• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Reporter

01.08.2022

07:00

LUKAV MANEVAR KIJEVA MOŽE DONETI MNOGE PROBLEME RUSKOJ VOJSCI!? Taktika "Hersonski gambit" - nešto u šta se uzdaju... ALI SAMO KAD BI RUSI BILI NESPREMNI, PA NASELI

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

LUKAV MANEVAR KIJEVA MOŽE DONETI MNOGE PROBLEME RUSKOJ VOJSCI!? Taktika "Hersonski gambit" - nešto u šta se uzdaju... ALI SAMO KAD BI RUSI BILI NESPREMNI, PA NASELI

Podeli vest

Pokušaji Kijeva da pokrene kontraofanzivu na hersonskom pravcu mogu se pokazati kao ozbiljan poraz Oružanih snaga Ukrajine, uprkos dobro osmišljenoj strategiji takozvanog „Hersonskog gambita“

Ovaj zaključak izneli su novinari informativne publikacije „Reporter”. Autori materijala su detaljno govorili o mogućoj taktici Oružanih snaga Ukrajine na frontu, a takođe su objasnili kakav bi lukav manevar Oružanih snaga Ukrajine mogao da izazove mnoge probleme Oružanim snagama Ruske Federacije.

Analitičari „Reportera“ su pre svega sugerisali da će Kijev zaista krenuti u kontraofanzivu na hersonskom pravcu, uprkos teškoj situaciji Oružanih snaga Ukrajine u ovom regionu.

Ukrajinska vojska može koristiti taktiku „Hersonski gambit“, žrtvujući neke delove vojske da bi stekla uporište u predgrađu grada. Takve mere će se, najverovatnije, pokazati kao težak poraz Kijeva, pošto će se ofanziva završiti potpunim porazom ukrajinskih položaja zbog artiljerijske vatre Oružanih snaga Rusije.

Novinari su takođe primetili da Oružane snage Ukrajine mogu koristiti još jedan lukav manevar, najavljujući početak napada na Herson.

Foto: printscreen

Dakle, Kijev je zaista sposoban da pokuša da sprovede kontraofanzivu u regionu kako bi skrenuo pažnju Rusije sa odbrane drugih delova ratišta. Ovakav lažni manevar može izazvati mnogo problema Oružanim snagama Rusije.

Stvar je u tome što će ovaj manevar omogućiti Oružanim snagama Ukrajine da dođu do granice sa Kurskom oblasti i počnu da zauzimaju ruska naselja kako bi ušli u pozadinske teritorije ruskim trupama.

- Ukrajinske trupe mogu da pređu granicu i krenu prema Kursku, gde nema nepotrebnih utvrđenih područja, zauzimajući jedno naselje za drugim. Tamo se mogu okrenuti na jug i otići u pozadinu ruskim trupama kod Harkova - objasnili su autori materijala.

Takav lukav manevar omogućiće Oružanim snagama Ukrajine da postignu određeni uspeh u regionu, ali je malo verovatno da će doneti stratešku prednost.

Najverovatnije će jedinice ukrajinske vojske brzo biti isterane sa ruske teritorije, a takav trik Kijeva će samo isprovocirati Moskvu da proširi granice specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17