• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.09.2022

18:38

"ALI SAMO ZA SADA..."! Putin stavio do znanja Zapadu i Zelenskom: Rusija suzdržano odgovara na ukrajinske napade!

AP/Tanjug

Vesti

"ALI SAMO ZA SADA..."! Putin stavio do znanja Zapadu i Zelenskom: Rusija suzdržano odgovara na ukrajinske napade!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija zasad suzdržano odgovara na ukrajinske napade na infrastrukturu i terorističke napade

Putin je saopštio da je bilo pokušaja da se izvedu teroristički napadi u Rusiji, između ostalog i na teritoriji ruskih nuklearnih objekata, ali kako je rekao, situacija je pod kontrolom.


„Što se tiče naše suzdržane reakcije, ne bih rekao da je toliko suzdržana. Specijalna vojna operacija – to nije samo još jedno upozorenje, to je ipak specijalna vojna operacija. Ali tokom nje vidimo pokušaje izvođenja nekakvih terorističkih napada, pokušaja da se ošteti naša infrastruktura. Mi zaista prilično suzdržano odgovaramo na to, ali zasada. Nedavno su ruske Oružane snage zadale par osetnih udara, smatraćemo da su upozoravajući. Ako se situacija i dalje bude razvijala na ovaj način, odgovor će biti ozbiljniji“, poručio je ruski lider.


Ruski lider je prokomentarisao navode kijevskih vlasti da sprovode aktivnu kontraofanzivnu operaciju: Kijevske vlasti su saopštile da su pokrenule, da sprovode aktivnu kontraofanzivnu operaciju. Pa, videćemo kako će biti, kako će se završiti. 

Zapad je pokušao da stvori u Ukrajini antirusku enklavu za rušenje Rusije, a specijalna vojna operacija je i pokrenuta da bi se to sprečilo, rekao je Putin.

Foto: AP/Tanjug

Vladimir Putin


„One (zapadne zemlje) uvek su težile raspadu naše zemlje, to je tačno. Samo izaziva žaljenje to što se u jednom trenutku pojavila ideja da iskoriste Ukrajinu za postizanje tih ciljeva. Mi smo i pokrenuli specijalnu vojnu operaciju da bismo sprečili takav razvoj događaja. To je ono čemu zapadne zemlje, na čelu sa SAD, teže i čemu su težile – da stvore antirusku enklavu i da prete Rusiji iz tog pravca“, rekao je ruski lider.


Po rečima Putina, ofanzivna operacije u Donbasu se ne prekida, ali Rusija ne žuri. „Uprkos tim pokušajima kontraofanzive ukrajinske vojske, naše ofanzivne operacije u samom Donbasu se ne prekidaju, one su u toku. Idu laganim tempom, ali dosledno, postepeno ruska vojska zauzima nove i nove teritorije“, istakao je Putin.

Plan specijalne operacije ne podleže izmenama, a operativne odluke se donose u hodu.
„Generalštab donosi operativne odluke u toku operacije, nešto smatra ključnim, glavnim ciljem, a glavni cilj je oslobađanje čitave teritorije Donbasa“, rekao je Putin. Takođe je podsetio da Rusija sprovodi specijalnu operaciju samo uz učešće vojnika po ugovoru, a ne cele vojske.

Foto: AP/Tanjug


Komentarišući predloge Kijeva o bezbednosnim garancijama, ruski lider je istakao da nije upoznat sa tim dokumentom. Kako je dodao, stav Kijeva se po svakom pitanju menja skoro svaki dan.

Pregovori sa Kijevom


Moskva je spremna na pregovore sa Kijevom samo ukoliko ukrajinska strana sama pristane na takve pregovore, rekao je Putin.


„Oni odbijaju. Prvi je uslov da oni pristanu. Oni ne žele. Gospodin Zelenski je objavio, javno je rekao, ne znam gde, ali javno – da nije spreman i da neće da razgovara sa Rusijom. Pa ako nije spreman – ni ne treba“, poručio je ruski lider.


Kako je dodao, turski lider Redžep Tajip Erdogan tokom današnjeg sastanka na marginama ŠOS-a nije mu predlagao da organizuje pregovore sa Zelenskim.

Foto: AP/Tanjug

Vladimir Putin i Redžep Erdogan


„Erdogan zaista daje ozbiljan doprinos rešavanju niza ozbiljnih pitanja koja se tiču ove krize. I podrazumeva se da on predlaže i sastanak sa Zelenskim, smatrajući da to može dovesti do nekog pozitivnog rezultata, Na ovom sastanku nije o tome govorio“, rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

To je samo znak da se Putin plaš da naljuti Ukrainu jel može i gore proći nego u poslednjih 15-tak dana. Kad je u njegovoj milionskoj vojsci najbolji, najhrabiji, najobučeniji Kadirov i njegovi junaci jasno je da je u rusiji sve po pitanju vojske promašaj a Putinove reakcije na sramotu i bruku "velike sile" nema.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija