• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

20.08.2022

16:30

RATNI ZLOČIN U ZAPOROŽJU?! Ukrajinci zasuli Ruse bojnim otrovom, VOJNICI I CIVILI ŽRTVE TEŠKOG TROVANJA!

Informer

Vesti

RATNI ZLOČIN U ZAPOROŽJU?! Ukrajinci zasuli Ruse bojnim otrovom, VOJNICI I CIVILI ŽRTVE TEŠKOG TROVANJA!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije danas je saopštilo da je ukrajinska vojska upotrebila bojni otrov protiv ruskih trupa u regionu Zaporožja.

- U svetlu vojnih poraza u Donbasu i drugim regionima, režim Zelenskog je dozvolio terorističke akte uz upotrebu hemijskih supstanci protiv ruskih vojnika i civila. Ruski vojnici koji su izvršavali zadatke u blizini sela Vasiljevka u Zaporoškoj oblasti prebačeni su u vojnu bolnicu sa simptomima teškog trovanja - saopštili su iz ruskog vojnog resora.

Ruska strana tvrdi da je nakon pregleda u organizmu vojnika pronađena otrovna supstanca botulinum tip "B".

Ministarstvo dodaje da su specijalisti Glavnog istraživačko-opitnog instituta za vojnu medicinu Ministarstva odbrane u Sankt Peterburgu sproveli dodatnu analizu, koja je potvrdila preliminarnu dijagnozu.

Ministarstvo odbrane je takođe napomenulo da Rusija sprovodi dodatnu istragu o trovanju hemijskim agensima šefa administracije Hersonske oblasti Vladimira Salda.

Foto: Tanjug/AP

 

Rusija od 24. februara sprovodi vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da je zadatak operacije "zaštita ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima".

Prema njegovim rečima, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa.

Ruska vojska je zajedno sa snagama DNR i LNR u potpunosti zauzela teritoriju Luganske Narodne Republike i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu, Marijupolj i Svjatogorsk, kao i celu Hersonsku oblast, Azovske oblasti Zaporožja i deo Harkova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija