• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2022

12:16

ILI AMERI LAŽU ILI JE VOĐA AL KAIDE HUDINI! CIA se hvalila da su ga ubili, Talibani tvrde da nisu pronašli telo Ajmana al Zavahirija!

AP/Photo

Vesti

ILI AMERI LAŽU ILI JE VOĐA AL KAIDE HUDINI! CIA se hvalila da su ga ubili, Talibani tvrde da nisu pronašli telo Ajmana al Zavahirija!

Podeli vest

Talibanske vlasti u Avganistanu nisu pronašle telo Ajmana al Zavahirija i nastavljaju istragu, saopštio je danas portparol vlade Zabihulah Mudžahid, nakon što su SAD saopštile da su ubile vođu Al Kaide u vazdušnom napadu u Kabulu prošlog meseca

Američki zvaničnici su saopštili da su SAD ubile Zavahirija u julu, projektilom ispaljenim iz drona dok je stajao na balkonu u svom skrovištu u Kabulu, a to najveći udarac za Al Kaidu od kada su američki marinci ubili osnivača ove terorističke organizacije Osamu bin Ladena pre više od decenije, prenosi Rojters.

Talibanski zvaničnici tvrde da nisu imali saznanja o tome da je Ajman al Zavahiri, vođa Al Kaide i nekadašnja desna ruka Osame bin Ladena, živeo u centru Kabula.

Kako je ranije preneo Gardijan, ubistvo Zavahirija na balkonu njegove “sigurne kuće” u Kabulu, dodatno je zateglo odnose između talibana i zapada, u vreme dok vlada Avganistana pokušava da pronađe novac kako bi se izborila sa ekonomskom katastrofom nakon povlačenja SAD iz zemlje pre godinu dana.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVO SU NAJVEĆE TAJNE AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! Zašto je 11. septembar morao da se desi i šta je Vesli Klark čuo u Pentagonu nakon napada?! Veteran CIA progovorio!
Planeta

OVO SU NAJVEĆE TAJNE AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! Zašto je 11. septembar morao da se desi i šta je Vesli Klark čuo u Pentagonu nakon napada?! Veteran CIA progovorio!

Bivši analitičar CIA i službenik Stejt departmenta Lari Džonson u razgovoru sa politikologom i stručnjakom za geopolitičke odnose Aleksandrom Pavićem otkrio je najveće tajne duboke države, po kom principu funkcioniše CIA, da li je 11. septembar iskorišćen kako bi se opravdao pohod na Irak i šta je Vesli Klark čuo kad je posetio Pentagon posle 11. septembra

20.08.2022

19:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija