• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti.org

17.07.2022

10:21

OTKRIVEN DATUM KADA ODESA PADA POD KONTROLU MOSKVE! Putin sa vojnim vrhom dogovorio dalje napredovanje, posebne naredbe već izdate... ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE SIGURAN DA NEMA GREŠKE

Fotoilustracija

Vesti

OTKRIVEN DATUM KADA ODESA PADA POD KONTROLU MOSKVE! Putin sa vojnim vrhom dogovorio dalje napredovanje, posebne naredbe već izdate... ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE SIGURAN DA NEMA GREŠKE

Podeli vest

Putin je sa vojnim vrhom dogovorio dalje napredovanje, kretanje ka Odesi već je počelo sa više strana... Odesa će biti oslobođena do početka školske godine? "Moja prognoza, što se roka tiče, može biti pogrešna samo dve do tri nedelje“

Bivši šef izraelske tajne službe Nativ - vojni ekspert i geopolitičar Jakov Kedmi – ocenio je da će ruska vojska kontrolu nad Odesom preuzeti do početka septembra.

Kedmi je prvo izneo pretpostavku da se na nedavnom sastanku ruskog predsednika Vladimira Putina sa vrhom Oružanih snaga RF razgovaralo se o „nastavku ofanzivnih operacija van Donbasa“.

Ukazao je da 0n može samo da nagađa „kuda, gde i u kom pravcu“ će ići dalje ruske trupe. Pritom je ipak naglasio da je „već sada jasno da je ruska vojska dobila ozbiljna pojačanja na obali Crnog mora“.

I nastavio: „U stvari, kretanje ka Odesi, što je u ovoj situaciji prirodno, već je počelo sa više strana. Ako se događaji budu razvijali sadašnjim tempom, Odesa će biti zauzeta do početka septembra“.

Kedmi je čak precizirao:

„Odesa će biti oslobođena do početka školske godine. Školska i akademska godina će početi po ruskim programima. Moja prognoza, što se roka tiče, može biti pogrešna samo dve do tri nedelje.“

Po Kedmijevoj proceni, preuzimanje kontrole nad Odesom napreduje polako ali sigurno. Zato što je potreban poseban pristup da se isključi rizik da Odesa bude pretvorena u ruševine: „Ovaj pristup je već odobren i izdata su potrebna naređenja“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ojha

pre 1 godinu

Ja sam čuo od Pere odžačara da će Moskva biti osvojena do 17. oktobra 2022. godine. Rekao mu Zelenski.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17