• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

16.07.2022

14:45

SAUDIJSKI PRINC JEDNOM REČENICOM ŽESTOKO UZVRATIO BAJDENU! Ovakav odgovor šef SAD nije očekivao, ipak je gost Rijada... Zvaničnik otkrio detalje!

Reuters

Vesti

SAUDIJSKI PRINC JEDNOM REČENICOM ŽESTOKO UZVRATIO BAJDENU! Ovakav odgovor šef SAD nije očekivao, ipak je gost Rijada... Zvaničnik otkrio detalje!

Podeli vest

Sudijski prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman rekao je predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da se Saudijska Arabija angažovala kako bi se sprečilo ponavljanje grešaka kao što je likvidacija novinara Džamala Kašogija, ali je i podsetio da su i SAD pravile greške, na primer, u Iraku, potvrdio je jedan saudijski zvaničnik


Bajden je potvrdio da je odmah nakon rukovanja sa svojim domaćinom, saudijskim prestolonaslednikom rekao da princa smatra odgovornim za ubistvo novinara Vašington Pousta Džamala Kašogija, prenosi Rojters.


"Kraljevina je preduzela sve mere kako bi se sprečile slične greške u budućnosti", uzvratio je prestolonaslednik Bajdenu i negirao odgovornost za ubistvo Kašogija.

U izjavi o razgovoru dvojice lidera koju je dao jedan saudijski zvaničnik, navodi se da je prestolonaslednik princ Mohamed bin Salman rekao Bajdenu da pokušaji da se određene vrednosti nameću drugim zemljama primenom sile može da se vrati kao bumerang.

Bajden će danas održati samit sa šest zalivskih država i Egiptom, Jordanom i Irakom, ali za sada umanjuje značaj svog susreta sa saudijskim princom Muhamedom jer je taj susret izazvao kritike u SAD zbog pitanja kršenja ljudskih prava.

Predsednik SAD je obećao da će Saudijsku Arabiju sankcionisati na globalnoj sceni zbog ubistva Kašogija 2018. godine, ali je na kraju ipak odlučio da interesi Amerike nalažu poboljšanje odnosa sa najvećim svetskim izvoznikom nafte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 1 godinu

Ti Amerikanci su bez konkurencije najveći licemeri na planeti ... Spočitavaće Saudijcima to ubistvo Kašogija narednih 100 godina a možda i duže - to što su oni ubili svog sopstvenog predsednika (JFK), što su ubili Gadafija, Sadama Huseina i desetine drugih, mnogo većih i važnijih ljudi od tamo nekog novinarčića nema veze, to je uvođenje demokratije. Tom zlu se mora stati na put jer su očigledno spremni na sve da bi osigurali svoju dominaciju i gospodarenje celim svetom.

Pera

pre 1 godinu

I tako Evropa dozvoljava svojoj članici (Hrvatskoj) da hara. Gde su sada čuvene Kolevke Civilizacije, Kolevke Demokratije, Kolevke slobodnog kretanja, Kolevke slobodnog govora. ????? Ako bar malo drže do sebe, trebalo je bar da podignu prst i da kažu hrvatima "NONO".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija