• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

14.08.2022

07:00

PUTIN SKINUO RUKAVICE, RUSIJA SE NEĆE ZAUSTAVITI NA DONBASU! Kijevu je ovo smestila Amerika! DA SE KLADIMO, Vašington neće SMETI NA RUSIJU, Ukrajince će prepustiti sudbini!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PUTIN SKINUO RUKAVICE, RUSIJA SE NEĆE ZAUSTAVITI NA DONBASU! Kijevu je ovo smestila Amerika! DA SE KLADIMO, Vašington neće SMETI NA RUSIJU, Ukrajince će prepustiti sudbini!

Podeli vest

Snabdevanje Ukrajini zapadnim naoružanje velikog dometa dovešće do proširenja geografskih okvira i zadataka specijalne vojne operacije, izjavio je direktor severnoameričkog odeljenja Ministarstva inostranih poslova RF Aleksandar Darčijev

Moskva, naglasio je, ne može da dozvoli da oružje sa teritorije Ukrajine ugrožava Rusiju, Donjecku i Lugansku Republiku i oslobođene oblasti.

Darčijev je naglasio da će svi zadaci ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini biti realizovani, da to neće sprečiti ni milijarde dolara vojne pomoći Kijevu sa Zapada.
       
Imao je u vidu i da su SAD upravo najavile svoj novi paket vojne pomoći Ukrajini od milijardu dolara koji uključuje projektile za sisteme HIMARS, NASAMS i Javelin.

       
Darčijev je otkrio da su SAD iz Moskve već upozorene na „tačku bez povratka" posle koje je moguć i prekid diplomatskih odnosa.
       
Naveo je da su „zapadnjaci, predvođeni SAD, pogazili međunarodno pravo i apsolutne tabue u diplomatskoj praksi.
       
Apostrofirao je „zakonodavnu inicijativu o kojoj se sada raspravlja u Kongresu da se Rusija proglasi državnim sponzorom terorizma".  I dodao:
       
- Ako taj predlog bude realizovan, to će značiti da je Vašington prešao tačku bez povratka sa najozbiljnijom kolateralnom štetom po bilateralne diplomatske odnose, do smanjenja njihovog nivoa, čak i prekida. Američka strana je upozorena!

Senat SAD je 27. jula usvojio rezoluciju kojom se Stejt departman poziva da proglasi Rusiju za „sponzora terorizma".
       
Darčijev je ocenio da je uticaj SAD na zvanični Kijev dostigao takve razmere da Vašington sve više postaje strana u sukobu u Ukrajini:
       
- Stepen uticaja Vašingtona na Kijev prevazilazi sve zamislive granice. Pored velike vojne i finansijske pomoći, kao i moralne podrške režimu Vladimira  Zelenskog, Amerikanci sve više postaju direktna strana u sukobu:
      
- To potvrđuju i ukrajinski zvaničnici. Konkretno, general VadimĆ Skibicki, zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog Ministarstva odbrane, nedavno je izjavio da se ukrajinska vojska konsultuje sa svojim rukovodiocima iz Sjedinjenih Država pre nego što udari višecevnim raketnim bacačima HIMARS. Ovo znači da se smrtonosno granatiranje civilnog stanovništva u DNR, LNR i na oslobođenim teritorijama Ukrajine odvija barem uz odobrenje američkih centara za donošenje odluka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
veljko

pre 2 godine

T0 Putine!Tako treba da postupa plemeniti komadant vojske.Hrabro srce i svetlo oruzje pobedu i slavu donose.Hurraaa,dosao je historijski cas:Pobeda ili nista.

sledeća vest

Vesti

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"
Politika

Ministar Đorđe Milićević poručio u Novoj Gorici "Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje"

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Tradicionalnoj kulturnoj priredbi „Razigrana srca“, koju već 21. put organizuje Srpsko kulturno društvo „Sloga“ iz Nove Gorice. Ovo udruženje već decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u ovoj značajnoj regiji, na raskršću puteva između Italije i Slovenije.

05.10.2024

20:27

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija