• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

20.08.2022

15:15 >> 22:40

SNIMAK "PANCIRA" U AKCIJI KOJI BRANE SEVASTOPOLJ! Nemačka šalje Ukrajini 20 raketnih sistema! (FOTO, VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

SNIMAK "PANCIRA" U AKCIJI KOJI BRANE SEVASTOPOLJ! Nemačka šalje Ukrajini 20 raketnih sistema! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Nakon što je oslobođeno Zajcevo, jedna jedinica ukrajinskih snaga se predala snagama DNR. Ukrajinske snage pokušale su u toku noći da izvedu udar na Melitopolj

22.35 - Pogledajte dejstvo "Pancira" u Sevastopolju

 

 

21.55 - Nemačka šalje Ukrajini 20 raketnih sistema

Nemačka namerava da isporuči Ukrajini 20 raketnih sistema kalibra 70 milimetara na specijalnim automobilima i 2.000 odgovarajućih raketa, saopšteno je na sajtu nemačke Vlade.

Kako se navodi, ova isporuka biće izvedena u okviru programa modernizacije naoružanja, a rokovi će zavisiti od toga kad će to naoružanje biti proizvedeno u neophodnoj količini.

21.05 -Rakete na nebu iznad Sevastopolja

U Sevastopolju je ponovo stupio u akciju ruski PVO, rekao je guverner grada Mihail Razvožajev.

Podsećamo, Rusi tvrde da je jutros dronom napadnut štab Crnomorske flote i da je letelica oborena.

19.50 - Novi napad na nuklearku Zaporožje

Oružane snage Ukrajine izvršile su artiljerijski udar na nuklearnu elektranu Zaporožje i predgrađe Energodara, javlja agencija RIA Novosti pozivajući se na izjave gradskih zvaničnika.

Još se ne zna da li ima štete na nuklearnoj elektrani.

Rusija i Ukrajina međusobno se proteklih nedelja optužuju za granatiranje tog postrojenja.

19.00 - Odbijen raketni napad na Herson

Raketni napad ukrajinskih snaga na Herson je odbijen, izjavio je zamenik šefa administracije Hersonskog regiona.

Kako je rekao, sve projektile oborile su ruske PVO snage.

17.50 - POKUŠAJ ATENTATA NA GRADONAČELNIKA MARIJUPOLJA

17.03 - Izdati prvi ruski pasoši u Harkovskoj oblasti

U gradu Kupjansk, u Harkovskoj oblasti, izdato je prvih deset ruskih pasoša lokalnim stanovnicima, prenosi RIA Novosti.

- Ovo je značajan događaj za naš region i za svakog stanovnika - rekao je Vitalij Gančev, šef nove vojno-civilne administracije regiona na svečanoj dodeli ruskih pasoša.

Pre dobijanja pasoša, stanovnici Harkovske oblasti položili su svečanu zakletvu kao novi državljni Ruske Federacije.

16.48 - Ukrajinski ratni zarobljenik otkrio kako je silom oteran na front

- Odveden sam sa posla, sa lisicama na rukama. I odveden sam u kasarnu. Bio je jedan iz ukrajinske vojske, jedan iz vojne policije i jedan običan policajac. Rekli su mi da se krijem se od vojske i da ću ili završiti u zatvoru ili izgubiti čast - kaže ovaj ratni zarobljenik koji je položio oružje.

 

 

16.35 - Ukrajinci zasuli Ruse bojnim otrovom, vojnici i civili žrtve teškog trovanja

15.28 - Sprečena provokacija Kijeva na nuklearnoj elektrani

Provokacija Kijeva na Zaporoškoj nuklearki, koja je planirana da bude izvedena 19. avgusta, je sprečena, rekao je Sputnjiku predstavnik lokalne administracije Vladimir Rogov.

„Na teritoriji nuklearne elektrani je 19. avgusta bilo prilično tiho. Zahvaljujući ranom otkrivanju planova militanata ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, uspeli smo da sprečimo provokaciju. U suprotnom bi posledice mogle biti nepopravljive“, izjavio je on.

Rogov je podvukao da nema nikakve sumnje da će vlasti u Kijevu pokušati da realizuju nove provokacije i da granatiraju nuklearnu elektranu.

 

15.13 - Zaharova: Moskva će adekvatno odgovoriti na proterivanje ruskog diplomate

Moskva će adekvatno odgovoriti na proterivanje i proglašenje personom non grata ruskog diplomate u Rumuniji, jer je to izvršeno pod izmišljenim izgovorima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


„Naravno da ćemo adekvatno odgovoriti na rumunski demarš, a o preduzetim merama ćemo naknadno informisati“, rekla je ona. Zaharova je podvukla da je personom non grata proglašen ruski diplomata bez osnova i pod izmišljenim razlozima.

Foto: AP PHOTO

Marija Zaharova


„Reč je o novoj provokaciji, realizovanoj po scenariju koji je u poslednjih nekoliko meseci bio nekoliko puta viđen u većini zemalja-članica EU i NATO. Šablonske akcije rumunskih vlasti bi trebalo da budu demonstracija lojalnosti zapadnim korporativnim stavovima. Ovde se ne razmatra nezavisna, nacionalno orijentisana linija Bukurešta, što samo pogoršava situaciju“, dodala je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Vlasti Rumunije su 19. avgusta proglasile jednog ruskog diplomatu personom non grata i on bi trebalo da napusti zemlju u narednih nedelju dana.

13.24 - SAD planiraju da Ukrajini isporuče navođene projektile „Ekskalibur“


Sjedinjene Američke Države planiraju da Ukrajini isporuče navođene projektile „Ekskalibur“, piše list „Politiko“. Pojašnjeno je da ovi projektili nisu bili uključeni u trenutni paket vojne pomoći.
 

10.31 - RUS:Likvidirano 100 militanata,među njima 20 američkih plaćenika

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska avijacija pogodila položaje ukrajinske ekstremističke jedinice Kraken u blizini Avdejevke kod Harkova i da je poginulo više od 100 militanata.

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je naveo da je među njima likvidirano i do 20 američkih plaćenika, prenosi RIA Novosti.

Foto: AP/Photo

Igor Konašenkov



Konašenkov je dodao da je u rejonu naselja Velikomihajlovka u Dnjepropetrovskoj oblasti ruska avijacija pogodila položaj 110. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine i da je poginulo najmanje 200 njenih pripadnika, uz više od 150 ranjenih.

 

10.02 - Dva ukrajinska broda sa prehrambenim proizvodima isplovila ka Italiji i Turskoj

Zajednički koordinacioni centar je izdao dozvolu za izlazak dva broda sa prehrambenim proizvodima iz ukrajinske luke Černomorsk, saopštili su u Centru.


„Zajednički koordinacioni centar je izdao dozvolu za izlazak dva broda koja prevoze 31 tonu prehrambenih proizvoda iz Ukrajine u okviru dokumenta „Crnomorska inicijativa“, piše u izveštaju Centra.

 

Brodovi će isploviti danas iz Černomorska. Brod „Zumrut Ana“ će prevesti 6.300 tona suncokretovog ulja u Italiju, tačnije u Veneciju, a „Okean S“ – 25.000 tona pšenice u turski grad Marmar. Osim toga, Zajednički koordinacioni centar je završio proveru četiri broda koja izlaze iz Ukrajine: „Petrel S“, „Sara“, „Efe“ i „Ramus“. Izvršen je i pregled dva broda „Priti lejdi“ i „Belis“ koja su se uputila ka Ukrajini.


Podsetimo, izvoz ukrajinskog žita iz crnomorskih luka odvija se u okviru prehrambenog sporazuma koji su 22. jula potpisali predstavnici Rusije, Ukrajine, Turske i UN.


 

09.11 - Oglasio se i lider Krima Sergej Aksojnov

 

 

 

09.00 - Sistem PVO oborio dron iznad sedišta Crnomorske flote!

 

08.30 - "Rusija je pokrenula masovnu ofanzivu u Donbasu!"

Rusija je pokrenula masovnu ofanzivu u Donbasu na nekoliko pravaca, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Borbe se vode na pravcu Slavjanska, Kramatorska i Bahmuta, prenosi Unian. Navodi se da na tim pravcima ruske snage granatiraju oblasti pojedinih naselja.

08.13 - Portugal protiv zabrane ulaska u EU za ruske turiste

Portugal je protiv zabrane ulaska u EU za ruske turiste, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
„Portugal smatra da glavni cilj sankcija treba da bude da se kazni ruska vojna mašinerija, a ne ruski narod. Učestvovaćemo u diskusiji o ovom pitanju na evropskom nivou kako bise došlo do zajedničkog stava“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu izdanja „Eko“.

 

08.00 - Rogov: Ukrajinske snage svesne da će izgubiti Zaporošku oblast

Predstavnik Zaporoške administracije Vladimir Rogov kaže da su ukrajinske snage svesne da će neminovno izgubiti ovu oblast i da zbog toga, iz osvete, gađaju gradove i naselja, kao i Zaporošku nuklearnu elektranu.

 

07.45 - Ukrajina pokušala da izvrši udar na Melitopolj


Ukrajinske snage su posle ponoći pokušale da izvrše udar na Melitopolj, odjeknule su četiri eksplozije, a ruske snage aktivirale su PVO. Predstavnik Zaporoške administracije Vladimir Rogov rekao je da su oborene dve rakete kojima su ukrajinske snage gađale civilnu infrastrukturu i stambene delove grada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miro

pre 1 godinu

Nije mi jasno zašto već jednom Rusi ne ispostave račun za ratnu štetu Rumunima.Neka plate a Rusija ima mali milion načina kako ih naterati da plate pa nek onda proteruju diplomate kokiko im je volja.

sledeća vest

Vesti

Priština ubija dijalog!
Politika

Priština ubija dijalog!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština ubija dijalog, kao i da je glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi u sredu u Briselu odbio da razgovara o svim temama.

03.07.2024

12:27

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija