• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

16.08.2022

09:15

RUSI ZNAJU ŠTA RADE, LINIJE SNABDEVANJA ZAPADNIM ORUŽJEM NE NAPADAJU! Kina objasnila taktiku Moskve i zašto je toliko EFIKASNA!

Vesti

RUSI ZNAJU ŠTA RADE, LINIJE SNABDEVANJA ZAPADNIM ORUŽJEM NE NAPADAJU! Kina objasnila taktiku Moskve i zašto je toliko EFIKASNA!

Podeli vest

Rusija namerno ne udara na linije snabdevanja u Ukrajini koje nose zapadno oružje. Ovo piše kinesko izdanje Sohu.

Kako ocenjuju autori, SAD i druge zemlje NATO značajno su povećale snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem kada je počela ruska specijalna operacija. Moskva je odmah izdala upozorenje: linije snabdevanja na teritoriji Ukrajine postaće legitimna meta za udar Oružanih snaga Rusije.

Međutim, tokom čitavog perioda specijalne operacije, ruske trupe uglavnom nisu pokazivale veliko interesovanje za linije snabdevanja kojima ide oružje iz zemalja NATO-a, pišu stručnjaci.

Istovremeno, Oružane snage Ukrajine redovno gube opremu, nemajući vremena da je prebace na ratište.

- Nedavno je Rusija objavila još jednu pobedu. Krstarećim projektilima ruske mornarice dignuto je u vazduh veliko skladište municije u Ukrajini. Uništen je veliki broj projektila HIMARS, kao i municija za haubice M777 - navodi se u publikaciji.

Prema kineskim analitičarima, ova efikasnost je posledica jednostavne taktike ruskih trupa. Ruska vojska namerno ne uništava linije snabdevanja zapadnim oružjem u Ukrajini. Umesto toga, pogađa skladišta, gde se dovozi ceo arsenal i oprema.

- Zbog toga, Rusija ne mora ništa da radi po pitanju transportnih linija. To je tako zgodno: svo prebačeno oružje je uskladišteno na jednom mestu, a ruske rakete pogađaju sam centar. Metoda uništavanja je jednostavna i gruba, a rezultati su zadovoljavajući. Rusiji je potrebna samo jedna raketa. A ako jedna raketa nije dovoljna, onda se može lansirati još nekoliko - navodi se u članku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Beograđanin 1958

pre 1 godinu

Samo izuzetno glup čovek može da poveruje u ovu naivnu laž. Oružje i municija se NE SKLADIŠTE U UKRAJINI. ODMAH SE RASPOREĐUJU PO POLOŽAJIMA. Uostalom, razumljivo je da se smišljaju ovakve glupe laži kao što je ova navodno kineska. Iz očaja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija