• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

13:20

GENERAL ZALEDIO PRESEKOM SA FRONTA! Rusi uništili skladište NATO raketa, Ukrajinci polagali nadu u "Harpune"... PONESTAJE ORUŽJE ZA ODBRANU ODESE?!

AP/Photo

Vesti

GENERAL ZALEDIO PRESEKOM SA FRONTA! Rusi uništili skladište NATO raketa, Ukrajinci polagali nadu u "Harpune"... PONESTAJE ORUŽJE ZA ODBRANU ODESE?!

Podeli vest

Visokopreciznim raketama dugog dometa vazdušnog lansiranja u jednom preduzeću u Odesi uništeno je skladište protivbrodskih raketa „Harpun“ koje su Ukrajini predale zemlje NATO-a, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

Konašenkov je dodao da je visoko preciznim napadom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremenu dislokaciju 92. mehanizovane brigade Ukrajine u Harkovskoj oblasti ubijeno do 200 pripadnika 2. i 3. bataljona, a uništeno je više od deset oklopnih vozila.

Zbog značajnih gubitaka u redovima Oružanih snaga Ukrajine, sve je više slučajeva dezertiranja. Tako je streljačka četa 58. bataljona 104. posebne brigade teritorijalne odbrane, koja je bila pod operativom komandom 108. bataljona 10. jurišne brigade u rejonu naselja Verhnjekamensko u DNR u punom sastavu napustila svoje položaje i otišla u nepoznatom pravcu.

U rejonu naselja Krasnoarmejsk u Donjeckoj Narodnoj Republici visokopreciznim kopnenim oružjem uništen je lanser i transportno vozilo višecevnog raketnog sistema „Himars“ američke proizvodnje, naveo je Konašenkov.

Napadom na položaje 97. bataljona 60. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti ubijeno je do 65 neonacista i više od 10 specijalnih vozila.

Osim toga, tokom prethodnog dana visokopreciznim oružjem ruske Vazdušno-kosmičke snage uništile su četiri komandna mesta, uključujući komandno mesto bataljona 59. motorizovane pešadijske brigade u Nikolajevskoj oblasti i 242. bataljona 241. brigade teritorijalne odbrane u Harkovskoj oblasti, šest skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj oblasti i Sumskoj oblasti, kao i ukrajinska vojna tehnika i ljudstvo u 19 okruga, uključujući strane plaćenike na četiri privremena položaja u Harkovskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici.

U okviru kontrabaterijske borbe uništen je vod višecevnih raketnih sistema, devet artiljerijskih vodova haubica „Hijacint B“ i artiljerijskog oruđa D-30 u DNR, kao i artiljerijske jedinice na vatrenim položajima u 107 okruga.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija su tokom 24 časa uništile 21 komandno mesto, ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 189 okruga.

Lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su ukrajinski helikopter Mi-17 u vazduhu kod Slavjanska u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Takođe, ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu uništili su jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i jednu ukrajinsku bespilotnu letelicu u Harkovskoj oblasti.

Osim toga, u Hersonskoj oblasti presretnuta je ukrajinska balistička raketa „Točka U“, a u ​​Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti i LNR presretnuto je osam granata ispaljenih iz višecevnih bacača raketa „Uragan“ i „Himars“.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 257 aviona, 140 helikoptera, 1.558 bespilotnih letelica, 355 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.084 tenka i drugih oklopnih borbenih vozila, 747 višecevnih bacača raketa, 3.151 artiljerijsko oruđe i minobacač, kao i 4.379 jedinica specijalnih vojnih vozila, zaključio je Konašenkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Majstor Zile

pre 1 godinu

"Sta je babi milo, to joj se snilo" kaze poslovica.... na veliku rusku zalost skladiste nije bilo sa Harpoon raketama, one su rasporedjene pokraj lansera, i svaki ima 20 raketa pri ruci za popunu, tako da nema nikakvih raketa harpoon u tom skladistu kod Odese, nisu im danci dali toliko raketa da ih drze u skladistu, u njemu su bile rakete za BM-21 kalibra 122mm, one su odletile u vazduh, tako da su baterije ukrajinske vojske ostale bez municije za BM-21 na juznom frontu... moraju malo rusi da 'hrabre" svoje ovakvim izjavama. Inace da je unisten ovoliki broj ukrajinske opreme koje navode rusi pa oni bi vec bili na poljskoj granici...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija