• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

14:47

MOSKVA OSTALA BEZ BORBENIH SPOSOBNOSTI, 50.000 VOJNIKA I PUTIN JE IZGUBIO RAT!? Šta reći, osim da se britanski admiral opasno zaneo...

Vesti

MOSKVA OSTALA BEZ BORBENIH SPOSOBNOSTI, 50.000 VOJNIKA I PUTIN JE IZGUBIO RAT!? Šta reći, osim da se britanski admiral opasno zaneo...

Podeli vest

Šef oružanih snaga Britanije ser Toni Radakin smatra da je ruski lider Vladimir Putin "već izgubio rat u Ukrajini“, ali je upozorio da je Rusija i dalje "najveća pretnja“ po Ujedinjeno Kraljevstvo

Šef oružanih snaga rekao je za BBC da ukrajinska vojska "apsolutno" veruje da će pobediti Rusiju koja se "muči" u ovom ratu i koja je "izgubila više od 30 odsto svoje borbene efikasnosti".

Admiral Radakin rekao je i da Ukrajina planira da povrati "celu svoju teritoriju“. Prema njegovim rečima, u sukobu je poginulo ili povređeno 50.000 ruskih vojnika, uništeno je skoro 1.700 ruskih tenkova, kao i skoro 4.000 oklopnih vozila koja pripadaju Rusiji.

"Ono što je rusko, ako se fokusiramo na Donbas, to je manje od 10 odsto teritorije Ukrajine i približavamo se 150. danu rata", rekao je šef britanskih oružanih snaga.

"Rusija se muči da zauzme tu teritoriju zbog hrabrosti i odlučnosti ukrajinskih oružanih snaga“.

Radakin je rekao i da je Rusija "mnogo manja nacija" nego što je bila početkom februara ali da i pored toga predstavlja "najveću pretnju" za Britaniju.

"Njihove kopnene snage su verovatno manja pretnja zbog te degradacije, tog iscrpljivanja koje vidimo kroz njihovu borbu u Ukrajini“, rekao je on i dodao:

Foto: Tanjug

"Ali Rusija je i dalje nuklearna sila, ima sajber sposobnosti, ima svemirske kapacitete i ima posebne programe pod vodom koji bi mogli da ugroze podvodne kablove koji omogućavaju da informacije iz svih svera prolaze širom sveta", zaključio je Radakin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan lala

pre 1 godinu

Pateticni engleski manipulant sto je babi milo to joj se i snilo. Rusi totalno razvalili Ukrainsku vojsku . Elitnih jedinica Ukraina vise nema sve je izginulo ili ranjeno na Donbasu . Panicno vrese mobilizaciju bukvalno hvatajuci muskarce na prepad, no takva mobilisana vojska nije nizasta osim da izgine ili da se preda / dezertira. Englez bi da sto vise Ukrainaca izgine. Zelja mu nece biti ispunjena jer Ruska armija tek sada zapocinje najozbiljnije udare po celoj Ukraini tako da ce se kapitulacija Kieva do prvog snega dogoditi.

Fikus

pre 1 godinu

Britanski admiral, koji verovatno u životu nije učestvovao u jednoj pravoj vojnoj operaciji ali zbog titule "ser" umišlja da je najpametniji na svetu i da će mu svi tepati i verovati, živi u nekom svom svetu, uveren da je Velika Britanija i dalje svetska super sila i najveća imperijalistička nacija. To su savetbici koji Zelenskom daju vetar u leđa i uveravaju ga da će pobediti ... Mašala

zora

pre 1 godinu

Naravno ser Radakin, ubedjeni ste da vam budale i dalje veruju stim sto su one prestale da postoje. I Ameri i vi ste odsvirali svoje,Rusija vas salje na smetliste istirije i jedino u cemu postojite je to sto ste nuklearna sila.

Pera

pre 1 godinu

Britanski zlocinci ce uciniti sve da druge poture umesto sebe.

master

pre 1 godinu

Sef oruzanih snaga britanije, pizda vam materina debilska i slinava, ceo svet vidi ko je pobednik samo vi zapadni ljigavci tvrdite drugacije, JPM, svima zajedno.

Maki

pre 1 godinu

Ah ti pusti snovi . Englezi zaludjuju sopstveni narod . Sto je babi milo to joj se i snilo.

Mapko

pre 1 godinu

"Šef oružanih snaga Britanije ser Toni Radakin smatra da je ruski lider Vladimir Putin "već izgubio rat u Ukrajini“, ali je upozorio da je Rusija i dalje "najveća pretnja“ po Ujedinjeno Kraljevstvo " Takvim izjavama se vidi da je celi aj zapad, nacisto boluje od psihicke bolesti pod imenom "psihopatije" (u sustini isto kao i srbijanska opozicija). Poznato je da su psihopati jako opasni, da samo jedan korak ih deli do zlocina. Toliko od zapadu.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija