• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

31.08.2022

22:28

Palestinac okončao štrajk glađu posle 160 dana

AP Photo/Tanjug

Vesti

Palestinac okončao štrajk glađu posle 160 dana

Podeli vest

Palestinski zatvorenik Halil Avavdi okončao je danas štrajk glađu posle više od 160 dana, nakon što je Izrael pristao da ga pusti u oktobru, rekao je njegov advokat Ahlam Hadad

Avavdi je nakon što su ga izraelske snage uhapsile u decembru 2021. godine, počeo štrajk u znak protesta što je držan u pritvoru bez optužnice ili suđenja, odnosno u administrativnom pritvoru.

Dok ne bude otpušten 2. oktobra, Avavdi će ostati u bolnici na lečenju, rekao je Hadad za Rojters.

On je dodao da je njegov klijent bio samo na vodi nekoliko meseci, a prošle nedelje je upozorio da bi "mogao da umre svakog trenutka" jer mu se zdravlje pogoršalo.

Izraelska vojska Avavdija je uhapsila u decembru 2021. godine, tvrdeći da je operativac Palestinskog islamskog džihada, što je njegov advokat negirao.

Portparol Palestinskog islamskog džihada Davud Šebab je pozdravio njegovo puštanje i rekao da je to veliko dostignuće.

"Zahvalni smo Egiptu što je bio posrednik i što je izdejstvovao slobodu za brata Avavdija", rekao je Šebab za Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija