• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.07.2022

17:02

UN: PRIMENA SPORAZUMA O ŽITU ZA NEKOLIKO NEDELJA! Očekuje se nivo isporuka kao pre rata

Vesti

UN: PRIMENA SPORAZUMA O ŽITU ZA NEKOLIKO NEDELJA! Očekuje se nivo isporuka kao pre rata

Podeli vest

Ujedinjene nacije očekuju da će sporazum koji je danas postignut o deblokadi izvoza ukrajinskog žita preko Crnog mora biti u potpunosti operativan za nekoliko nedelja, navela su dva visoka zvaničnika UN

Kako su dodali neimenovani zvaničnici, očekuje se da će nivo isporuka dostići obim od pre rata od pet miliona tona mesečno, prenosi Rojters.

Ukrajina, Rusija, Turska i UN potpisale su sporazum u Istanbulu o deblokadi izvoza ukrajinskog žita koji će, kako navodi Turska, označiti prvi korak ka ublažavanju međunarodne prehrambene krize nastale usled rata u Ukrajini.

Zvaničnici UN su naveli da su strane u sporazumu dogovorile generalni redosled poteza, kao i načine za što bržu realizaciju dogovorenog.

Jedan od zvaničnika naveo je da će od sutra početi uspostavljanje zajedničkog koordinacionog centra i dodao da ostaje da se razrade manji detalji pre nego što inicijativa bude u potpunosti realizovana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

148. DAN RATA! SUTRA SPORAZUM! Ukrajina kreće u kontraofanzivu?! A Rusija razmatra zahtev Mađarske?! (Foto/Video)
Planeta

148. DAN RATA! SUTRA SPORAZUM! Ukrajina kreće u kontraofanzivu?! A Rusija razmatra zahtev Mađarske?! (Foto/Video)

U toku je 148. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Velika Britanija je uvela sankcije na uvoz zlata iz Rusije. Posle desetodnevnog remonta ruski gas nastavio je danas da teče gasovodom Severni tok. Predstavnici Rusije, Ukrajine i Turske sutra će Istanbulu potpisati sporazum kojim bi se oslobodio izvoz žitarica iz opkoljenih crnomorskih luka

21.07.2022

22:16 >> 15:22

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija