• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune/Sputnjik

20.08.2022

19:36

POLJSKA I BALTIK UŽASNUTE VESTIMA IZ KALINJINGRADA! Varšava se odmah oglasila: Imamo obećanje Bajdena i NATO da će reagovati!

AP/Photo

Vesti

POLJSKA I BALTIK UŽASNUTE VESTIMA IZ KALINJINGRADA! Varšava se odmah oglasila: Imamo obećanje Bajdena i NATO da će reagovati!

Podeli vest

Vest o prebacivanju MiG-31K u Kalinjingrad, zgrozila je baltičke države i Poljsku

Posle početka rusko-ukrajinskog sukoba, zemlje istočne Evrope počele su najglasnije da uzvikuju optužbe na račun Moskve. Oslanjajući se na podršku NATO-a, Litvanija, Letonija, Estonija i Poljska, počeli su sa provokacijama Rusije. U poslednje vreme, međutim, ove zemlje su počele da sumnjaju da će im SAD priskočiti u pomoć, ako bude potrebno.

Estonija je pre izvesnog vremena uputila apel Sjedinjenim Državama, sa zahtevom da isporuče raketne sisteme i dronove „HIMARS MLRS“ i „Reaper“. Nakon toga, sličan zahtev je iznela i Poljska – od Vašingtona su zatražili PVO sisteme, lovce F-16 i tenkove „Abrams“. Sve je to, navodno, neizbežno potrebno za obuzdavanje Rusije, kažu u Talinu i Varšavi.

Kineski stručnjaci su sigurni da su Poljaci, Estonci i predstavnici drugih malih evropskih država, shvatili da su preterali u napadu na Rusiju, i sada se plaše uzvratnih akcija sa njene strane.

Vest da je Rusija rasporedila tri nadzvučna lovca presretača MiG-31, sa hipersoničnim raketama Kinžal u Kalinjingradsku oblast, konačno je užasnula Balte i Poljake. Estonci i njihovi drugovi po stavovima, su konačno shvatili da Rusiji nemaju šta da suprotstave.

Foto: printscreen

Kindžal

Činjenica je da ove zemlje, u principu, nemaju naoružanje istog nivoa kao Ruska Federacija. Osim toga, iscrpili su svoje zalihe oružja, snabdevajući Ukrajinu. Jasno je da su se ove zemlje oslanjale na podršku NATO-a, posebno na dobru volju Sjedinjenih Država.

Međutim, SAD su sigurno odavno dokazale da će uvek birati da daju prednost sopstvenim interesima, i daleko je od izvesnog da će želeti da podrže svoje male evropske vazale.

Poljska: NATO će odgovoriti na razmeštanje ruskih raketa "Kindžal" u Kalinjingradu

NATO će odgovoriti na razmeštanje ruskih raketa „Kindžal“ u Kalinjingradu, izjavio je zamenik ministra odbrane Poljske Vojceh Skurkevič.

Naši potezi, nakon konsultacija sa saveznicima iz Alijanse, biće adekvatni svim pretnjama i dejstvima Ruske Federacije - rekao je on.

Skurkevič je naglasio i da je saradnja u okviru NATO ključna za osiguranje bezbednosti Poljske.

- Te garancije su na snazi i naši partneri će ispuniti sve svoje obaveze što su konstatovali i ostale članice NATO, kao i predsednik SAD Džozef Bajden - kazao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 1 godinu

Koliko covek mora biti naivan da ne kazem glup da poveruje da ce amerika ugroziti svoj opstanak i uci u rat sa Rusijom zbog Poljske i Baltickih liliputa. Samo neka i dalje cakckaju i provociraju Rusiju pa ce se provesti kao Grizija i Ukraina.

milan lala

pre 1 godinu

Obecali ameri da ce vas braniti, jelte hahaha , a kako ono nas narod kaze : " obecanje ludom radovanje " samo vi i dalje provocirajte Rusiju pa cete "dobro " proci.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija