• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

12.07.2022

16:49

MEDVEDEV GASI SVETLO, ZAMKA JE USPELA! "KORISNI EVROPSKI IDIOTI STRADALI SU..."! Evropljani su nasamareni, crne prognoze se ostvaruju, berba gorkih plodova samo što nije, dok se iščekuje ledena zima...

AP/Photo

Vesti

MEDVEDEV GASI SVETLO, ZAMKA JE USPELA! "KORISNI EVROPSKI IDIOTI STRADALI SU..."! Evropljani su nasamareni, crne prognoze se ostvaruju, berba gorkih plodova samo što nije, dok se iščekuje ledena zima...

Podeli vest

Zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je, govoreći o kursu dolara i evra, da prognoze o sistemskoj krizi u evrozoni počinju da se ostvaruju


"Kurs evra i dolara je prvi put za 20 godina izjednačen. Prognoze o nastupanju sistemske krize u evrozoni počinju da se ostvaruju", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Medvedev je naveo da je Evropska unija „od početka pucala sebi u glavu iz sankcionog pištolja“, a sada „bere gorke plodove pada proizvodnje, kritične inflacije, gubitka konkurentnosti svoje robe i iščekivanja zime u ledenim stanovima bez ruskog gasa“.

Prema njegovom mišljenju, evropska valuta, koja je pojeftinila u odnosu na američku, postala je odličan pokazatelj ko će platiti za krizu u Ukrajini.

"Vašington i London su nasamarili Evropljane. Poznato je da je rat nastavak politike drugim sredstvima. Upuštajući se u ekonomsku borbu, trebalo je da uzmu u obzir sopstvene valutno-ekonomske probleme, a ne prosto da uvode loše restrikcije", napisao je Medvedev.

On je dodao da u Beloj kući tu formulu znaju mnogo bolje, nego „briselski psi rata“.

"'Korisni evropski idioti' su stradali milošću Amerikanaca mnogo više, ali uopšte ih ne treba žaliti, pošto su upravo rusofobi iz Evropske unije raspirili hibridni rat protiv rusije i otvorili protiv nas široki ekonomski front“, naglasio je Medvedev.

Prema njegovom mišljenju, najbolja zaštita od "užeglog evra" jeste prelazak na nove načine isplate, uključujući korišćenje nacionalnih valuta, uz mogućnost stvaranja nove rezervne valute zemalja BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južnoafrička Republika).

"Najbolja zaštita od užeglog evra će biti prelazak na nove načine plaćanja u trgovini s našim pouzdanim partnerima, uključujući korišćenje nacionalnih valuta – ruske rublje, kineskog juana, indijske rupije i drugih. U budućnosti je moguće i stvaranje nove rezervne valute zemalja BRIKS-a. Savremenom svetu je očigledno dosta dolara, evra i funti sterlinga", napisao je Medvedev.

On je dodao da platna sposobnost Evrope ne plaši Rusiju.

"Potrebno je da se bavimo adaptacijom svoje ekonomije novim veoma složenim uslovima. Da rešavamo probleme u industriji, uključujući obezbeđivanje tehnološkog suvereniteta. Tu je veoma mnogo posla", naveo je Medvedev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17