• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

19.07.2022

16:39 >> 21:30

146. DAN RATA! KADIROV: NAKON UKRAJINE SLEDI DEMILITARIZACIJA I OSTALIH NATO ZEMALJA! Gori ukrajinski brod sa gorivom!

Reuters

Vesti

146. DAN RATA! KADIROV: NAKON UKRAJINE SLEDI DEMILITARIZACIJA I OSTALIH NATO ZEMALJA! Gori ukrajinski brod sa gorivom!

Podeli vest

146. dan specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini. Ukrajinske snage su u toku noći i jutros granatirale više mesta u Donbasu. Na udaru su Donjeck, Jasinovata, Avdejevka. Udružene snage ruske vojske i DNR stavile su pod kontrolu Seversk, a Avdejevka se nalazi u poluobruču

21.27 - Gori ukrajinski brod

 

 

20.30 - Načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije Mihail Mizincev je izjavio da je:

  • Rusija evakuisala iz Ukrajine i Donbasa više od 2,5 miliona ljudi;
  • Skoro 600 tona humanitarne pomoći je predato stanovnicima Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i stanovnicima južnog dela Ukrajine;
  • Ukrajinski nacionalisti granatiraju iz Avdejevke naselja kako bi provocirali i okrivili Oružane snage Rusije za smrt civila;
  • U školama u Dnjepru su ukrajinski nacionalisti formirali artiljerijske pozicije, osim toga, Oružane snage Ukrajine su na teritoriji vodokanala Artemovsk oformile svoje pozicije.

19.20 - Kadirov: Nakon Ukrajine, i ostale NATO zemlje čeka demilitarizacija

Posle Ukrajine demilitarizacija čeka zemlje NATO-a, saopštio je lider Čečenije Ramzan Kadirov.

Kadirov je na Telegramu objavio video sa svojim pomoćnikom – komandantom specijalnog odreda "Ahmat" Aptijem Alaudinovom sa kojim je, kako kaže, konačno uspeo da se sastane i porazgovara.

- Planovi su grandiozni. Mi već razrađujemo plan za demilitarizaciju zemalja NATO-a, a prva na redu nakon zauzimanja Kijeva je – Poljska - napisao je Kadirov.

Foto: Reuters

Ramzan Kadirov

18.30 - Kijev se nudi NATO zemljama da bude - poligon

Kijev nudi Poljskoj, SAD, Francuskoj, Nemačkoj i Turskoj svoju teritoriju kao poligon za testiranje, saopštio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov.

18.00 - Ruski gas za oslobođene teritorije

Oslobođene teritorije Zaporoške oblasti u potpunosti će preći na snabdevanje gasom iz Rusije nakon izgradnje gasovoda Berdjansk – Melitopolj, saopštio je šef administracije regiona Evgenij Balicki.
Izgradnja gasovoda će omogućiti da se snabdeju naselja koja su zbog postupaka Kijeva ostala bez gasa.

Po rečima Balickog, predviđeni rok za polaganje novog gasovoda u skladu sa projektnom dokumentacijom je mesec i po. Ukrajinska strana ranije je prekinula snabdevanje regiona gasom.

17.28 - Švedski poručnik ubijen kod Harkova

16.40 - Najmanje jedna osoba poginula u Napadu na Kramatorsk

Najmanje jedna osoba poginula je u ruskom raketnom napadu na centar grada Kramatorska na istoku Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko. Kako je rekao Kirilenko, napad je izazvao snažne eksplozije i požar u stambenoj zgradi, preneo je Rojters.

"Rusi su pogodili centralni deo grada. Trenutno se zna o najmanje jednom poginulom civilu", objavio je on na Telegramu.

Na fotografiji koju je na internetu postavio gradonačelnik Kramatorska Oleksandr Gončarenko vidi se kako plamen izbija iz stambene zgrade.

16.36 - Šta ako Rusi prekinu snabdevanje gasom?

Ako Rusija potpuno prekine snabdevanje Evrope gasom, BDP u zemljama koje najviše zavise od ruskog gasa će pasti do šest odsto, što će dovesti do njihovog pada u recesiju, upozorio je Međunarodni monetarni fond.

Spekuliše se da će ruski predsednik Vladimir Putin držati Severni tok 1 zatvorenim nakon isteka roka za redovno održavanje. MMF u svojoj analizi navodi da Evropa "još uvek nema sveobuhvatan plan" za rešavanje nestašice gasa, što znači da će cene energenata nastaviti da rastu, što će zauzvrat značajno uticati na privredni rast.

MMF je posebno izdvojio Mađarsku, Slovačku i Češku kao tri zemlje članice EU koje će pretrpeti najteže posledice u slučaju da Rusija zaista potpuno prekine snabdevanje gasom, ali naglašava da će u tom slučaju i Nemačka, Austrija i Italija pretrpe značajnu štetu privredi.

16.36 - Putin stigao na sastanak u Iran!

16.32 - Peskov: Rusija će pomoći da žito stigne svuda po svetu

Rusija je spremna da odigra svoju ulogu u prevazilaženju problema u vezi s dopremanjem hrane po svetu, naveo je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

On je istakao da situacija u Ukrajini nije toliki razlog za pomenutu krizu i dodao da će "Rusija dati svoj doprinos u rešavanju krize sa hranom", prenosi Tas s.

Portparol ruskog predsednika poručio je da će Rusija biti spremna da uloži sve napore kako bi obezbedila da ukrajinsko žito stiže na svetska tržista.

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov

16.25 - Ukrajina ostala bez dronova?

Ukrajinske snage su praktično ostale bez mogućnosti da izviđaju teren iz vazduha bespilotnim letelicama kratkog i srednjeg radijusa delovanja duž cele linije fronta u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je za Sputnjik predstavnik Narodne milicije DNR.

- Odredi ukrajinskih snaga u značajnoj meri su ograničeni u korišćenju sredstava za vazdušno izviđanje duž cele linije fronta u DNR. Odredi za radioelektronsku borbu na vreme i precizno presreću praktično sve vidove bespilotnih letelica ukrajinskih snaga kratkog i srednjeg radijusa delovanja. Protivnik nema mogućnost za vazdušno izviđanje u glavnim pravcima - rekao je predstavnik Narodne milicije DNR.

16.00 - Bela kuća savetuje Amerikance da ne putuju u Rusiju

Bela kuća je dodala Rusiju na spisak država u kojima, navodno, postoji rizik od protivpravnog hapšenja, savetujući Amerikancima da izbegavaju putovanja u Rusku Federaciju, izjavio je visoko rangirani zvaničnik američke administracije.

- Administracija uvodi novi indikator rizika u preporukama Stejt departmenta za putovanja, u kojem je naglašen povećan rizik od protivpravnog hapšenja, s kojim se Amerikanci suočavaju u određenim državama - rekao je predstavnik američke administracije i dodao da je novi indikator rizika D dodeljen Kini, Iranu, Severnoj Koreji, Mijanmaru, Venecueli i Rusiji.

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov je ranije rekao da SAD treba da budu dosledne u slučajevima „protivpravno osuđenih“ Amerikanaca i da se drže standarda koji važe za sve podjednako.

15.25 - Ulazimo u kritičnih 48h, a Putin mudro ćuti...

Evropska komisija priprema nova ovlašćenja za vanredne situacije kako bi primorala zemlje EU da smanje potrošnju gasa ako se blok suoči sa razornim nedostatkom snabdevanja u narednim mesecima

 

15.21 - Ukrajina: Potopićemo rusku Crnomorsku flotu

Ukrajina se priprema da uništi rusku Crnomorsku flotu oružjem koje je dobila od zapadnih zemalja i povrati Krim, rekao je danas zamenik ukrajinskog ministra odbrane Volodimir Havrilov.

On je rekao da ukrajinska vojska jača sopstvene mornaričke antiraketne kapacitete i da čeka oružje dugog dometa od drugih zemalja pre nego što pokrene napad. "Moraće da plate za svoju agresiju", rekao je on tokom posete Britaniji gde je prisustvovao obuci ukrajinskih vojnika u toj zemlji.
 

15.13 - Ukrajinska vojska teško obuzdava ofanzivu

 Ukrajinska vojska teško obuzdava ofanzivu u pravcu Soledara u Donbasu, pošto savezničke snage Rusije, DNR i LNR nastupaju istovremeno iz nekoliko pravaca, rekao je za Sputnjik pripadnik artiljerijskog odreda Narodne milicije Luganske Narodne Republike.


„Ukrajinske snage sada manje odgovaraju na napade, jer su rastureni na nekoliko pravaca. Dok ranije nisu očekivali ofanzivu ni sa jedne strane, sada je očekuju sa četiri, pet strana. Svaki grad osvajamo na drugi način: LNR s jedne strane, DNR s druge, Rusija s treće“, rekao je sagovornik.

15.12 - Napadi na Artjomovsk

15.10 - Peskov: Ubrzo nastavak pregovora o izvozu žita


Moskva očekuje da će se pregovori s Ukrajinom, Turskom i Ujedinjenim nacijama o izvozu žita uz ukrajinskih luka biti nastavljeni uskoro i spremna je da doprinese rešavanju problema prehrambene krize u svetu, čiji uzrok nije situacija u Ukrajini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


„Već smo rekli da tamo učestvuje naša vojna delegacija. Rusija je spremna da doprinese rešavanju problema prehrambene krize koja ne da zri, nego je odavno sazrela u celom svetu. I još jednom kategorički ponavljamo da situacija u Ukrajini i ukrajinsko žito nisu uzrok te krize. To je samo njen mali deo“, rekao je Peskov za ruski „Prvi kanal“. On je dodao da je Rusija spremna da uloži maksimalne napore kako bi ukrajinsko žito izašlo na svetsko tržište.

 

15.00 - EU u problemu, zbog slanja naoružanja Ukrajini...

Komesar za pitanja unutrašnjeg tržišta Tijeri Breton rekao je da se Evropska unija usled isporuka oružja Ukrajini sada suočava s nedostatkom municije, teške i lake artiljerije, sistema protivvazdušne odbrane i protivtenkovskih sistema, kao i oklopne tehnike i tenkova. Nedostatak zaliha naoružanja Evropsku uniju čini ranjivom, konstatovao je Breton.


„Novi instrument koji predlažemo danas omogućiće da se delimično obnove zalihe naoružanja“, rekao je evropski komesar predstavljajući predlog Evropske komisije o zajedničkoj kupovini naoružanja u vrednosti od 500 miliona dolara tokom naredne dve godine.

 

14.30 - Poraz jurišne grupe nacističkog bataljona „Kraken“

 

14.25 - DNR: Potvrđeno, američki "HIMARAS" stigao u Ukrajinu

 

 

14.20 - Ukrajina sprema mobilizaciju za žene!

U Ukrajini se sprema mobilizacija žena za vojnu službu, o čemu svedoči prošireni spisak vojno-administrativnih pozicija, na kojima mogu biti angažovane žene, saopštio je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na ukrajinsku dokumentaciju, u koju je imao uvid.


Kako je istakao, upoznat je s nekim dokumentima u kojima je otkrio da postoje izmene u delu vojno-administrativnih dužnosti koje su ranije mogli da izvršavaju samo muškarci, tako da je sada sve više onih pozicija na kojima mogu biti angažovane i žene. Maročko je rekao da to indirektno potvrđuje i ukrajinska propaganda, jer se u video snimcima koji se šire Ukrajinom sve više pojavljuju i žene u vojnim uniformama.

 

13.59 - Rojters: EU sankcije za Sberbanku i oligarha Andreja Kozicina

Evropska unija je spremna da doda najveću rusku Sberbanku i ruskog milijardera Andreja Kozicina na listu sankcionisanih pojedinaca i kompanija, zbog toga što podržavaju invaziju Moskve na Ukrajinu, prenosi Rojters, prema nacrtu dokumenta u koji je imao uvid.

Dodavanje Sberbanke na crnu listu zamrznulo bi njenu imovinu na Zapadu i potpuno sprečilo transakcije, sa izuzetkom finansijskih operacija za trgovinu hranom i đubrivom, saopštio je zvaničnik EU za britansku agenciju. Najveći ruski zajmodavac je već isključen iz SVIFT bankarskog sistema što ozbiljno ometa sposobnost banke da obavlja svoje poslove, prenosi Rojters.

Generalni direktor Uralske rudarske i metalurške kompanije (UMMC) Andrej Kozicin dodat je na crnu listu jer se smatra da je kao vodeći ruski biznismen „povezan sa ekonomskim sektorima koji obezbeđuju značajan izvor prihoda vladi“, navodi se u dokumentu.

Na novom spisku sankcionisanih, od 48 zvaničnika i devet subjekata ,koji je pripremila Evropska služba za spoljne poslova (EEAS), nalaze se i lideri ruskog motociklističkog kluba „Noćni vukovi“, glumci, političari, zamenik direktora ruske službe bezbednosti, članovi porodica sankcionisanih oligarha i vojna lica, navodi Rojters. Mera, za koju se očekuje da će biti usvojena u sredu, dovela bi do broja od ukupno 1.229 pojedinaca koje je EU sankcionisala tokom ruskog rata u Ukrajini, uz 110 kompanija koliko bi se nakon toga našlo na crnoj listi, navodi britanska agencija.
 

12.54 - Napad na "Desni sektor", objavljen snimak

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimke napada na punkt "Desnog sektora" u Zaporoškoj oblasti, gde je prema tvrdnjama ruskog resora eliminisano do 200 militanata. Visokoprecizno oružje uništilo je i borbene položaje brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR. Pored toga, pogođeno je skladište municije za strano oružje u Odeskoj oblasti.

 

 

12.23 - EU planira delimično da odmrzne resurse ruskih banaka

Evropska unija planira delimično da odmrzne resurse ruskih banaka koje su pod sankcijama, kako bi omogućila transakcije u oblasti trgovine prehrambenim proizvodima, prenose mediji.

12.22 - Ovo zemlje koje imaju najviše plaćenika u Donbasu

Trojku lidera po broju plaćenika koji se bore u Donbasu za kijevski režim čine Poljska, Velika Britanija i SAD, rekao je za Sputnjik zamenik komandanta bataljona 9. puka Narodne milicije Donjecke Narodne Republike.

Foto: printscreen/telegram rybar

Plaćenici iz SAD

 

12.19 - Gradonačelnik Moskve, Noćni vukovi i ruski glumci na novom crnom spisku EU


Na novom sankcionom spisku Evropske unije su, prema pisanju „EU obzervera“, naći će se gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i generalni direktor „Rosteha“ Sergej Čemezov. List navodi da bi na novom sankcionom spisku Evropske unije moglo da se nađe 47 fizičkih i osam pravnih lica, među kojima su i komandanti i ukrajinski političari koji su „prešli na stranu Rusije“.

Foto: printscreen

Noćni vukovi


Prema pisanju lista, razmatra se uvođenje sankcija protiv ruskih brodarskih i vojnih preduzeća, fondacije „Ruski mir“, kao i pokreta „Junarmija“, motociklističkog kluba „Noćni vukovi“ i njegovog predsednika Aleksandra Zaldastanova, glumaca Sergeja Bezrukova i Vladimira Maškova. Razmatra se, takođe, uvođenje dodatnih ograničavajućih mera protiv Sberbanke u Evropi, koja je od proletos pod sankcijama SAD i Velike Britanije, kao i zemalja Evropske unije. Nove sankcije podrazumevaju zamrzavanje aktiva banke i zabranu sprovođenja operacija s fizičkim i pravnim licima u zemljama EU.


Na crni spisak Evropske unije uvršteni su rođaci ruskih preduzetnika kojima su ranije uvedene sankcije, piše „EU obzerver“. „Spisak uključuje nekoliko rođaka ruskih oligarha koji su od ranije pod sankcijama“, navodi list.

 

12.14 - Ukrajinska armija ispalila je na Herson šest raketa

Ukrajinska armija ispalila je na Herson šest raketa, od kojih je pet oboreno, a jedna je pala u oblasti Antonovskog mosta. Saobraćaj na mostu funkcioniše, žrtava nema, rečeno je Sputnjiku u pres-službi administracije tog regiona. Napad na Herson je izveden iz američkog višecevnog raketnog sistema „himars“, rekao je zamenik šefa lokalne administracije.

 

12.00 - Zelenski nastavlja čistke, na tapetu su oni...

Vladimir Zelenski smenio je načelnike uprava Službe bezbednosti Ukrajine za pet oblasti i na njihova mesta imenovao nove ljude, sledi iz ukaza objavljenih na sajtu ukrajinskog predsednika

11.23 - "Ukrajinske vlasti će morati da priznaju..."

Stalni predstavnik predsednika Rusije za Krim Georgij Muradov smatra da će ukrajinske vlasti morati da priznaju zahteve Rusije na eventualnim pregovorima, uključujući odustajanje od suvereniteta nad Hersonskom, Zaporoškom i Harkovskom oblašću. „Ukrajini predstoji priznavanje svih zahteva Ruske Federacije“, rekao je Muradov u programu „Solovjov lajv“.

 

10.00 - Selo Novi Jurkoviči u Brjanskoj oblasti bilo je meta artiljerijskog napada s teritorije Ukrajine. U napadu nema žrtava, oštećen je autoput, saopštio je na Telegram kanalu gubernator Brjanske oblasti Rusije Aleksandar Bogomaz.

09.17 - Narodna milicija LNR gađa iz artiljerijskog naoružanja položaje ukrajinskih snaga u oblasti oko Soledara, javlja reporter Sputnjika.

 

08.52 - Kijev:Ruske snage bomabarduju gradove širom Ukrajine

Ruske snage nastavile su sa bombardovanjem gradova širom Ukrajine, intenzivno su granatirale Sumi na severu, kasetnim bombama gađali Nikolajev i izvršile raketni napad na Odesu na jugu zemlje, saopštile su danas ukrajinske vlasti, prenosi Rojters.

U Odesi su u ruskom raketnom udaru povređene najmanje četiri osobe, čije su kuće uništene do temelja, a zapaljene su i drugi objekti, saopštio je portparol regionalne administracije Aleksij Maculevič na svom Telegram kanalu.

 

 


Ruske snage su u ponedeljak gađale Nikolajv kasetnim granatama, ranivši najmanje dve osobe i oštetivši prozore i krovove privatnih kuća, naveo je gradonačelnik ukrajinskog grada Oleksandr Senkevič u objavi na društvenim mrežama. Više od 150 ruskih mina i granata je ispaljeno na oblast Sumija, objavio je ma Telegramu Dmitro Živickij, načelnik regionalne vojne uprave.

Nakon što nije uspela da zauzme glavni grad Kijev na početku invazije 24. februara, Rusija je preusmerila svoje akcije na razorna bombardovanja kako bi učvrstila i proširila svoju kontrolu nad jugom i istokom Ukrajine, navodi britanska agencija.

Ukrajina je saopštila da ruske snage pojačavaju udare sa velike udaljenosti na ciljeve daleko od prve linije fronta, pri čemu strada veliki broj civila, dok Moskva tvrdi da pogađa samo vojne ciljeve. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izneo je podatak da je Rusija tokom petomesečnog sukoba ispalila više od 3.000 krstarećih projektila i bezbroj artiljerijskih granata.

 

 

 

 


Kijev očekuje da bi rat u ovom trenutku mogao da bude na prekretnici, s obzirom da je Moskva iscrpila svoje ofanzivne sposobnosti u zauzimanju nekoliko malih gradova na istoku, dok Ukrajina sada ima zapadno oružje velikog dometa koje može da udari iza ruskih linija, prenosi Rojters.

 

 

 

 

 

08.47 - Drama u timu Zelenskog, saradnici rade za Rusiju!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je glavnu tužiteljku Irinu Vendiktovu i šefa Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Ivana Bakanova jer se među njihovim službenicima nalazi ogroman broj "izdajnika", odnosno ljudi koji rade za Rusiju

08.14 - Uništene sve diverzantske grupe u Hersonu, Rusi pojačavaju PVO

U Hersonskoj oblasti uništene su gotovo sve diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine. Pristalice ovih grupa su uhapšene i sada su u zatvoru, saopštile su lokalne vlasti.

U Hersonskoj oblasti ruske snage jačaju sisteme protivvazdušne odbrane zbog pojačanih raketnih napada ukrajinske vojske, izjavio je za RIA Novosti zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

08.02 - RIA: Ozbiljan napredak u pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine

U pregovorima o izvozu žita iz Ukrajine postignut je ozbiljan napredak, ostali su samo tehnički problemi, izjavio je upućen izvor za agenciju RIA Novosti. On nije mogao da precizira kada će biti održan sledeći sastanak.

Prošle sedmice u Istanbulu su održani pregovori vojnih delegacija Turske, Rusije, Ukrajine i delegacije UN o problemu izvoza žita iz ukrajinskih luka.

07.23 - Snimak dejstva ruske artiljerije

 


 

 

07.05 - Stoltenberg: Prestanite da se žalite. Iskoračite i pružite pomoć Ukrajini

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je članove Evropskog parlamenta da "prestanu da se žale i da iskorače i pruže podršku" Ukrajini.

U strastvenom govoru rekao je: "Cena koju plaćamo kao Evropska unija, kao NATO je cena koju možemo da merimo u valuti, u novcu. Cena koju plaćaju meri se izgubljenim životima svakog dana. Trebalo bi da prestanemo da se žalimo i pojačamo se i pružimo podršku, tačka.”

Stoltenberg je rekao da bi zemlje članice Evropske unije trebalo da teže pružanju značajne podrške Ukrajini na duže vreme jer je "cena nepodržavanja mnogo veća".

- U našem je interesu da pomognemo Urajini jer morate da shvatite da je, ako Ukrajina izgubi, to opasnost za nas. Ako vam nije stalo do moralnog aspekta ovoga - podrške narodu Ukrajine, trebalo bi da brinete  o sopstvenim bezbednosnim interesima. Platite podršku, platite humanitarnu pomoć, platite posledice ekonomskih sankcija, jer alternativa je da kasnije platite mnogo višu cenu - rekao je Stoltenberg.

07.00 - Zelenski sproveo čistku, SAD: Nastavićemo da pužamo Ukrajini obaveštajne podatke

SAD će nastaviti da pružaju obaveštajne podatke Ukrajini nakon nedavnih kadrovskih promena u najužem krugu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, saopštio je danas Stejt department, preneo je Rojters.

Zelenski je u nedelju razrešio načelnika Službe državne bezbednosti Ivana Bakanova i državnu tužiteljku Irinu Venediktovu, zbog, kako je naveo, brojnih slučajeva saradnje zaposlenih u njihovim službama sa Rusijom.

Naredbe o razrešenju Bakanova, prijatelja Zelenskog iz detinjstva i Venediktove, koja je zadužena za procesuiranje navodnih ruskih ratnih zločina u Ukrajini, objavljeni su sinoć na zvaničnom sajtu predsednika.

Zelenski je u odvojenoj objavi na platformi Telegram naveo da je više od 60 zvaničnika iz kancelarije tužioca i Službe za državnu bezbednost radilo protiv Ukrajine na teritorijama koje je okupirala Rusija. Dodao je da je u službama na čejem su čelu bili Bakanov i Venediktova registrovan 651 slučaj izdaje i saradnje sa neprijateljem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija