• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TASS

30.08.2022

14:51

ALŽIRCI PONIZILI MAKRONA, ŠOK SCENE U ORANU! Telehranitelj je u jednom trenutku samo povikao: Gospodine predsedniče, ulazite u kola! (VIDEO)

printscreen

Vesti

ALŽIRCI PONIZILI MAKRONA, ŠOK SCENE U ORANU! Telehranitelj je u jednom trenutku samo povikao: Gospodine predsedniče, ulazite u kola! (VIDEO)

Podeli vest

Tokom posete francuskog predseddnika Emanuela Makrona Alžiru dogodio se incident kada ga je izvređala grupa ljudi zbog čega je hitno morao da uđe u auto i ode sa lica mesta

Incident se dogodio u gradu Oranu gde je francuski predsednik posetio kapelu Santa Kruz, zatim otišao na čaj u jedan lokal, posle čega je odlučio da prošeta ulicama i komunicira sa lokalnim stanovništvom, prenosi TASS.

Međutim, čim su ga videli okupljeni su počeli da uzvikuju  grube uvrede na račun francuskog predsednika. Grupa prolaznika počela je da skandira parole protiv Francuske i njene politike prema Alžiru. Makron je ignorisao ove povike i, nakon što se zahvalio publici, ušao je u svoj automobil.

"Gubi se odavde", "Odlazi!", "Živeo Alžir!", uzvikivali su Alžirci, dok je Makron ponavljao: "Hvala! hvala, hvala lepo!"

Na jednom od snimaka vidi se i čuje špripadni kobezbeđenja, kako, vidno uzmemiren zbog žestoke reakcije mase, uzvikuje Makronu:

"Gospodine predsedniče, ulazite u kola".

Ranije je portparol turskog ministarstva spoljnih poslova Tandžu Bilgič rekao da je ministarstvo spoljnih poslova pozvalo Francusku da prizna posledice svoje kolonijalne prošlosti i da ne pokušava da pobegne od istorijske realnosti.

Incident, koji se dogodio na kraju trodnevne posete francuskoj bivšoj severnoafričkoj koloniji, bio je nazadovanje u predsednikovim naporima da popravi diplomatske odnose sa Alžirom. Makron je ovu posetu reklamirao kao pokušaj da se olakša saradnja po pitanju problema kao što su imigracija i borba protiv terorizma. On je odbacio kao "smeće" tvrdnje da je njegov pravi cilj bio da dobije više alžirskog gasa usred energetske krize.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velko

pre 1 godinu

Za vas koji ili ne znate ili imate kratko pamcenje,secam se borbe Alzira za slobodu, njihovih ranjenika lecenih u Jugi, da ima pameti tamo ne bi isao niti da se izvini kao sto je tamo neki izabrao da se ide pokloniti u "S" gde i danas sahranjuju sto stvarne sto lazne zrtve ???

Leona

pre 1 godinu

Pa sta? Sta su to veliko postigli otkako su se oslobodili Francuske? Pola ih bezi prema 'mrskoj' Francuskoj, desetine hiljada ih doslo u Francusku pre pedeset godina. Nema filma ni serije u kojima nema Arapa. Ne zna to u Africi da zivi jos otkad su nestali faraoni, Aleksandar Makedonski i drugi nosioci civilizacije.

Drakula

pre 1 godinu

On nije ni svestan da ce mu pustinjaci uzmu franciju,gotovo ke to jos jedna islamska republika pored nemacke u toku,ima im jebropa bude super!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija