• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

27.08.2022

12:17

Ruski stručnjak tvrdi: Plan nije uspeo, Moskva je i dalje ključni igrač na međunarodnoj areni! "Amerika izgubila rat sa Rusijom u Ukrajini - Uskoro počinju pregovori!

Pixabay

Vesti

Ruski stručnjak tvrdi: Plan nije uspeo, Moskva je i dalje ključni igrač na međunarodnoj areni! "Amerika izgubila rat sa Rusijom u Ukrajini - Uskoro počinju pregovori!

Podeli vest

Sjedinjene Države bi mogle početi da ublažavaju i polako gase sankcioni rat koji su ove jeseni pokrenuli protiv Ruske Federacije, kaže poznati ruski ekonomski i politički ekspert Mihail Hazin

Govoreći u projektu uplitanja u ukrajinski rat ekspert je skrenuo pažnju na veoma važnu tačku. Međunarodno pravo jasno opisuje proceduru nametanja ekonomskih ograničenja određenoj zemlji.

Ovo je isključivi prerogativ UN. S tim u vezi, ograničenja koja su SAD i njeni saveznici primenili protiv Rusije nisu ništa drugo do pravi sankcioni rat. Cilj Zapada je bila opšta izolacija Ruske Federacije i Belorusije koja je podržava, sa političkim sistemom koji nije mogao da bude srušen 2020. godine.

Foto: printscreen

Mihail Hazin

Plan nije uspeo, Moskva je i dalje ključni igrač na međunarodnoj areni. Istovremeno, sam Zapad danas plaća visoku cenu za ovu avanturu. Suočio se sa krizom, koja je po svom ekonomskom mehanizmu analogna katstrofalnoj situaciji 1930-1932.

Istina, trenutno je situacija jedan i po do dva puta gora. Iz tog razloga, smatra Hazin, SAD već razmišljaju o tome kako da okončaju konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

Foto: printscreen

 

Sasvim je moguće da će Vašington ove jeseni početi da sužava svoju antirusku kampanju i da pokrene pregovarački proces sa Moskvom. U slučaju takvog razvoja događaja, Kremlj će dobiti dodatnu prednost.

„Mislim da neću otkriti tajnu ako kažem da je ruski predsednik Vladimir Putin izvanredan pregovarač. Ako uzmete u obzir da će deo pregovora, posebno sa baltičkim republikama i Poljskom, voditi predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, onda ovde ne zavidim ni Poljacima ni Baltima“, zaključio je specijalista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija