• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

07.08.2022

11:17

KAKVA JE TO "MAPA" VREDNA MILIJARDI I ŠTA ZNAČI ERDOGANOV POTPIS!? STVAR JASNA, SAD ĆE PUTIN UVEK BITI UZ TURSKU! Ankara otkrila svoj dogovor sa Moskvom

Vesti

KAKVA JE TO "MAPA" VREDNA MILIJARDI I ŠTA ZNAČI ERDOGANOV POTPIS!? STVAR JASNA, SAD ĆE PUTIN UVEK BITI UZ TURSKU! Ankara otkrila svoj dogovor sa Moskvom

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da predsednik Rusije Vladimir Putin ima pravedan pristup kada je reč o mogućoj turskoj vojnoj operaciji u Siriji i da podržava Tursku u borbi protiv terorizma

Na povratku iz Sočija, gde je razgovarao sa ruskim predsednikom, on je novinarima u avionu na pitanje u vezi sa vojnom operacijom rekao da će Putin uvek biti uz Tursku u borbi protiv terorizma, preneo je Sputnjik.

Erdogan je naveo i da će naredne nedelje posetiti mesto izgradnje nuklearne elektrane "Akuju" i lično se uveriti kako teku radovi, a da će potom izvestiti Putina.

- Nuklearna elektrana Akuju ima poseban značaj u energetskoj strategiji naše zemlje. Ostaje i dalje naš cilj da tokom 2023. pustimo u rad prvi reaktor - rekao je on.

Erdogan je kazao i da su Turska i Rusija potpisale svojevrsnu "mapu puta" o ekonomskoj saradnji sa namerom da se obim robne razmene podigne na 100 milijardi dolara.

Foto: Reuters

- Memorandum o razumevanju, svojevrsnu 'mapu puta' naših trgovinsko-ekonomskih odnosa potpisali su u Sočiju naš ministar trgovine i potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak - kazao je Erdogan. 

RUBLJA U TURSKOJ

Turski lider je saopštio da je sa Putinom razgovarao i o korišćenju ruske kartice "Mir" u Turskoj.

- Sa Putinom smo se dogovorili o rublji. Pošto ćemo obavljati plaćanja u rubljama, to će, naravno, doneti novac Rusiji i Turskoj. Tu je i ruska kartica 'Mir'. Trenutno naših pet banaka radi na tome. Tu, takođe, ima ozbiljnih pomaka. To je, naravno, veoma pogodan proces za turiste koji dolaze iz Rusije. Pomoću njih mogu da obavljaju kupovinu i plaćaju boravak u hotelu - istakao je Erdogan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
borac petog beckog

pre 1 godinu

Pozdravljam sevez Rusije i Turske

Miro

pre 1 godinu

Evropa će morati da u narednom periodu izvrši korenite reforme na putu pridruživanja Evro-Azijskom savezu. To podrazumeva prihvatanje novih Evro-Azijskih vrednosti definisanih mapom puta ka novoj budućnosti.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija