• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2022

22:35 >> 18:13

RAT U UKRAJINI 141. DAN! Granatirana Pantelejmonovka, Nikolajevska oblast pod novim udarima... Zelenski se obraća i večeras (Video)

Tanjug/AP

Vesti

RAT U UKRAJINI 141. DAN! Granatirana Pantelejmonovka, Nikolajevska oblast pod novim udarima... Zelenski se obraća i večeras (Video)

Podeli vest

U toku je 141. dan specijalne vojne operacije koju ruska vojska izvodi u Ukrajini. Oružane snage Ukrajine su opet granatirale Novu Kahovku, dok su ruske snage ušle u Seversk i Soledar. Borbe se vode i u blizini Bahmuta

22.35 - Kako prenose ukrajinski mediji, u Nikolajevu se čuju eksplozije.

22.30 - Poginula tinejdžerka

Dva civila su poginula, 13 je povređeno u četvrtak u DNR zbog ukrajinskog granatiranja, saopštila je Narodna milicija republike.

- Kao posledica granatiranja povređeno je 13 civila, a poginula su dva civila, od kojih je jedna bila tinejdžerka rođena 2004. godine, navodi se u Telegram kanalu ministarstva.

22.30 - Granatirana Pantelejmonovka

Ukrajinski vojnici su u 22.15 po moskovskom vremenu gađali Pantelejmonovku, ispalivši pet granata „NATO“ kalibra 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

22.00 - Raketirana Nikolajevska oblast

Zadaju se novi udari: u Nikolajevskoj oblasti požar na mestu dolaska, eksplozije u Nikopoljskom okrugu Dnjepropetrovske oblasti - ovde granatiranje iz VBR-a.

22.50 - Ruski demineri nastavljaju sa čišćenjem mina u oslobođenom Severodonjecku

U četvrtak je na centralnim ulicama grada pronađena i neutralisana neeksplodirana ukrajinska artiljerijska granata kalibra 152 mm i hitac za bacač granata.

 

 

21.45 - Zelenski se obratio

 

 

21.10 - Ukrajinske mine ubijaju civile

Mine ukrajinske vojske, koje su ostavili za sobom, nastavljaju da sakate civile u Severodonjecku, rekao je za RIA Novosti Aleksandar Degtjarjov, načelnik Centralne okružne bolnice grada Severodonjecka.

21.00 - Raketirni Jasionovataja i Pantelejmonovka

Ukrajinske trupe u 21.00 ispalile su 10 raketa iz VBR-a Grad na Pantelejmonovku u DNR, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

Ukrajinski vojnici u 20.55 ispalili su 10 raketa iz VBR-a Grad na Jasinovatu u DNR, saopštilo je predstavništvo DNR u SCKK.

20.30 - Sjedinjene Američke Države pozvale su večeras svoje građane da odmah napuste Ukrajinu.

20.30 - Bombardovana Rusija

Ukrajinske bespilotne letelice napale su danas granični prelaz i benzinsku stanicu u ruskom regionu Brjansk, izjavio je lokalni gubernator Aleksandar Bogomaz.

20.12 - "Najveća opasnost za Kijev su raketni udari"

Značajnije borbe kod Kijeva su sada nemoguće, a trenutno su raketni udari najveća opasnost za glavni grad Ukrajine, rekao je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni.

"Sada su raketni udari najveća opasnost za Kijev, ali jačamo odbranu. Oborili smo veliki broj neprijateljskih projektila", dodao je on.

20.00 - Regioni u Ukrajini u kojima su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost

 

 

19.50 - Kličko: "Rusija neće stati"

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da je ruski raketni napad na Vinicu "dokaz da Rusija neće zaustaviti svoje varvarstvo".

"Ruski teroristi besno nastavljaju sa genocidom nad mirnim Ukrajincima. Današnji zastrašujući snimak iz Vinice je dokaz da Rusija neće stati u svom varvarstvu. Samo razorne sankcije protiv agresora, bez pomirenja! Samo moderno i moćno oružje za Ukrajinu. I jedinstvo stav civilizovanog sveta koji ne želi da ga unište krvavi divljaci", napisao je Kličko.

19.00 - Pušilin: Ukrajinske snage gađale autobusku stanicu, 2 žrtve

Dve osobe su poginule kada su ukrajinske snage granatirale autobusku stanicu u gradu Donjecku, na istoku Ukrajine, izjavio je danas lider DNR Denis Pušilin. Pušilin je u postu na Telegramu napisao da su dva civila poginula, a tri ranjena kada je iz haubice pogođena autobuska stanica, preneo je Rojters.

Savetnik ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Anton Heraščenko optužio je ruske snage na društvenim mrežama da su napale centar Donjecka, a da krivicu za to prebacuju na Ukrajinu.

Rojtersov snimak sa lica mesta prikazuje mrtvog vozača autobusa za volanom i drugo telo prekriveno čaršavom na zemlji.

Britanska agencija nije mogla nezavisno da utvrdi ko je odgovoran za napad.

18.12 - Pojavio se snimak...

Objavljen je snimak zauzimanja aerodroma „Antonov“ u Gostomelju 24-25. februara 2022. godine

 

17.17 - Ukrajinske snage gađale su u 17 časova naselje Goljmovski, na koje je ispaljeno 16 granata kalibra 152mm, kao i naselje Novobahmutovka, na koju je ispaljeno 15 raketa kalibra 80mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

16.50 - Rusija očekuje mudru odluku od Izraela

 

 

 

16.37 - Dva čoveka su poginula, a 15 ljudi je ranjeno tokom ukrajinskog granatiranja centra Izjuma, saopštila je pres-služba adminitracije Harkovske oblasti.

 

16.12 - Savezničke snage pred Soledarom


Savezničke snage Rusije i Luganske Narodne Republike utvrdile su se na 2,5 kilometara od Soledara i odatle nastavljaju da vrše ofanzivu na grad, izjavio je portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko. Ranije je lider DNR Denis Pušilin saopštio je da se jedinice nalaze unutar Soledara i da je njegovo oslobađanje pitanje vremena.

 

16.09 - Ukrajina stavila OZNAKU TAJNOSTI na podatke o gubicima svojih trupa

 

 

 

15.38 - Napad na autobusku stanicu „Centar“ u Vorošilovskoj oblasti Donjecka izveden je iz američke haubice M777, saopštio je lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.


On je stigao na mesto napada, u kojem su poginula dva, a ranjena tri civila. Pušilin je rekao da je poginula devojka koja se vraćala s posla, kao i vozač autobusa. Lider DNR je naglasio da u blizini stanice nema vojnih objekata.

Upozoravamo, video je uznemirujućeg sadržaja i možete ga pogledati OVDE


„To je novi ciljani napad na civile DNR“, dodao je Pušilin.

 

15.20 - Novi paket sankcija Evropske unije


Evropska unija namerava da predloži uvođenje novih sankcija protiv još pedesetak fizičkih i pravnih lica u okviru novog sankcionog paketa protiv Rusije, prenosi agencija Blumberg pozivajući se na izvor. Agencija navodi da se očekuje i jačanje ranije uvedenih mera. Mediji su ranije preneli da EU priprema sedmi paket sankcija protiv Rusije, koje će obuhvatiti zabranu izvoza ruskog zlata.

 

15.00 - Rusija spremna za pregovore, ali Ukrajina da shvati...

Rusija će odgovoriti pozitivno, ako Ukrajina pokaže spremnost da nastavi mirovne pregovore, ali Kijev mora prihvatiti „teritorijalnu realnost“, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

Rudenko je naveo da mirovni sporazum ne može biti postignut, ukoliko Kijev ne prihvati predlog Moskve da Ukrajina bude vojno neutralna i da na njenoj teritoriji ne bude raspoređeno nuklearno oružje, prenosi Rojters. Osim toga, prema njegovim rečima, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bi morao da prizna rusku kontrolu nad Krimom i samoproglašene Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, navodi britanska agencija.

 

14.45 - Ukrajinske snage granatirale su autobusku stanicu u centru Donjecka

 

14.21 - Najveći deo Severska je već pod kontrolom savezničkih snaga, saopštio je oficir Narodne milicije DNR.

13.33 - Vinica danas

 

 

12.53 - Rusi likvidirali više od hiljadu ukrajinskih ekstremista

12.34 - Ukrajina: 12 stradalih, 25 povređenih u ruskom napadu na Vinicu

Dvanaest osoba je stradalo, a povređeno je još 25 u ruskom raketnom napadu na centralni ukrajinski grad Vinica, prenosi AP. Ukrajinska nacionalna policija saopštila je da su tri projektila pogodila poslovnu zgradu i oštetile obližnje stambene zgrade u gradu koji se nalazi jugozapadno od prestonice Kijeva.

Udar projektila izazvao je požar koji se proširio i zahvatio 50 automobila na susednom parkingu. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski objavio je na Telegramu da ima ranjenih i mrtvih, među kojima je i malo dete.

"Šta je ovo, ako ne otvoreni teroristički akt", upitao je ukrajinski lider.

11.41 - Poljska ispunila obećanje od skoro 2 milijarde evra!

Poljska je lider u isporuci oružja Ukrajini, pošto je obezbedila 100% obećanog naoružanja, preneo je nemački Bild. Prema pisanju lista, ukupna vrednost poljskog naoružanja isporučenog Ukrajini iznosi 1,8 milijardi evra.

10.50 - Američka haubica u ruskim rukama

Narodna milicija LNR objavila je snimak američke artiljerijske haubice M777 koja je zaplenjena tokom specijalne operacije.

 

 

10.20 - Ministarstvo odbrane Rusije:

Centralizovana lokalna vlast funkcioniše u svim opštinama u Ukrajini koje kontroliše ruska vojska.

10.00 - Ukrajinska vojska opet granatira Donjeck i Gorlovku.

09.11 - Postignut važan sporazum Rusije i Ukrajine!

8.10 - Ukrajina nema tehnike za protivofanzivu

Ukrajina nema dovoljno mobilnih sistema PVO i oklopne tehnike, saopštio je savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

Međutim, čim stigne oklopna tehnika, "biće spremni za protivofanzivu".

7.50 - Zarobljeni ukrajinski komandant: Rusija prejaka za nas

Rusija je previše ozbiljan protivni na bojnom polju za Ukrajinu, čak i ako se uzme u obzir novac i oružje koje stiže sa zapada, saopštio je Sputnjiku Aleksandar Kravcov, zarobljeni komandant ukrajinskog ekstremističkog bataljona "Medvedi SS".

- Davno je trebalo sve da se završi dijalogom. Odmah je trebalo pokrenuti dijalog, neprijatelj je prejak za nas - rekao je on Sputnjiku.

Prema njegovim rečima, "svi shvataju" da Zapad daje Ukrajini oružje i novac, a zauzvrat zauzvrat komanduje ukrajinskom vojskom. Kravcov je specijalnu operaciju Oružanih snaga Ruske Federacije nazvao "unapred izgubljenim ratom" za Ukrajinu.

Prema otvorenim izvorima, nacionalni bataljon „Medvedi“ deo je Oružanih snaga Ukrajine. U Ukrajini je pozicioniran kao diverzantsko-jurišni odred, dok se u Rusiji njegovi pripadnici smatraju neonacistima.

7.15 - Ruske trupe ušle u Seversk

Prema nezvaničnim informacijama, snage LNR i Rusije su ušla u Seversk, grad se nalazi pod operativnom kontrolom.

 

 

7.10 - Ukrajinski projekltili pali na Pantelejmonku

Ukrajinske snage su ispalile osam projektila kalibra 155 milimetara na Pantelejmonku, saopštili su u DNR.

7.00 - Rusi raketiraju Nikolajev

Rano jutros u Nikolajevu je odjeknulo najmanje deset eksplozija. Mete su bile vojna infrastruktura ukrajinske vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

Ja mislim da je Bajden najveći promašaj američke politike, a da će se to potvrditi, posle Iraka i Avganistana, i u Evropi, u Ukrajini. Evropskim političarima treba još malo vremena da shvate gde srljaju i s kim su se udružili, ali na to će ih podsetiti sopstveni građani kada dođu jesen i zima. Putin zna šta radi, njegova strstegija je nadmoćna, a NATO je zmaj od papira jer Rusi imaju najmodernije hipersonično oružje zbog kojeg Stoltenberg neće izdati, kao svojevreneno Solana u slučaju SRJ, naredbu za napad na Rusiju. To bi mu najverovatnije bilo poslednje što bi kao generalni sekretar NATO-a uradio. Posle toga sledi ruski Armagedon.

kole

pre 1 godinu

Kod Pantelejmonke unistena kolna BMP-1 vozila DNR (9 oklopnih vozila) vatrom haubica m109a3 155mm, vojska DNR za svaku vatru 155mm misli da je M777 ( i poljske haubice Crab su 155mm , i Pnzh2000 su 155mm i francuske Cesar su 155mm i norveske donirane americke habice m109 su 155mm) Ukrajinska 28. mehanizovana brigada je unistila 6 vozila BMP-2 i BMP-3 vatrom haubica m777 u rejonu Hersona Oboren je jedan ruski su-25, pilot poginuo, engleskim pvo sistemom starstreak pri pokusaju napada na bateriju m777 haubica kod hersona, drugi su-25 je uspeo da pobegne Direktan pogodaj ruskih haubica msta-s u ukrajinsku kolonu sa municijom za ukrajinske BM-21 VBR-ove ( unistena 5 kamiona sa municijom) u rejonu Krematorska

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija