnji ministara odbrane svojih zemalja, najavili su da će posmatrati vežbe mobilne komandne jedinice Multinacionalne divizije Severoistok, predvodjene SAD, u mestu Šipliški u Poljskoj.

AP dodaje da bi njih dvojica zatim trebalo da otputuju u Marijampoli u Litvaniji da se sastanu sa logističkim bataljonom predvođenim Nemačkom.

Na nagovor Poljske i baltičkih država, lideri NATO-a su na samitu prošle nedelje u Madridu odlucili da značajno povećaju broj trupa u istočnoj Evropi. Dodaje se da će bataljoni koji broje stotine vojnika biti pretvoreni u brigade sa hiljadama uniformisanih ljudi.

16.55 - Nemačka: Ne možemo da isporučimo oklopne transportere Ukrajini

Ministar odbrane Nemačke Kristina Lambreht izjavila je da Berlin ne može da isporučuje Ukrajini oklopne transportere „Fuchs“ zbog potrebe da se održi odbrambena sposobnost Bundesvera.

"Podržavamo Ukrajinu u svemu mogućem i što se čini odgovorno. Ali moramo garantovati odbrambenu sposobnost Nemačke", rekla je Lambrehtova.

Ranije je opoziciona partija Hrišćansko-demokratska i Hrišćansko-socijalna unija saopštila da su takve isporuke neophodne.

16.52 - Lavrov: Podrška Zapada militarizmu Kijeva neprihvatljiva

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da je podrška Zapada militarizmu Kijeva neprihvatljiva.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Lavrov je to rekao kada se sastao sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom na marginama sastanka ministara inostranih poslova G20 u Indoneziji, prenosi agencija TASS.

14. 30 - Novi raketni napad na DNR

Ukrajinske trupe su za pola sata ispalile na Jasnovatu četiri rakete iz višecevnog bacača raketa "Grad" i četiri granate kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

14.10 - EP odobrio kredit za pomoć Ukrajini

Evropski parlament je odobrio novi kredit makrofinansijske pomoći Ukrajini u vrednosti od milijardu evra, saopšteno je iz te organizacije.

Novi paket pomoći treba da odobri Savet Evrope. Evropska komisija je saopštila da očekuje da će ta sredstva biti dodeljena Ukrajini tokom leta.

13.52 - Ministar odbrane Nemačke Kristina Lambreht izjavila je da Berlin ne može da isporučuje Ukrajini oklopne transportere „Fuchs“ zbog potrebe da se održi odbrambena sposobnost Bundesvera.


„Podržavamo Ukrajinu u svemu mogućem i što se čini odgovorno. Ali moramo garantovati odbrambenu sposobnost Nemačke“, rekla je Lambrehtova. Ranije je opoziciona partija Hrišćansko-demokratska i Hrišćansko-socijalna unija saopštila da su takve isporuke neophodne.

 

13.48 - Ambasador Turske u Kijevu Ahmet Gul pozvan je na razgovor u ukrajinsko Ministarstvo inostranih poslova zbog informacija da je brod „Žibek žoli“ koji pod ruskom zastavom prevozi žito izašao iz turske luke, saopšteno je u Kijevu.


Ranije je jedan od članova posade rekao da turske carinske službe nisu sprovele postupak zadržavanja ruskog teretnog broda sa žitom, kako je to tvrdio Kijev.
Član posade je rekao da se brod nalazio na sidrištu zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Kako je objasnio, da je zaista došlo do zadržavanja, brod bi se nalazio u luci pod stražom.

 

13.32 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Soledara.

 

 

13.27 - Ruske snage ispalile su rakete u vazdušnom napadu na centar grada Kramatorsk na istoku Ukrajine, a bilo je i žrtava, saopštio je danas gradonačelnik tog grada Oleksandr Gončarenko.

"Raketni vazdušni udari na centralne delove Kramatorska, ima žrtava", napisao je na Fejsbuku Gončarenko, ne navodeći detalje o žrtvama, prenosi Rojters. Pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

 

12.39 - Kako Ukrajinci prodaju dobijenu pomoć sa Zapada


 

 

 

12.25 - Moskva namerava dosledno da širi geografiju izvoza nafte, naftnih derivata i prirodnog gasa, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Rusija doprinosi jačanju prehrambene i energetske bezbednosti, dobronamerno ispunjavajući svoje ugovorne obaveze. Ove godine planiramo da u inostranstvo uputimo oko 50 miliona tona žita. Dosledno ćemo širiti geografiju izvoza nafte, naftnih derivata i prirodnog gasa“, navedeno je u saopštenju.


Ministarstvo je ocenilo da se nestašica hrane, đubriva i goriva ozbiljno pogoršava zbog nelegitmnih jednostranih sankcija Zapada. „Osnovno breme njihovih destruktivnih poteza nose zemlje u razvoju, koje nemaju dovoljno sopstvenih resursa“, navedeno je u saopštenju, objavljenom povodom predstojećeg učešća šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova na Savetu ministara inostranih poslova G20 u Indoneziji.

 

12.00 - Evropska unija razmatra mogućnost da u okviru sedmog paketa sankcija protiv Rusije uvede zabranu uvoza ruskog zlata, izjavoi je šef Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Rad na sankcijama se nastavlja. Zajedno s partnerima iz G7 proučavamo ograničenja uvoza ruskog zlata. Sada je prioritet da sve zemlje potpuno ispunjavaju već uvedene sankcije“, rekao je Mišel.

 

11.58 - Iznad mesta Skadovsk u Hersonskoj oblasti oborena je ukrajinska raketa

Delovi rakete pali su na stambene zgrade.

10.54 - Ruska vojska sprečila teroristički napad u Hersonu


Ruska vojska sprečila je seriju terorističkih napada u Hersonu, izjavio je za Sputnjik izvor u vojsci.
„Ruska vojska sprečila je seriju terorističkih napada u Hersonu. Njihovi počinioci trebalo je da budu tajna diverzantsko-izviđačka grupa snaga za specijalne operacije Ukrajine. Imena izvršilaca i naručilaca već su poznata“, rekao je sagovornik agencije.


On je rekao da je diverzantsku grupu „koordinisao štab snaga za specijalne operacije u gradu Brovari u Kijevskoj oblasti, a rezultati smrtonosne akcije trebalo je da budu lično raportirani predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom“. Izvor je saopštio da, „kako su sami diverzanti objasnili, u Kijevu su veoma nezadovoljni što je u Hersonskoj oblasti sada mirno“.


„Stoga je njihov glavni zadatak bio da izvedu seriju terorističkih akata kako bi stvorili u gradu atmosferu panike i haosa, kao i da zastraše stanovnike Hersona i rukovodstvo vojno-civilne administracije“, objasnio je izvor.

 

10.19 - Na društvenim mrežama šire se snimci posledica napada Oružanih snaga Ukrajine na Petrovski okrug Donjecka.

09.16 - Tokom proteklog dana oružane formacije Ukrajine dva puta su gađale naselje

Mironovski iz minobacača kalibra 120 mm, ispalivši pet mina, saopštio je portparol Narodne milicije LNR kapetan Ivan Filiponenko. U granatiranju je poginuo jedan civil, a sedam osoba je ranjeno.


U naselju Stahano je od rasutih fragmenata trupa rakete „Točka U“ koje su oborile snage PVO oštećene četiri garaže, dva automobila, skuter i bicikli. Inženjerske jedinice nastavljaju da razminiraju teritoriju LNR. Proteklog dana demineri su očistili više od sedam hektara teritorije od eksplozivnih objekata koje su ukrajinske snage ostavile u rejonima naselja Smoljaninovo i Borovenki.

 

09.00 - Pripadnici ruskih snaga objavili su snimak podizanja zastave Rusije nad Belogorovkom, poslednjim naseljem LNR kojim je završeno oslobađanje Luganske Narodne Republike.

 

08.17 - Ruske snage raketirale su jutros Zmijsko ostrvo

Ruske snage raketirale su jutros Zmijsko ostrvo na severozapadu Crnog Mora, sa kojeg su se povukle ranije ove nedelje, i obližnji grad Odesu, saopštio je portparol vojne administracije Odese Serhij Bratčuk. On je na svom Telegram kanalu naveo da su dve rakete nanele "značajnu štetu" pristaništu na ostrvu, prenosi Gardijan. Dodao je da je in Odesa napadnuta pre zore i da su pogođena dva kombajna i uništeno 35 tona žita.

 

08.07 - G20 danas na Baliju, Lavrov skuplja podršku

Ministri spoljnih poslova Grupe 20 (G20) dolaze danas na Bali, u Indoneziji, zbog razgovora na kojima će dominirati sukob u Ukrajini, uprkos dnevnom redu koji je usredsređen na globalnu saradnju i prehrambenu i energetsku bezbednost, prenosi AP

 

07.36 - Kadirov najavio sledeći zadatak!

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da će sledeći zadatak u sklopu specijalne vojne operacije u Ukrajini biti likvidacija preostalih terorista koji su svojevremeno pobegli iz Čečenije. „Ove nedelje smo oslobodili celu teritoriju LNR. To je, bez sumnje, istorijsko i sudbonosno dostignuće za Lugansk, ali za nas Čečene još je daleko kraj operacije. Nadamo se da će nam dati dozvolu da, ako bude potrebe, stignemo i do Kijeva i obračunamo se sa teroristima koji su svojevremeno pobegli iz Čečenije“, napisao je Kadirov na Telegramu. On je dodao da je za tim teroristima raspisana poternica i da se oni sada nalaze u Kijevu.

07.28 - Ukrajinske snage nekoliko puta su gađale Gorlovku granatama različitog kalibra, uključujući i „natovskog“ od 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Na Gorlovku je u 5.40 ispaljeno šest granata kalibra 155 milimetara, a u 6 časova ispaljeno je 20 granata kalibra 152 milimetra.

 

07.25 - U Hersonu pronađeno skrovište sa oružjem i tranzitni punkt diverzanata


Ruske snage otkrile su u Hersonu i oblasti tranzitni punkt za ukrajinske diverzante, kao i skrovište sa bacačima granata, izjavio je za Sputnjik izvor u vojsci. „U privatnoj napuštenoj kući u Hersonu na zahtev ukrajinskih graničara organizovano je skrovište sa oružjem, koje je zarobljenik isporučio iz sela Parutino u Nikolajevskoj oblasti preko vode za sedam hiljada grivni za naknadno prebacivanje diverzantima koji nikada nisu ni stupili u kontakt“, rekao je izvor agencije.


Skrovište je pronađeno tokom istrage i u njemu su pronađeni bacači granata RMG, RPG-22 i RŠG; 17 granata F-1, dve granate RGD-5; sedam fitilja za granate; 1.854 patrone kalibra 12,7 mm, 7,62 mm i 5,45 mm; jedan automat AKSU i AKS-74 sa prikačenim podcevnim bacačem granata, kao i devet metaka za bacač granata VOG-25. Osim toga, u selu Kujbiševo u Hersonskoj oblasti pronađen je tranzitni punkt za ukrajinske diverzante.


„U privatnoj kući prijatelja jednog od pritvorenika organizovan je tranzitni punkt za pripadnike diverzantsko-izviđačke grupe, gde je prethodno bilo skladišteno oružje iz skrovišta u prvoj kući u Hersonu“, objasnio je on. Nakon pregleda lokacije i vozila u selu, ruske snage pronašle su još osam granata F-1, 12 upaljača, uniformu pripadnika obezbeđenja, Dži-Pi-Es navigator i taktički dvogled. Ruske snage redovno pronalaze skrovišta sa oružjem i eksplozivom u Hersonskoj oblasti od trenutka preuzimanja kontrole nad regionom u martu, a osim toga, bivši pripadnici ukrajinskih snaga dobrovoljno predaju oružje i skrovišta.

07.13 - Ruski vojnici su upali u zasedu i uništili ukrajinski S-300

 

 

07.08 - Šmigal: Ukrajini 1,9 milijardi dolara za obnovu

Na međunarodnoj konferenciji posvećenoj obnovi Ukrajine održanoj u italijanskom gradu Luganu potpisani su sporazumi o korišćenju pomoći u vrednosti od 1,9 mililjardi dolara, izjavio je danas premijer Ukrajine Denis Šmigal.

"Skoro 1,9 milijardi dolara. To je vrednost sporazuma o podršci Ukrajini postignutog u Luganu", objavio je Šmigal na svom Telegram kanalu i precizirao da je 600 miliona dolara namenjeno za fiskalnu podršku, a 500 miliona za razvoj poljoprivrede, prenosi TAS S. Ostali fondovi će, dodao je, biti korišćeni za pomoć u pripremama za predstojeću grejnu sezonu i za digitalnu transformaciju.

Ukrajina je konferenciji u Luganu održanoj 4. i 5. jula, predstavila i sveobuhvatni plan za obnovu zemlje vredan 750 milijardi dolara, a Šmigal je ocenio da to nije previše s obzirom na obim posla. Na konferenciji je usvojena i deklaracija u sedam tačaka, među kojima su i nužnost iskorenjivanja korupcije i produbljivanje reformi.

 

07.05 - Zelenski...

"Možda sam veoma uporan, ali je ipak bezbednost neba prioritet. Niko više ne očekuje neku avijaciju, ali svi očekujemo i imamo potvrdu, za sada u teoriji, ali očekujemo dolazak u Ukrajinu moćnih sistema protivvazdušne odbrane", izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

 

 

 

 

07.00 - Gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je da je otvorena vatra iz artiljerijskog oruđa na selo Nekislica iz pravca Ukrajine. Prema preliminarnim podacima, niko nije povređen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

112. DAN RATA! Dejli telegraf: Ruska vojska zarobila dvojicu američkih plaćenika kod Harkova! Ukrajina dobija još pomoći, Nemačka spremila raketne bacače "Mars II"! Ekskluzivni snimak fabrike "Azot"! (FOTO, VIDEO)
Planeta

112. DAN RATA! Dejli telegraf: Ruska vojska zarobila dvojicu američkih plaćenika kod Harkova! Ukrajina dobija još pomoći, Nemačka spremila raketne bacače "Mars II"! Ekskluzivni snimak fabrike "Azot"! (FOTO, VIDEO)

Rusija je jutros zatražila da ukrajinske snage koje se kriju u hemijskoj fabrici "Azot" u Severodonjecku polože oružje i predaju se. Ukrajinski ekstremisti pucali su na Černobajevku kod Hersona, dva civila su poginula. NATO danas najavio nastavak isporuke teškog naoružanja u Ukrajini. Ništa od cvilinog koridora iz "Azota"

15.06.2022

21:36 >> 22:31

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...
Olimpijske igre

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...

Prvi dan Olimpijskih igara u Parizu otvorile su naša džudistkinja Milica Nikolić koja je eliminisana u 2. kolu, potom Jovana Arsić koja se plasirala u četvrtinale skifa i strelac Damir Mikec, koji je izbrio finale i u nedelju oko 9:30 će se boriti za zlato! Novak se prošetao do druge runde, a Sara Ćirković neočekivano ispala. Poslednja srpska predstavnica, stonoteniserka Izabela Lupulesku, posle četiri izgubljena seta spakovala je kofere i zaputila se kući.

27.07.2024

23:13

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija