• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer

07.09.2022

22:38

ZAŠTO JE PUTIN SMENIO ROGOZINA! PA, NJEGOV SAVETNIK JE DOBIO 22 GODINE ZBOG DRŽAVNE IZDAJE! Zapad se kao čudio rekaciji šefa Rusije, sad znamo šta je posredi!

Vesti

ZAŠTO JE PUTIN SMENIO ROGOZINA! PA, NJEGOV SAVETNIK JE DOBIO 22 GODINE ZBOG DRŽAVNE IZDAJE! Zapad se kao čudio rekaciji šefa Rusije, sad znamo šta je posredi!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručuje da je sudska presuda bivšem novinaru Ivanu Safronovu na 22 godine zatvora "zbog državne izdaje", veoma oštra kazna

- Ovo je sudska presuda i nemam pravo da je na bilo koji način komentarišem. Da, možemo reći da je ovo veoma oštra kazna, nemam više šta da kažem na ovu temu - rekao je portparol Kremlja u intervjuu televiziji RBC.

Suđenje tridesetdvogodišnjem Safronuvu, koji je bio novinar dnevnika Komersant i Vedomosti, a koji je uhapšen 2020. godine, dok je bio na funkciji savetnika direktora Roskosmosa Dmitrija Rogozina, bilo je zatvoreno za javnost.

Peskov je objasnio da je bilo zatvoreno "zbog težine optužbi koje mu se stavljaju na teret i koje je dokazalo tužilaštvo i priznao sud".

Sud je proglasio Safronova krivim za dva slučaja â â saradnje sa češkom i nemačkom obaveštajnom službom. Odbrana je insistirala da su svedoci optužbe tokom ispitivanja potvrdili da nije bilo izdaje, a da se Safronov, koji nije imao pristup državnim tajnama, bavio isključivo novinarstvom.

Safronov se izjasnio da nije kriv. Odbrana je najavila da će podneti žalbu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Obaveštajni rada, danas, funkcioniše tako što se dođe do "informacije", onda se informacija plasira preko nekog nebitnog on-line stranog medija, naravno malo se okiti, a onda domaći novinari tu "informaciju" prenose, nako nšto još i oni malo okite preko domačih medija uz ...."iz poverljivih i kredibilnih izvora zaznajemo..."... i sve se to proglasi istinom. A u startu, izrežirano...

sledeća vest

Vesti

TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu!

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija