• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mondo

14.09.2022

17:37

ŠTA JE BIO RAZLOG DA MOSKVA POVUČE TRUPE? A TAJNA "UKRAJINSKE POBEDE"? Kadirov zagrmeo, PODMETAČINA SA ZAPADA, ETO ŠTA JE

Reuters

Vesti

ŠTA JE BIO RAZLOG DA MOSKVA POVUČE TRUPE? A TAJNA "UKRAJINSKE POBEDE"? Kadirov zagrmeo, PODMETAČINA SA ZAPADA, ETO ŠTA JE

Podeli vest

Lider Čečenije Ramzan Kadirov objavio je na svom "Telegram" kanalu navodnu istinu o navodnom povlačenju ruskih vojnika

Vođa Čečenije Ramzan Kadirov obratio se javnosti putem svog "Telegram" kanala i otkrio je navodnu istinu o navodnom povlačenju ruskih trupa tokom "specijalne vojne operacije" u Ukrajini koja je počela 24. februara 2022. godine. Nakon što je Ukrajina započela kontraofanzivu prošle nedelje u severoistočnom delu, ruska vojska je zbog toga navodno bila potisnuta sve do svoje granice.

Kadirov je na svom "Telegram" kanalu komentarisao navode ukrajinske obaveštajne službe koja tvrdi da je došlo do povlačenja ruskih trupa. Prema njegovim rečima, takve poruke koje se plasiraju javnosti su "podmetanje" koje dolaze sa Zapada.

"Ne dajte se zavarati. Postoji koncept kao što je taktika i strategija. Naše trupe imaju taktiku", napisao je Kadirov na svom "Telegram" kanalu.

 

 

On je dodao da ruska vojska ne može neselektivno da puca na sve, uključujući i civile, samo da bi "ugasila manijakalne želje neznalica“. Navodi da Rusija u ovoj specijalnoj operaciji pokušava da minimizira ljudske žrtve.

"Da je moja volja, proglasio bih vanredno stanje širom zemlje i upotrebio bih bilo koje oružje, jer danas smo u ratu sa celim blokom NATO-a “, zaključio je Kadirov.

 

 

Zvaničnici američke obaveštajne službe rekli su za Wašington Post da očekuju dalje povlačenje ruskih oružanih snaga koja će zasigurno uticati na novo opadanje borbenog morala. U utorak je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio da Ukrajina u potpunosti kontroliše ponovno osvojenu površinu veličine ostrva Krit. Kijev je rekao da je vojska juče preuzela kontrolu nad Vovčanskom - gradom samo nekoliko kilometara od ruske granice i koji je bio pod okupacijom od februara. Video ispod pokazuje spaljivanje ruske zastave u Vovčansku, zatim uklanjanje ruskih plakata...

 

 

U Londonu je tamošnje Ministarstvo odbrane u svom dnevnom brifingu napomenulo da je najnoviji poraz Rusa u Ukrajini “ozbiljno degradirao” jednu od najprestižnijih tenkovskih jedinica. Obnova Prve gardijske tenkovske brigade mogla bi potrajati godinama, o čemu je "Jutarnji" već pisao. Postrojba je ‘bila jedna od najprestižnijih ruskih vojski, namenjena odbrani Moskve, a nameravano je da vodi proitvnapade u slučaju rata s NATO-om“, dodalo je Ministarstvo odbrane.

Navodno, neslaganje u Moskvi raste? Jedan od Putinovih zastupnika Mihail Šeremet pridodao je svoj glas brojnim kritikama vojnih stručnjaka koji zagovaraju opštu mobilizaciju?

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija