• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji webtribune

01.10.2022

07:00 >> 21:00

RUSIJA ZGROZILA ZAPAD, "POSEJDON" JE ULTIMATIVNO ORUŽJE! SVI SE NADAJU DA GA PUTIN NIKAD NEĆE UPOTREBITI! Bivši obaveštajac izneo šokantne tvrdnje

Vesti

RUSIJA ZGROZILA ZAPAD, "POSEJDON" JE ULTIMATIVNO ORUŽJE! SVI SE NADAJU DA GA PUTIN NIKAD NEĆE UPOTREBITI! Bivši obaveštajac izneo šokantne tvrdnje

Podeli vest

Tvrdnje zapadnih stručnjaka o potencijalu nove ruske podmornice „Arktur”, kao „ubice gradova” je zakasnelo, jer ruska mornarica već poseduje podvodno naoružanje sa sličnim potencijalom. Ovo je izjavio vojni ekspert Jakov Kedmi

„Podmornica „Posejdon“ sa vođenim vozilom i nuklearnim motorom, sposobna je da zaroni do super-dubina od 1000 metara. Podmornica razvija brzinu do 200 km na sat, i već je u upotrebi u mornarici“, rekao je stručnjak.

„Prema nezvaničnim podacima, „Posejdon“ može da nosi nuklearno punjenje do dva megatona. Poređenja radi, SAD su bacile bombu od 14-15 kilotona na Hirošimu. Bojeve glave američkih interkontinentalnih balističkih projektila „Minuteman III“ nose od 500-700 kilotona. A Posejdon ima samo jedno punjenje od dve megatone, i to izaziva užas zapadnih stručnjaka.“, naglasio je analitičar.

Analize zapadnih stručnjaka o „Arkturu“ Kedmi smatra preuranjenim, pošto je projekat tek u razvoju, rezimirao je stručnjak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pedja

pre 1 godinu

Amerikanci su odavno zamenili minuteman III sa raketama MX, jos u doba Busha starijeg, a one imaju 8 samostalno navodjenih bojevih glava od 700KT, tako da mogu da uniste 7 gradova dok posejdon iako ima 2 MT moze da unisti samo 1 grad..... A na americkim podmornicam su rakete TRIDENT 3, koje nose 6 nezavisno vodjenih glava od 500KT, tako da svaka sa svojih 24 rakete moze da unisti 144 grada, normalno od tih 6 bojevih glava sa s-400 i s-500 i Tor presresce se mozda 4 ali dve ce pasti na dva grada....nije bitna jacina u MT ili KT, bitna je preciznost i mogucnost pogadjanja, uostalom to vidimo i u ratu u Ukrajini sa konvencionalnim naoruzanjem, iako rusi imaju npr. bateriju haubica 152mm msta-s ipak samo 1 himars vredi kao cela ta baterija jer ima 6 cevi i je precizniji nego cela ta baterija Znamo da Informer zivi od "senzacija" ali nemojte davati pogresne slike ljudima pa se posle cude zato nije tako kako ste rekli, setimo se" nesposobnih ukrajinaca koji se masovno predaju..." a oni posle toga oslobode celu harkovsku oblast, zarobe 400 tenkova , 700 oklopnih vozila i jednog general potpukovnika ruske vojske, a "nesposobni" pa se narod cudio kako su uspeli "nesposobnjakovici" da poraze nepobedivu rusku armiju...

Djordje

pre 1 godinu

"ruska mornarica već poseduje podvodno naoružanje sa sličnim potencijalom" A onda na kraju teksta napisete ovo: "Analize zapadnih stručnjaka o „Arkturu“ Kedmi smatra preuranjenim, pošto je projekat tek u razvoj" Dakle totalna kontradiktornost?!

Borivoje

pre 1 godinu

Ma samo plašenje "polupismenih", uostalom amerikanci imaju rakete sa 5-7 bojevih glava od 500-700 kilotona koje samostalno lete na ciljeve ( imaju i rusi sa više bojevih glava, stariju generaciju od pojsedona), tako da 1 bojeva glava od 2 megatone moze da uništi 1 cilj, a 5 bojevih glava 5 ciljeva, prosta matematika, samo će rupa od ekplozije biti veća kod pojsedona i to je sve. Inace minuteman 3 je izbačena iz upotrebe jos 2005 godine a zamenjena sa ICBM MX

Djordje

pre 1 godinu

Pa kazete,“ruska mornarica već poseduje podvodno naoružanje sa sličnim potencijalom“ A na kraju teksta kazete:Analize zapadnih stručnjaka o „Arkturu“ Kedmi smatra preuranjenim, pošto je projekat tek u razvoju, rezimirao je stručnjak” I sad sta treba da zakljucimo kad vam je tekst potpuno kontradiktoran?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija