• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernji list

15.09.2022

17:01

(VIDEO) OBJAVLJEN "PLAN A", NUKLEARNI RAT U KOJEM SE SUKOBLJAVAJU RUSIJA I NATO! Simulacija pokazala, za samo nekoliko sati biće milion mrtvih

Informer/Fotomontaža

Vesti

(VIDEO) OBJAVLJEN "PLAN A", NUKLEARNI RAT U KOJEM SE SUKOBLJAVAJU RUSIJA I NATO! Simulacija pokazala, za samo nekoliko sati biće milion mrtvih

Podeli vest

U roku od samo nekoliko sati milioni ljudi širom sveta poginuli bi kada bi došlo do nuklearnog rata između Rusije i NATO-a

Tako barem tvrdi simulacija "Plan A" koju su napravili istraživači s Princetona. Simulacija je prvobitno bila pripremljena za izložbu u galeriji Bernstein u Princetonu 2107. godine, a na YouTube je postavljena 2019. godine.

Na početku je bio veliki interes za tu simulaciju, no broj pregleda se smanjivao sve do februara ove godine kada je Rusija pokrenula operaciju na Ukrajinu. Simulacija je u tom kratkom periodu prikupila više od milion pregleda na YouTubeu.

Alex Glaser, jedan od kreatora "Plana A", sada je za Newsweek rekao kako je ''ovo najozbiljnija kriza s potencijalnom nuklearnom dimenzijom koja uključuje Rusiju i SAD/NATO od kraja hladnog rata''.

Dodao je i da se rizik od nuklearnog rata još uvek smatra malim

- Kriza poput ove s kojom se trenut+no suočavamo često rezultira pogrešnom komunikacijom između strana, pogoršanom činjenicom da postoji vrlo malo aktivnih linija komunikacije između Rusije i SAD/NATO - rekao je Glaser, vanredni profesor na Princetonskoj školi javnih i međunarodnih poslova i Odeljenju za mašinstvo i avio inženjerstvo. 

"Plan A" prikazuje kako bi lokalni nuklearni sukob vrlo brzo mogao eskalirati u globalnu katastrofu.

Scenaro prikazan u prilogu temeljen je na dostupnim dokazima

- Naš tim koristio se nezavisnim procenama trenutnog položaja američkih i ruskih snaga, planovima u vezi s nuklearnim ratom i ciljevima nuklearnog oružja - rekao je Glaser dodajući kako su u simulaciju ubačeni podaci o trenutno raspoređenom nuklearnom oružju, snazi oružja i mogućim ciljevima za određeno oružje, kao i redosledu borbe koji procenjuje koje oružje ide na koje ciljeve, kojim redosledom, u kojoj fazi rata, te pokazuje evoluciju nuklearnog sukoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

Vidim ja nda ec ovi nacisti NATO dobiti u gradove SATAN 1 i 2 al od tog nema oporavak za vas fasisticki nacisti ,tako lepo ni kamen na kamenu ovog puta nece vam ostati

nesa151

pre 1 godinu

Objavljena je evo i zapadna PREDVIDJANJA KAKO BI POCEO A RAT!ALI ZABORAVILI STE RUSKI PLAN koji glasi 2DVE SATANE -na London(nema engleske) 4 SATANE NA AMERE (nema AMERIKE) i dok se Evropa snadje bice NA KOLENIMA SA SVECAMA!Inace ovo omalovazavaju zapadnjaci KAD RUSI KAZU da je ovo SAMO 18 % kapaciteta svih resursa koje koriste u ratu sa zapadom.A DA zaboravih POLJSKU 1 JEDNA SATANA 2-AMIN.Inace ovo je sve 24 sata u nAJVVISOJ BORBENOJ GOTOVOSTI.Da zaboravih a u atmosveri sVI ZAPADNI SATELITI PROCICE KAO ONAJ STARI RUSKI ILI CE BITI SLEPI!

Pop

pre 1 godinu

Речено да за тај облик ратовања нема победника. Закључак је нова ера игре генима и промена на том нивоу. Остало колико знам биће уписано и будући палеонтолози ће да погађају.

nesa151

pre 1 godinu

Kazete nema pobednika.PA IMA!U SIBIRU ce ostati 50% populacije a odande ce i najvise raketa poleteti. sta racunate u "pobednike" dali je to spaljena planeta ili ce biti preostali sakati.Uostalom do nove godine cemo i to saznati!Rusi imaju "CRNU RUKU" koja garantuje da bilo ko zapocne sa ispaljivanjem bilo koje A rakete dobijaju desetostrukim BUMERANGOM odgovor.E sad amere muce ta 4 minuta i zato nesmu na MECU(toliko leti raketa sIBIR-VASINGTON,NEV YORK,PENTAGON!Pa vi vidite ko ce do kraja dobiti UKRAJINU !A kako Ameri vise nisu sefovi SERIFOVOG UREDA NEGO SU PRESLI FASISTIMA zajedno sa ostalom bagrom mogu za NOVU GODINU da nemaju struju za novogodisnje jelke.Otom neki drugi put!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija