• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

15.09.2022

22:47

KREĆE NOVA MISIJA, SPECIJALNA GRUPA ODKB STIGLA U JERMENIJU! Velika agresija Azerbejdžana i situacija od 13. septembra bili su okidač...

Vesti

KREĆE NOVA MISIJA, SPECIJALNA GRUPA ODKB STIGLA U JERMENIJU! Velika agresija Azerbejdžana i situacija od 13. septembra bili su okidač...

Podeli vest

Operativna grupa Združenog štaba Organizacije dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB) stigla je u Jermeniju, saopštilo je Ministarstvo odbrane republike

- Uveče 15. septembra u skladu sa odlukom Saveta kolektivne bezbednosti ODKB u Jermeniju je stigla operativna grupa Združenog štaba Organizacije na čelu sa načelnikom Združenog štaba ODKB-a, general-pukovnikom Anatolijem Sidorovom radi sprovođenja posmatračke misije - navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, Sidorova je po dolasku primio ministar odbrane Jermenije Suren Papikjan.

- Šef vojnog resora govorio je o situaciji do koje je došlo usled velike agresije koju je Azerbejdžan izveo 13. septembra i upoznao ga sa pitanjima u vezi sa predstojećim monitoringom - precizirano je u objavi.

Ministar se nada da će grupa efikasno raditi i da će podneti tačan i detaljan izveštaj o situaciji Savetu kolektivne bezbednosti ODKB.

- U narednim danima operativna grupa će obavljati posao u Generalštabu Oružanih snaga Jermenije i u području borbenih dejstava - navodi jermenska strana.

Kako je saopštila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, slanje misije ODKB u Jermeniju na čelu sa njenim generalnim sekretarom Stanislavom Zasom predstavlja značajno korišćenje mogućnosti ODKB.

 - Iskorišćene su sve mogućnosti koje je trebalo da iskoristi ruska strana - precizirala je Zaharova.

U utorak tokom noći na jermensko-azerbejdžanskoj granici došlo je do sukoba, a strane optužuju jedna drugu za izazivanje konflikta.

Savet ODKB je na vanrednoj sednici u režimu video-konferencije 13. septembra doneo odluku da pošalje u Jermeniju misiju radi procene situacije u vezi sa eskalacijom na jermensko-azerbejdžanskoj granici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija