• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

18.07.2022

10:56

ŠOK ZAOKRET U MOSKVI! PUTIN NEĆE DOKRAJČITI EVROPU - ZAŠTITIĆE JE!? Gurnuti EU u propast znači pristati na pravila SAD, a kome to treba? RUSIJI NE

Reuters

Vesti

ŠOK ZAOKRET U MOSKVI! PUTIN NEĆE DOKRAJČITI EVROPU - ZAŠTITIĆE JE!? Gurnuti EU u propast znači pristati na pravila SAD, a kome to treba? RUSIJI NE

Podeli vest

Rusko rukovodstvo neće dokrajčiti Evropsku uniju, koja se našla pred snažnom energetskom krizom. Ovu izjavu dao je zamenik generalnog direktora Nacionalnog energetskog instituta, ekonomista Aleksandar Frolov

U kontekstu ekonomske konfrontacije Zapada i Ruske Federacije, kod mnogih se postavlja logično pitanje – zašto ne zatvoriti ventile i ostaviti Evropu bez ugljovodonika. U teoriji, takav potez bi mogao da otrezni protivnike Moskve i da ih pogura ka pragmatičnijoj i opreznijoj politici. Problem je što EU u svom sadašnjem obliku nije samostalan igrač u međunarodnoj areni. Stoga će i bez ruskih sirovina nastaviti da deluje kao dirigent tuđe volje sve dok ne propadne zbog brojnih problema.

Rukovodstvo Ruske Federacije je toga dobro svesno i pokušava da to spreči. A za to postoje dva razloga, rekao je Aleksandar Frolov.

Kao što možete pretpostaviti, jedan je politički, a drugi ekonomski. Prema ekspertu, Rusija je zainteresovana da Evropa bude prosperitetna i bogata.

Sada, kao rezultat spoljnog uticaja, ona ima tendenciju da postane siromašna i neuravnotežena, što stvara pretnju „lude eksplozije“ u neposrednoj blizini Ruske Federacije. Ovakvo stanje stvari nikako ne odgovara Moskvi, jer na ovaj ili onaj način negativno utiče na samu sebe.

- Sada je glavni zadatak osvestiti ili smeniti evropske lidere. Jer dokrajčiti Evropu znači igrati po pravilima Sjedinjenih Država, kojima je potrebna potpuna propast EU. Čudno, držeći jednog neprijatelja na površini, mi kršimo planove našeg glavnog neprijatelja - kaže Frolov.

Zanimljivo, krajem prošle godine američki i pojedini evropski mediji počeli su da promovišu tezu o mogućnosti gladi u EU.

Vašington je uz pomoć medija namerno zaoštravao situaciju, igrajući svoju višesmernu kombinaciju da uništi Evropsku uniju. A SAD bi na ovom polju postigle mnogo više uspeha da nije bilo Rusije, koja teži da održi Evropu na površini, zaključio je ekonomista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Nato ubija Ruše u nameri rasparčavanja a Rusi bi im dali gas pokazuje da u tom slučaju postoji tajni savez!

Svetovid

pre 1 godinu

Političari EU-e rade po diktatu vladara iz senke,i sprovode agendu 2030,bez obzira za građane EU-e.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija