• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2022

12:51

VOJNO SKLADIŠTE NA KRIMU ODLETELO U VAZDUH ZBOG SABOTAŽE! Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane!

Printscreen

Vesti

VOJNO SKLADIŠTE NA KRIMU ODLETELO U VAZDUH ZBOG SABOTAŽE! Oglasilo se rusko ministarstvo odbrane!

Podeli vest

Vojno skladište u Džankoju na Krimu oštećeno je u eksplozijama koje su rezultat sabotaže, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane

- Jutros je, kao rezultat akta sabotaže, oštećeno vojno skladište u blizini Džankoja - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi TAS S.

U saopštenju je navedeno i da su u eksplozijama oštećeni i brojni civilni objekti, uključujući dalekovode, elektranu, železničke pruge i više stambenih zgrada.

- Niko nije teže povređen. Preduzimaju se neophodne mere za otklanjanje posledica - dodali su u Ministarstvu odbrane, navodi TAS S.

Skladište municije na Krimu danas je eksplodiralo, i tom prilikom dve osobe su povređene, a došlo je i do poremećaja u železničkom saobraćaju, saopštio je najviši ruski zvaničnik Sergej Aksjonov.

Na snimcima ruske državne televizije prikazana je električna trafostanica koja gori u blizini grada Džankoja na Krimu i niz ponovljenih velikih eksplozija za koje vlasti kažu da su izazvane detonacijom municije u vojnoj bazi, prenosi Rojters.



Aksjonov je saopštio da je oko 2.000 meštana evakuisano iz najbližeg sela Majsko izvan perimetra od pet kilometara.

Rusija koristi Krim da snabdeva vojnom opremom svoje trupe koje se bore u Ukrajini, a šteta prijavljena na železničkoj mreži danas nakon eksplozija mogla bi da poremeti taj proces, navodi Rojters.

Ruska novinska agencija RIA saopštila je da je sedam putničkih vozova kasnilo i da je železnički saobraćaj na delu pruge na severu Krima obustavljen.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak danas je objavio na Tviteru da je „jutro kod Džankoja počelo eksplozijama", ali nije potvrdio umešanost Kijeva u incident.

Incident se dogodio nakon serije eksplozija prošle nedelje u ruskoj vazdušnoj bazi na Krimu, za koje su ukrajinski zvaničnici naveli da su deo neke vrste specijalne operacije, a Moskva ih je objasnila nesrećnim slučajem, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija