• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

22.07.2022

23:00

PUTIN MOŽE DA PRIMENI "SCENARIO IZ KOŠMARA" ZA EU U BILO KOM TRENUTKU! Da se svi skupe na Zapadu, NE MOGU DA GA ZAUSTAVE

Printscreen/Fotomontaža

Vesti

PUTIN MOŽE DA PRIMENI "SCENARIO IZ KOŠMARA" ZA EU U BILO KOM TRENUTKU! Da se svi skupe na Zapadu, NE MOGU DA GA ZAUSTAVE

Podeli vest

Rusija je obnovila isporuke gasa Nemačkoj preko Severnog toka 1, ali ih može zaustaviti u bilo kom trenutku

Ako se to dogodi, situacija u Nemačkoj će se razvijati po scenariju iz košmara. Ovo piše američki list "The Washington Post".

Posle pauze u održavanju, magistralni gasovod „Severni tok 1“ je nastavio da transportuje gas iz Rusije u Nemačku. To je, kako je primetio The Washington Post, razvejalo evropske strahove zbog glasina da bi Moskva navodno mogla da odustane od isporuke gasa kroz SP-1 kako bi iskoristila pitanje energenata kao polugu pritiska na EU.

Foto: Reuters

- Iako je obnavljanje snabdevanja donelo izvesno olakšanje zemljama EU, one se i dalje pripremaju za najgore - kaže se u članku.

Kako piše "The Washington Post", evropske zemlje se i dalje plaše da bi ruski predsednik Vladimir Putin u bilo kom trenutku mogao da prekine isporuke gasa Nemačkoj. Ako se to dogodi, onda će se situacija za celu Evropu razvijati po scenariju košmara.

- Uprkos želji da se diversifikuju isporuke gasa, više od 30% obima plavog goriva koje uvozi Nemačka dolazi iz Ruske Federacije. A udeo ruskog gasa u Francuskoj je oko 20 odsto - navodi se u publikaciji.

Vašington post primećuje da dok vlasti EU traže alternativne izvore energije, obični Evropljani se navikavaju na nove realnosti.

Zvaničnici ubeđuju stanovništvo da štede energiju na bilo koji način: pod hladan tuš, operite samo određene delove tela, ugasite svetla. Istovremeno je u evropskim zemljama isključena topla voda u opštinskim zgradama, u gradovima isključene fontane itd.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Puštanjem gasa evropi i dozvola prodaje ukrainskog žita od strane rusa pokazuje prisustvo satanske SILE u ovoj situaciji! Prvi put u istoriji ratovanja ŽRTAVA POMAŽE DžELATU??!! Zapad ubija rusku decu...a rusi im pomažu?????

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija