• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria novosti

11.08.2022

15:46

ŠOKANTNA TVRDNJA IZVIĐAČA LNR! Ono što su videli kod Soledara je jezivo, da li je moguće da Ukrajinci to rade?!

Tanjug/AP

Vesti

ŠOKANTNA TVRDNJA IZVIĐAČA LNR! Ono što su videli kod Soledara je jezivo, da li je moguće da Ukrajinci to rade?!

Podeli vest

Borci izviđačkog bataljona Narodne milicije LNR tvrde da su tokom izvidnice kod grada Soledara u DNR pronašli izgorela tela stranih plaćenika koji su se borili na strani Ukrajine, prenele su RIA Novosti

Prema rečima izviđača, tela leže pored kratera od eksplozija artiljerijskih granata, a "ukrajinska vojska ih je tokom povlačenja polila gorivom i zapalila".

Prema tvrdnjama LNR boraca, reč je o ostacima stranih plaćenika koji su se borili za Kijev, a tvrde da su ih Ukrajinci navodno spalili da bi otežali njihovu identifikaciju. Ova informacija nije potvrđena iz drugih izvora.

Podsrtimo, više od 7,1 hiljada plaćenika iz više od 60 zemalja stiglo je u Ukrajinu od 24. februara, pokazuju podaci koje je sredinom jula objavilo Ministarstvo odbrane Rusije. 

Ministarstvo odbrane Rusije u utorak je objavilo zbirnu tabelu iz koje proizilazi da su Poljaci pretrpeli najveće gubitke među svim stranim plaćenicima koji se bore na strani Kijeva. Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini bijeno su 643 borca, a slede SAD sa 241 i Kanada sa 213.

Na četvrtom mestu u zbirnoj tabeli ruske vojske je Gruzija sa 195 ubijenih plaćenika, a slede Rumunija i Velika Britanija, koje su izgubile 156, odnosno 141 vojnika. Rusija je u više navrata podsećala da, u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom, strani plaćenici nemaju status boraca i da ih, ako budu zarobljeni, čeka suđenje i maksimalne zatvorske kazne.

U međuvremenu, francuski TV5monde objavio je reportažu o američkim dobrovoljcima koji napuštaju Ukrajinu. Jedan od razloga je i incident koji se dogodio posle pogibije nekoliko američkih boraca. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija