• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dejli mej/RT/Tanjug

02.09.2022

18:59

RUSIJA PREKINULA SNABDEVANJE EU GASOM! Poznato do kada će rad "Severnog toka" biti zaustavljen

Vesti

RUSIJA PREKINULA SNABDEVANJE EU GASOM! Poznato do kada će rad "Severnog toka" biti zaustavljen

Podeli vest

Gasprom je prekinuo svoje isporuke gasa preko Severnog toka dok Vladimir Putin nastavlja da vrši pritisak na Evropu

Protok neće biti obnovljen prema planu zbog kvara turbine, kažu u "Gaspromu".

Gasovod je trebalo da bude ponovo pokrenut 3. septembra nakon popravke njegove jedine turbine koja radi.

Prema navodima kompanije, dobila je upozorenje od ruskog industrijskog regulatora Rostekhnadzor o kvaru turbine.

Problemi su navodno otkriveni tokom planiranih radova na održavanju, a gasovod neće moći da radi bez odgovarajućih popravki, navodi "Gasprom", a prenosi RT.

Ranije danas, na sastanku ministara finansija zemalja članica "G7" jednoglasno je doneta odluka o ograničavanju cena ruske nafte i gasa.

- Koalicija će razmotriti naredne korake kako bi se osigurala efikasnost sprovođenja ovih mera. Međutim, postoji mogućnost i da se revidira ta gornja granica na cenu ruske nafte u slučaju potrebe - navodi se u saopštenju koje je objavilo nemačko Ministarstvo finansija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Pa i vreme je da se prekine. Oni su miniranjem gasovoda pokazali da im isti nije potreban. Evo im američki tečni gas koji je tri puta skuplji i čiju cenu ne smeju ni da pomenu a tak da je ograniče. Uživajte evropljani u odlukama svojih glupavih političara a čika Putin će vam poželeti sve najbolje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija