• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

16.07.2022

15:41 >> 21:53

UKRAJINCI UHAPSILI BIVŠEG ŠEFA SBU NA KRIMU! Rusi tvrde da ukrajinski nacionalisti koriste decu iz vrtića kao ŽIVI ŠTIT!

Reuters

Vesti

UKRAJINCI UHAPSILI BIVŠEG ŠEFA SBU NA KRIMU! Rusi tvrde da ukrajinski nacionalisti koriste decu iz vrtića kao ŽIVI ŠTIT!

Podeli vest

Specijalna ruska vojna operacija u Ukrajini ušla je u 143. dan. Svi putevi za povlačenje protivničke vojske iz gradova Soledar i Seversk u Donbasu praktično su pod kontrolom savezničkih snaga. Kijev se obavezao da ne koristi "himars" za udare na teritoriju Rusiji, što je bio uslov za dobijanje tih američkih sistema

22.20 - Ukrajina granatirala Alčevsk

U raketnom napadu Ukrajine na Alčevsk (LNR) uništeni su trolejbuski depo i ambulanta, prenosi "Luganskiinformcentr".

Podataka o žrtvama među civilnim stanovništvom još uvek nema, gradske službe raščišćavaju ruševine.

21.40 - Ruski general tvrdi: Ukrajinski nacionalisti tazmestili su topove i tenkove po školama i vrtićima

21.30 - U Ukrajini je priveden bivši šef SBU na Krimu

U Ukrajini se nastavlja potraga za „izdajnicima“ i špijunska manija. Bivši šef takozvanog odeljenja SBU za Krim je uhapšen (da, ovo još uvek postoji) Oleg Kulinić.

Pritvorenik je smenjen sa položaja odmah nakon početka ruske specijalne vojne operacije.

 

 

 

 

21.15 - Granatiran Donjeck

Ukrajinske trupe u 21.25 granatirale su Petrovski okrug Donjecka, ispalivši pet granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

 

21.10 - Nemci naoružavaju Ukrajinu pametnim projektilima SMArt 155m koji sami traže i uništavaju mete

20.18 - CNN POTVRDIO: Na LNR i DNR se puca iz HIMRAS-a

U reportaži „Si-En-En-a“ novinari napominju da je preciznost i domet dejstva „Himarsa“ oko 44 milje (skoro 71 kilometar), pa tako Oružane snage Ukrajine mogu da pucaju na „važne objekte u samom centru teritorije pod kontrolom Rusije“.

Kako se navodi, ovaj artiljerijski raketni sistem visoke pokretljivosti predstavlja „dragoceno oružje“ i reč je o „moćnom poklonu Ukrajine od SAD“.

Za sada su, pojašnjava se u reportaži, ukrajinske snage dobile četiri ovakva lansera, ali tragovi na zemlji pokazuju da su prilično upotrebljavani.

 

 

18.50 - U Hersonskoj oblasti uhapšen ukrajinski diverzant

Ruske snage bezbednosti privele su u Hersonskoj oblasti državljanina Ukrajine koji je napravio tajno sklonište za naoružanje i municiju s namerom da izvede diverzije.

 

 

16.49 - Kremlj: Uništena 115. mehanizovana brigada ukrajinske vojske

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su 115. mehanizovanu brigadu ukrajinskih oružanih snaga koja je delovala u Severskoj oblasti, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

- Visokoprecizni udari ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga uništili su 115. mehanizovanu brigadu ukrajinskih oružanih snaga, koja je delovala u Severskoj oblasti. Samo u poslednja dva dana ova jedinica izgubila je više od 600 pripadnika. Stanovnici Severska, Nikolajevke i drugih obližnjih naselja pod kontrolom ukrajinske vojske hitno su mobilisani da dopune brigadu - izjavio je Konašenkov, prenosi TAS S.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, 256 aviona, 139 helikoptera, 1.557 bespilotnih letelica, 355 raketnih sistema PVO, 4.073 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 746 višecevnih raketnih sistema, 3.149 terenskih artiljerijskih vozila i specijalnih motornih vozila i minobacača ukrajinske vojske uništeno je od početka sukoba u Ukrajini, navodi ruska agencija.

16.28 - Volodin poručio Vašingtonu i Briselu: Sve te rakete koje šaljete Kijevu će se kao bumerang vratiti vama!

16.20 - DNR saopštio koje civilne objekte su pogodili Ukrajinci

Gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin je izjavio da su škola, vrtić, pijaca i zgrade oštećene nakon što je ukrajinska vojska granatirala Kirovski rejon Donjecka.

Ranije je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu režima prekida vatre objavilo da je ukrajinska vojska danas tri puta gađala Kijevski rejon Donjecka iz sistema „Grad“ i da je tokom granatiranja poginuo jedan civil.

16.09 - Borci Narodne milicije DNR zaplenili su naoružanje NATO koje koriste ukrajinski vojnici

Oni su na položajima ukrajinskih snaga zaplenili nemački automat „Hekler i Koh“, tip MP-5, kopiju izraelskog puškomitraljeza „negev“ koja je proizvedena u Ukrajini po licenci.

 

 

15.33 - Sjedinjene Države guraju EU u propast odakle možda neće moći da se izvuče, ocenio je ruski senator Vladimir Džabarov.

„EU je saopštila da priprema novi, sedmi po redu, paket antiruskih sankcija. Zanima me šta pokušavaju? I njima samima je jasno da te mere neće zaustaviti Rusiju u pravednom poduhvatu s ciljem denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine“, napisao je on na Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, ponovo se dešava „zombiranje Evrope“. „Krajem 30-tih godina prošlog veka ‘zombirao’ ih je Hitler, uvlačeći ih u krstaški pohod protiv Rusije. Sada to pokušavaju da urade Amerikanci“, rekao je on.

 

14.52 - Zaporoška oblast izvozi veliku pošiljku žita morskim putem, rekao je šef administracije te oblasti Jevgen Balicki.


„Oko 100.000 tona žitarica izvoziće komercijalna morska luka Berdjansk. Četiri velika broda su na putu, spremna za utovar“, napisao je Balički na svom Telegram kanalu. Prema njegovim rečima, žito se izvozi i železničkim transportom. „Već je poslato više od 100 vagona, potpisan je i ugovor za 150.000 tona žitnog tovara“, naglasio je Balicki.

 

14.04 - Ruska vojska dovozi sve više savremene vojne tehnike u blizinu linije fronta u Donbasu. Dopisnici Sputnjika javljaju da su videli oklopno borbeno vozilo „terminator“ koje s kreće ka liniji fronta kod Severska.


Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je danas da se pojačaju dejstva ruskih snaga u svim operativnim pravcima, kako bi se onemogućilo kijevskom režimu da izvodi masovne raketne i artiljerijske napade na civilnu infrastrukturu i žitelje Donbasa i drugih regiona.

13.01 -  Ruska avijacija uništila "200 nacionalista i stranih plačenika"

Vazdušno-kosmičke snage izvršile su udar na poziciju privremenog razmeštanja ukrajinske vojske u Nikolajevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane novinarima.

"Do 200 nacionalista i stranih plaćenika, kao i 13 jedinica oklopne i automobilske opreme, uništeno je u udaru visokopreciznog oružja Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije", navodi se u izveštaju.

11.50 - SAD: Zemlje "Velike dvadesetorice" dogovorile da inteziviraju rad na pitanjima prehrambene bezbednosti

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da su se zemlje „Velike dvadesetorice“ dogovorile da inteziviraju rad na pitanjima prehrambene bezbednosti i da izbegavaju izvozna ograničenja, prenosi Rojters. „Jelen je izjavila da joj je drago što su se zemlje G20 dogovorile da inteziviraju rad na prehrambenoj bezbednosti, da doprinose otvorenoj trgovini poljoprivrednih proizvoda i da izbegavaju izvozna ograničenja“, navodi agencija.


Ministarka finansija SAD je, takođe, rekla da postoji konsenzus unutar G20, bez obzira na to što su nesuglasice u vezi s ruskom specijalnom operacijom u Ukrajini onemogućile izradu završnog saopštenja nakon sastanka ministara finansija.
 

11.39 - Snage Rusije i DNR preuzele kontrolu nad trasom Konstantinovka - Avdejevka

 

 

 

 

11.26 - Ukrajinska vojska je granatirala stambene četvrti Hersonske oblasti, prenosi dopisnik Sputnjika.

 

11.09 - Teritorija hemijskog kombinata „Stirol“ u Gorlovki je pod udarom ukrajinskih projektila, saopštio je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.


Gorlovka se nalazi na 50 kilometara severno od Donjecka, a u gradu se nalaze hemijski koncern "Stirol" i preduzeća za proizvodnju uglja.

 

10.48 - Kongres SAD odobrio je izdvajanje sto miliona dolara za obučavanje ukrajinskih pilota da upravljaju lovcima F15 i F16, piše list „Difens njuz“. Prema pisanju medija, za obuku je potrebno oko tri meseca.

 

10.31 - Rusija granatirala Čugujev, najmanje troje poginulo

Ruske snage granatirale su tokom noći grad Čugujev na severoistoku Ukrajine, u Harkovskoj oblasti. U napadu su poginule tri osobe, uključujući jednu ženu od 70 godina, a još tri su ranjene, saopštile su ukrajinske vlasti.

U granatiranju je oštećena dvospratna stambena zgrada, škola i prodavnica, a spasioci se probijaju kroz ruševine, saopštili su guverner Harkovske oblasti Oleh Sinehubov i policija, prenosi Rojters.

Zvaničnik regionalne policije rekao je da je Rusija ispalila četiri projektila na Čugujev iz pravca svog zapadnog grada Belgoroda oko 03:30 časova po lokalnom vremenu. Takođe je navedeno da spasioci nastavljaju rad, prenosi Rojters.

10.00 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak samohodnih topova "Msta-S"

 

09.46 - Šojgu: Pojačajte dejstvo oružanih snaga u svim pravcima!

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je da se pojačaju dejstva Oružanih snaga Rusije u svim pravcima.

Foto: AP/Photo

Sergej Šojgu


„Šef ruskog vojnog resora je dao neophodna uputstva za dalje pojačavanje delovanja grupa u svim operativnim oblastima, kako bi se isključila mogućnost kijevskog režima da izvrši masovne raketne i artiljerijske udare na civilnu infrastrukturu, žitelje naselja Donbasa i drugih regiona“, navedeno je u saopštenju.

 

08.23 - Trasa zatvorena

Snage DNR i Rusije preuzele su kontrolu nad trasom Konstantinovka - Avdejevka u blizini sela Kamenka u DNR, rekao je medijima pomoćnik šefa diplomatije LNR Vitalij Kiseljov.

08.20 - Kijev potpisao uslov za dobijanje "himarsa"

Kijev se obavezao da ne koristi američke višecevne raketne sisteme "himars" protiv objekata na ruskoj teritoriji, izjavio je u intervjuu ukrajinskoj službi Bi-Bi-Sija ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov. Prema njegovim rečima, to je bio uslov da Ukrajina dobije te sisteme od SAD.

07.44 - Ruske snage raketirale Odesu

Ruske snage izvele su raketni napad na Odesu, pogođen je civilni objekat, saopštila je danas ukrajinska operativna komanda „Jug”.

Za sada nema informacija o žrtvama, nakon eksplozije došlo je do požara, spasioci su na terenu, prenosi Unian. Agencija navodi da je neposredno pre raketiranja u gradu objavljena vazdušna opasnost.

 

07.34 - Sirene za vazdušni napad širom Kijeva

 

07.14 - Snažni artiljersijski udari ruskih snaga po Kramatorsku i Konstantinovki

 

 

06.54 - Američki kongresmeni odobrili su izdvajanje 100 miliona dolara za obuku ukrajinskih pilota.

06.34 - U Donjecku je u granatiranju Oružanih snaga Ukrajine poginuo civil.

06.18 - Oružane snage Ukrajine su u protekla 24 sata otvorile vatru iz američkog MLRS-a HIMARS na teritoriju LNR

Dvoje civila je ranjeno, saopštilo je predstavništvo LPR -a u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju rekao je režim prekida vatre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djoka

pre 2 godine

Go go RU i džebanu ne žalite. Smrt fašizmu. Sloboda narodu.

dragon

pre 2 godine

Rakete za Hidmars punjene su nuklearnom energijom.Valda su to Rusi otkrili,ako nisu neka ispitaju pogodjena mesta.

Zagor

pre 2 godine

Ovakvu gebelsovsko/tijanićevsku propagandu,gledali smo i slušali tokom agresije srbije na HRV i BiH...na kraju je nestalo srba iz HRV a u BiH ih je spasila medjunarodna zajednica ne želeći čistu muslimansku zemlju BiH u Evropi,i takodje srbija je ostala bez 1/4 teritorija. Vudjet ćemo hoće li rusi imati sreće kao srbi?

Naomi Samuel

pre 1 godinu

zdravo prijatelju, moje ime je naomi samuel, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo vas da pročitate moje istinito životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ove informacije pomoći nekome tko čita ovaj članak, da u roku od dva dana obnovi razoreni brak i obnovi izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s ethanom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , upitala sam ga s Obećala sam sve što sam imala, ali on je odbio. Objasnila sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu uzvratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, nisam imala Izbor nego da ga isprobam, poslala sam e-mail kanalu spellcaster i on mi je rekao da nema problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je ljubavnu čaroliju u zrak i iznenađujuće, drugi dan je bilo oko 3:00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena da sam odgovorila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da želi da mu se vratim jer me toliko voli. Bila sam tako sretna i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam je potrebna bilo kakva pomoć možete ga kontaktirati sa ovom e-mail adresom:drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp / viber sa ovim brojem: (+66 81 302 8552) ... :) .. :) .. :) .. :) .. :). . :)

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...
Olimpijske igre

Završen prvi dan na Olimpijskim igrama: Mikec u finalu, Novak prošao dalje! Kraj za Zoranu, Milicu, Saru, plivače...

Prvi dan Olimpijskih igara u Parizu otvorile su naša džudistkinja Milica Nikolić koja je eliminisana u 2. kolu, potom Jovana Arsić koja se plasirala u četvrtinale skifa i strelac Damir Mikec, koji je izbrio finale i u nedelju oko 9:30 će se boriti za zlato! Novak se prošetao do druge runde, a Sara Ćirković neočekivano ispala. Poslednja srpska predstavnica, stonoteniserka Izabela Lupulesku, posle četiri izgubljena seta spakovala je kofere i zaputila se kući.

27.07.2024

23:13

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija