• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2022

14:28

ŠTA SADA?! OSTAVILI SU EVROPU NA CEDILU, TO JE OD POČETKA KRIZE I BILA NAMERA... Amerikanci izdali upozorenje: SPASA NEMA!

Pixabay

Vesti

ŠTA SADA?! OSTAVILI SU EVROPU NA CEDILU, TO JE OD POČETKA KRIZE I BILA NAMERA... Amerikanci izdali upozorenje: SPASA NEMA!

Podeli vest

"Spasa nema. Ni kad je u pitanju nafta, ni kad je u pitanju gas"

Američki proizvođači nafte i gasa iz škriljaca izdali su upozorenje. Oni, naime, tvrde da ne mogu u dovoljnoj meri da povećaju proizvodnju kako bi pomogli Evropi da se izbori sa energetskom krizom tokom predstojeće zime, piše Fajnenšel Tajms.

Bez obzira što su cene nafte pale u poslednje vreme, situacija na tržištu može da se promeni početkom decembra kada počne da važi evropski embargo na kupovinu ruske nafte.

Ministarka finansija Sjedinjenih Američkih Država Dženet Jelen upozorila je ove nedelje da stupanje na snagu embarga može da isprovocira skok cena nafte. Stručnjaci pretpostavljaju da bi cene ponovo mogle da porastu preko 100 dolara po barelu, prenosi Sputnjik.

SAD su povećale izvoz nafte i tečnog prirodnog gasa u Evropu, iako predstavnici te ekonomske oblasti ističu da su obimi isporuke u ovom momentu već blizu maksimuma, dok će, istovremeno, proizvodnja nafte u zemlji ove godine biti manja od republičke prognoze okvirno za milion barela dnevno.

Spasa – nema

Vil Vanlo, direktor fonda za direktne investicije Quantum Energy Partners, jednog od najvećih investitora u sektoru škriljaca, ocenio je da Sjedinjene Države ne mogu naglo da povećaju proizvodnju. Prema njegovim rečima, trenutni obim proizvodnje je takav kakav je.

"Spasa nema. Ni kad je u pitanju nafta, ni kad je u pitanju gas", dodao je Vanlo.

Glavni izvršni direktor Pioneer Natural Resources Co. Skot Šefild smatra da američki proizvođači škriljaca neće moći značajno da povećaju proizvodnju.

"Ne pokrećemo nove platforme za bušenje i ne vidim da bi neko drugi to mogao da radi", naglasio je Šefild.

On pretpostavlja da bi cene nafte ove zime mogle da porastu iznad 120 dolara po barelu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

Ovo me podseća na moje klinačke dane , kada ja istamburam vršnjaka a on onako uzmičući zapreti videćeš ti kada te budem uhvatio . A imam i predlog , naime zapad bi trebao da zaboravi bahatost da ne prodje kao ovaj moj ispisnik , mislim da ne prodje mnogo gore .

Evropska komisija za sada neće ograničiti cenu ruskog gasa
Planeta

Evropska komisija za sada neće ograničiti cenu ruskog gasa

Evropska komisija će predložiti niz mera u sferi energetike kako bi se cene u Evropskoj uniji snizile, dok će ograničenje cena na ruski gas zahtevati dodatne procene, izjavio je evropski komesar za energetiku Kadri Simson nastupajući na sednici u Evropskom parlamentu u Strazburu

13.09.2022

23:37

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17