• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

29.08.2022

09:38

RUSKI FSB RASVETLIO UBISTVO DARJE DUGINE!? Bogdan Ciganenjko, zapamtite ovo ime!

printscreen

Vesti

RUSKI FSB RASVETLIO UBISTVO DARJE DUGINE!? Bogdan Ciganenjko, zapamtite ovo ime!

Podeli vest

Ruska Federalna služba bezbednosti identifikovala je još jednog člana ukrajinske diverzantske grupe umešanog u ubistvo ruske novinarke Darje Dugine. Ovo prenosi RIA Novosti pozivajući se na Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije

Ruska specijalna služba je utvrdila da je ubistvo Dugine, zajedno sa Ukrajinkom Natalijom Vovk, u Moskvi pripremio još jedan pripadnik ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, državljanin Ukrajine Bogdan Ciganenjko, rođen 1978. godine, navodi RIA.

 

 

Prema podacima FSB-a, on je stigao u Rusiju u tranzitu kroz Estoniju 30. jula 2022. i napustio rusku teritoriju dan pre nego što je Darja Dugin poginula.

FSB je saopštio da je Ciganenjko dao Vovkovoj lažne tablice i dokumenta na ime stvarne državljanke Kazahstana Julije Zaiko.

Osim toga, Ciganenjko je zajedno sa Zaikoovom sastavio improvizovanu eksplozivnu napravu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

Automobil kojim je upravljala Dugina dignut je u vazduh 20. avgusta uveče u Podmoskovlju.

Kako navodi FSB, iza ubistva novinarke stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je državljanka Ukrajine Natalija Vovk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija