• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/mediji

19.07.2022

16:17

PUTIN STIGAO U IRAN NA VAŽAN SASTANAK! Erdogan i Raisi ojačavaju odnose sa Moskvom?! OVO JE JAKO DOBRA PRILIKA NA MNOGIM POLJIMA

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN STIGAO U IRAN NA VAŽAN SASTANAK! Erdogan i Raisi ojačavaju odnose sa Moskvom?! OVO JE JAKO DOBRA PRILIKA NA MNOGIM POLJIMA

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u posetu Iranu, gde će imati odvojene sastanke sa predsednicima Irana i Turske, kao i trilateralni sastanak

Planom posete predviđeno je da Putin prvo razgovara sa predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem, a zatim i sa vrhovnim verskim liderom te zemlje Alijem Hamneijem.

Uoči posete, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Moskva veoma drži do odnosa sa Teheranom, a istovremeno je ocenio da postoji veliki potencijal za rast obima robne razmene.

Prof. dr Rabrenović za Kurir ističe da je ovo dobra prilika da se preispitaju ekonomski, politički i vojni odnosi.

- Možemo da kažemo da je predsednik Putin tamo otišao jer je to dobra prilika da se razmene mišljenja. On je trenutno ograničen što se tiče putovanja, ali ovaj samit predstavlja priliku da se preispitaju ekonomski, politički i vojni odnosi kao i da se ojača partnerstvo između zemalja. Ovo je jako dobra prilika i verujem da će ovi razgovori do većih rezultata nego što je predsednik Bajden imao - rekao je prof. dr Rabrenović.

Politički analitičar Radun ovaj sastanak vidi kao proboj Rusije u izolaciji koju joj je Zapad nametnuo.

- Ovo je proboj u izolaciji koju je Zapad nametnuo Putinu. Zemlje Afrike, Kina, Indija, Meksiko, Brazil nisu uvele sankcije Rusiji. Čak i američki analitičari govore da ih nije svet sledio u sankcijama. Mislim da je razlog što su došli Iran, Rusija i Turska na isto mesto jeste Sirija. To je zajednička tačka gde su ove zemlje zainteresovane. Podsetimo da je Rusija spasila Siriju od islamskih država - rekao je Radun gostujući u emisiji "Puls Srbije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija