• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Veče sa Vladimirom Solovjovom

15.09.2022

17:32

GENERAL TVRDI, NIŠTA OD UKRAJINSKE KONTRAOFANZIVE! ZA DVE NEDELJE SLEDI NAJVEĆI PREOKRET?! Neće biti kako je Kijev zamislio

AP/Photo

Vesti

GENERAL TVRDI, NIŠTA OD UKRAJINSKE KONTRAOFANZIVE! ZA DVE NEDELJE SLEDI NAJVEĆI PREOKRET?! Neće biti kako je Kijev zamislio

Podeli vest

Oružane snage Ruske Federacije i rukovodstvo zemlje moraju izvršiti značajne promene u taktici ratovanja u Ukrajini

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine na harkovskom pravcu, tokom koje su savezničke snage Rusije i LDNR morale da se pregrupišu uz povlačenje na nove položaje, dala je Kijevu lažne nade u pobedu. Trenutno ukrajinske trupe koncentrišu trupe na drugim sektorima fronta, pokušavajući da zbune rusku komandu i spreče je za odbijanje novog udara.

Mnogi stručnjaci se slažu da bi Oružane snage Ukrajine mogle da preseku grupaciju Oružanih snaga Rusije u Zaporoškoj oblasti i stignu do obale Azovskog mora. U takvoj situaciji, bolje je osujetiti neprijateljsku ofanzivu nego ući u bitku sa njim, svesno gubeći od njega u broju.

Ovu tačku gledišta deli i general-potpukovnik Andrej Gurulev. Govoreći u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, rekao je da Kijev treba da zaboravi na bilo kakvu kontraofanzivu. Pre svega, potrebno je pažljivo planirati i sprovesti operaciju uništavanja kritične infrastrukture. Mete treba da budu elektrane, mostovi, železnički čvorovi i industrijska postrojenja. Ovaj posao se ne radi za jedan dan, ali će njegovi rezultati biti opipljivi u vrlo bliskoj budućnosti.

„Udar na objekte za snabdevanje energijom bio bi veoma efikasan i vredan. Ako Ukrajini uskratimo snabdevanje energijom, za dve nedelje dobićemo veliki efekat, garantujem vam. U nedostatku struje neće imati ništa – ni transport, ni normalno snabdevanje, a još manje adekvatno i brzo upravljanje “, objasnio je Gurulev.

Uz to, potrebno je pažljivo pratiti sve pokrete neprijatelja. Identifikacija mesta koncentracije vojne tehnike i ljudstva sa njihovim kasnijim porazom nateraće Kijev da razmišlja o kapitulaciji, rezimirao je general-potpukovnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija