• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/bild

31.08.2022

19:56

MIHAIL GORBAČOV ĆE BITI SAHRANJEN 3. SEPTEMBRA! Ovde će počivati, samo je jedna stvar neizvesna!

AP/Photo

Vesti

MIHAIL GORBAČOV ĆE BITI SAHRANJEN 3. SEPTEMBRA! Ovde će počivati, samo je jedna stvar neizvesna!

Podeli vest

Mihail Gorbačov (91) biće sahranjen u Moskvi u subotu 3. septembra

"Dom sindikata" kod Kremlja odobren je za ispraćaj rekla je ćerka Irina, prenela je agencija Interfaks. Međutim, nije mogla da kaže da li će Gorbačov dobiti državnu sahranu.

Posle ispraćaja , Gorbačov će biti sahranjen na groblju za poznate ličnosti. Tamo će ležati pored supruge Raise, koja je umrla 1999. godine. S obzirom na ruski rat protiv Ukrajine i uglavnom prekinute avio veze, nejasno je da li će međunarodni gosti uopšte doći na državnu sahranu u Moskvu.

Foto: AP/Photo

Mihail Gorbačov

Mihail Gorbačov preminuo je u utorak u 91. godini. Čovek sa karakterističnom mrljom od vina na glavi smatran je velikim državnikom, otvorio je put nemačkom jedinstvu kao poslednji predsednik Sovjetskog Saveza i popustio u Hladnom ratu . Idejni um iza glasnosti (otvorenosti) i perestrojke (transformacije) bio je dijabetičar, za koji se kaže da je bolovao od ozbiljne bolesti bubrega, piše nemački Bild.

„Dom sindikata“ je tradicionalno bio mesto za sahranu šefova država u Sovjetskom Savezu. Između ostalog, ovde su položena bila tela osnivača Sovjetskog Saveza Vladimira Iljiča Lenjina i njegovog naslednika Josifa Visarionoviča Staljina da bi se narod oprostio od njih. Nakon raspada Sovjetskog Saveza, tek 2015. godine u dvoranu je postavljen sanduk bivšeg ruskog premijera Jevgenija Primakova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KO JE BIO GORBAČOV?! RUSI GA PAMTE PO PROPASTI SSSR, a Zapad po PERESTROJKI!
Planeta

KO JE BIO GORBAČOV?! RUSI GA PAMTE PO PROPASTI SSSR, a Zapad po PERESTROJKI!

Mihail Sergejevič Gorbačov je bio politički vođa Sovjetskog Saveza od 1985. do 1991. i generalni sekretar Komunističke partije Sovjetskog Saveza. Njegov pokušaj reformi je doveo do kraja Hladnog rata, ali je takođe doveo i do kraja vrhovne političke vlasti Komunističke Partije Sovjetskog Saveza (KPSS) i do raspada Sovjetskog Saveza. Nagrađen je Nobelovom nagradom za mir 1990. godine

30.08.2022

22:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija