• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

28.07.2022

16:59

RUKE PERU I TUŠIRAJU SE HLADNOM VODOM, TOPLU SU ISKLJUČILI JER GASA NEĆE NI BITI?! Nemački grad prvi pao pod veliku restrikciju

Vesti

RUKE PERU I TUŠIRAJU SE HLADNOM VODOM, TOPLU SU ISKLJUČILI JER GASA NEĆE NI BITI?! Nemački grad prvi pao pod veliku restrikciju

Podeli vest

Hanover je prvi veliki nemački grad koji je isključio toplu i prešao na hladnu vodu za pranje ruku i tuširanje u javnim zgradama, nakon što je Rusija dramatično smanjila isporuke gasom u tu zemlju

U pokušaju da uštedi energiju, grad Hanover na severu Nemačke odlučio je da topla voda više neće biti dostupna za pranje ruku u javnim zgradama ili u tuševima u bazenima, sportskim halama i teretanama, prenosi Bi-Bi-Si.

Navodi se Nemcima da je rečeno da zbog ruske gasne krize očekuju sveobuhvatne mere smanjenja gasa i dodatne naknade na računima za energiju.

Dodaje se da se javne česme takođe gase radi uštede energije, a neće biti noćne rasvete na većim zgradama, kao što su gradska većnica i muzeji.

Gradonačelnik Belit Onaj rekao je da je cilj da se gradska potrošnja energije smanji za 15 odsto, što se preporučuje i u celoj EU, kao reakcija na neposrednu nestašicu gasa.

Ističe se da pravila važe i za javne zgrade, koje neće imati grejanje od aprila do kraja septembra svake godine, uz ograničenje sobne temperature na najviše 20 stepeni do kraja godine, uz neke izuzetke.

Navodi se da Grad zabranjuje i prenosne klima-uređaje, grejalice i radijatore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija