• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.08.2022

07:00

MASAKR U BUČI JE NAMEŠTEN, FRANCUZ IZ "PRVE RUKE" O ZLOČINU KOJI JE DIGAO SVET NA NOGE! Rusi nisu ništa krivi, već... ZAPAD JE SVE ŽELEO DA ČUJE, SAMO NE OVO

AP/Tanjug

Vesti

MASAKR U BUČI JE NAMEŠTEN, FRANCUZ IZ "PRVE RUKE" O ZLOČINU KOJI JE DIGAO SVET NA NOGE! Rusi nisu ništa krivi, već... ZAPAD JE SVE ŽELEO DA ČUJE, SAMO NE OVO

Podeli vest

Francuz Adrijan Boke (33), koji je delio humanitarnu pomoć u Ukrajini, našao se u Buči u vreme navodnog pokolja civila. Kaže da su tela iz ostalih delova zemlje dovezena hladnjačama i da su postavljena po ulicama da bi ih novinari slikali

Masakr u Buči pored Kijeva, koji se navodno dogodio početkom aprila i za koji je Ukrajina okrivila rusku vojsku, bio je namešten i zapravo se nije dogodio, tvrdi bivši francuski vojnik, sada pisac i humanitarac Adrijan Boke (33). On kaže da je prisustvovao pripremama za lažni masakr, te da je video kako Ukrajinci u hladnjačama dovoze tela i ređaju ih po ulicama Buče. 

 Inscenirano

Vozeći se kroz grad, video sam mrtve civile na ulicama. Zatim smo naišli na ljude koji su iz kamiona iznosili tela i slagali ih po ulici 
Adrijan Boke

 

Lekovi sa morfijumom

Boke je u Ukrajini bio dva puta u aprilu. Tamo je bio u humanitarnoj misiji, delio je pomoć, medicinsku opremu i lekove. Prvo je bio na poljsko-ukrajinskoj granici, a onda u Buči, gde je prisustvovao pripremama za nameštanje masakra civila nakon što se ruska vojska povukla iz te oblasti u znak dobre volje posle uspešnih pregovora Moskve i Kijeva krajem marta u Istanbulu. 

- Ušli smo u Buču kolima. Sedeo sam na mestu suvozača. Vozeći se kroz grad, video sam mrtve civile na ulicama. Zatim smo naišli na ljude, koji su iz kamiona iznosili tela i slagali ih pored leševa, koji su već bili na ulici. Kasnije, kad je objavljeno da je ruska vojska masakrirala civile, shvatio sam da sam prisustvovao nameštanju masakra - ispričao je Boke. 

On je dodao da je video i novinare u blizini hladnjača, koji su, odmah nakon postavljanja tela, uključivali kamere i snimali. 

- Jedan od volontera koji je bio na tom mestu dan ranije, rekao mi je da je, takođe, video kako hladnjače sa telima dolaze iz ostalih gradova Ukrajine u Buču i da leševe ređaju po ulicama - kazao je Boke. 

 Prema njegovim rečima, i "azovci", koji su blisko sarađivali sa ukrajinskom vojskom, pretili su volonterima humanitarcima i lokalnom stanovništvu. 

- Delili smo lekove, uključujući i one koji sadrže narkotike, medikamente protiv bolova koji sadrže morfijum. "Azovci" su nam otvoreno rekli: "Ako ne podelite te lekove sa nama, neće stići tamo gde ste krenuli." Sećam se da je trebalo da te lekove odnesemo u dečju bolnicu, te da smo deo morali da damo njima. Osim toga, kad smo stigli u Buču, imali smo vojnu pratnju boraca iz "Azova". Otpratili su nas do jednog od hangara i rekli da spremimo odvojenu kutiju lekova sa morfijumom kako bi nam dozvolili da nastavimo - ispričao je Francuz, dodajući da je u Buči i njima i meštanima bilo zabranjeno da snimaju bilo šta mobilnim telefonima, te da im je prećeno pritvaranjem i smrću. 

Mučili i ubijali Ruse

Osim toga, Boke kaže da je svedočio mučenju i ubistvima ruskih ratnih zarobljenika u jednom hangaru kod Buče.

 - Prvo su likvidirani oficiri. Čuo sam pucnje, a onda je jedan "azovac" pitao ko je bio taj oficir. Čim je dobio odgovor, odmah je upucao drugog ruskog vojnika u glavu. Najgore od svega je to što niko od "azovaca" nije pokazao ni tračak ljudskosti, emocija ili nešto slično. Pre egzekucije ljudi su mučeni, pucano im je u noge i u glavu - ispričao je francuski humanitarac.

Nacistička ideologija 'azovaca'

Adrijan Boke kaže da je bio šokiran nehumanim ponašanjem "azovaca" prema Rusima, Jevrejima i ljudima drugih rasa. 

- Morao sam da se trudim da ne iskažem svoje mišljenje da ne bih došao u sukob s njima. Nisam smeo da se usprotivim njihovoj nacističkoj ideologiji, naročito surovoj prema Jevrejima i ljudima druge boje kože. Najviše, ipak, mrze Ruse, koje nazivaju "ruski psi". Uvek su pričali o mučenju i ubistvu "ruskih pasa", a nikad o oslobođenju svog naroda - kazao je Boke

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija