• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

27.07.2022

19:09

I AMERI SU UKAPIRALI! ŠEF AMERIČKE VOJSKE JASAN, "SARMAT" JE PROKLETO DOBRA STVAR! Svet će uskoro videti tri nova brutalna sistema

Vesti

I AMERI SU UKAPIRALI! ŠEF AMERIČKE VOJSKE JASAN, "SARMAT" JE PROKLETO DOBRA STVAR! Svet će uskoro videti tri nova brutalna sistema

Podeli vest

Šef Strateške komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država Čarls Ričard izjavio je da smatra najnoviju rusku interkontinentalnu stratešku raketu „Sarmat“ „prokleto dobrom stvari“

- I oni (Rusija) testiraju sve više naoružanja, zar ne? Uskoro ćemo videti paradu tri nova sistema naoružanja. Među njima je interkontinentalna balistička raketa ‘Sarmat’ koja je prokleto dobra, a u pripremi je njena druga faza testiranja - istakao je Ričard na diskusiji u okviru godišnjeg simpozijuma u Nebrasci o obuzdavanju pod okriljem „STRATKOM“.

Bivši generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin izjavio je početkom jula da tehničke karakteristike raketa kojima raspolažu SAD, značajno zaostaju od ruske rakete „Sarmat“.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da će prva raketa „Sarmat“ biti na raspolaganju vojsci do kraja godine.

Prvo lansiranje rakete izvedeno je u aprilu

Po svojim karakteristikama, dometu i brzini leta, raketa „Sarmat“ nema pandana u svetu. Može da napada ciljeve i kroz Severni i Južni pol, savladavajući sisteme protivraketne odbrane, i takođe može da pogodi mete bilo gde u svetu, navode ruski eksperti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija