• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2022

07:00

POSLALI MIGRANTE KAMALI PRED KUĆU! Teksas i Florida isporučuju ilegalce američkoj eliti na vrata, prozivaju Bajdena!

AP/Tanjug

Vesti

POSLALI MIGRANTE KAMALI PRED KUĆU! Teksas i Florida isporučuju ilegalce američkoj eliti na vrata, prozivaju Bajdena!

Podeli vest

Guverner Teksasa Greg Abot poslao dva autobusa puna ilegalnih migranata u Vašington ispred kuće potpredsednice SAD Kamale Haris. Šef Floride Ron Desantis poslao dva aviona sa izbeglicama na ostrvo Martas Vinjard, gde bogati i slavni imaju kuće

Države SAD Teksas i Florida, koje ne mogu da se izbore sa ogromnim brojem ilegalnih migranata, počele su da ih isporučuju američkoj eliti bukvalno na vrata. Tako su dva autobusa puna azilanata u četvrtak iz Teksasa poslata u Vašington, direktno ispred kuće potpredsednice SAD Kamale Haris. Dan ranije su dva aviona sa migrantima sa Floride sletela na mondensko ostrvo u Masačusetsu, Martas Vinjard, gde mnogi političari, uključujući i bivšeg predsednika Baraka Obamu, imaju kuće.

Eto ih demokratama

Teksas i Florida već godinama imaju problema sa migrantima koji konstantno nadiru u SAD preko njihovih granica. Bivši predsednik Donald Tramp pokušao je da zaustavi dolazak izbeglica podizanjem velikog zida u Teksasu, međutim, nova demokratska administracija Džoa Bajdena obustavila je taj projekat, navodeći da je nehuman. Sada južne države SAD ne znaju šta da rade se hiljadama migranata koje dnevno pokušavaju da uđu u Ameriku, te su rešile da ih pošalju demokratama. U poslednje vreme Teksas i Florida šalju ilegalne useljenike u gradove na čijim su čelima demokrate, poput Čikaga, Njujorka i Vašingtona.

Poslali smo migrante u dvorište Harisove kako bismo pozvali Bajdenovu administraciju da radi svoj posao i obezbedi granicu
Greg Abot


Republikanski guverneri Teksasa i Floride Greg Abot i Ron Desantis otišli su, međutim, korak dalje kad su poslali migrante na vrata američkoj eliti. Abot je dva autobusa puna migranata iz Centralne i Južne Amerike poslao Kamali Haris. Nju je još 2020. Bajden zadužio za problem izbeglica, a od tada je ona samo jednom obišla njihov kamp na južnoj granici SAD. Migranti iz Teksasa tako su ostavljeni u Mornaričkoj opservatoriji u Vašingtonu, koja se nalazi pored kuće Harisove.

Foto: AP/Tanjug


"Poslali smo migrante u njeno dvorište kako bismo pozvali Bajdenovu administraciju da radi svoj posao i obezbedi granicu", napisao je Abot na Tviteru.

Sigurne destinacije

Dan ranije, u sredu, Desantis je poslao dva aviona puna migranata, uglavnom iz Venecuele, na čuveno ostrvo Martas Vinjard, gde se nalaze kuće političara i drugih poznatih ličnosti.


- Dva aviona sa ilegalnim migrantima poslata su na Martas Vinjard u sklopu njihovog premeštanja na sigurne destinacije - kazala je Desantisova portparolka Tarin Fenske.

Foto: AP/Tanjug

Ona je dodala da je pre toga Florida, u skladu sa federalnim zakonom, odobrila 12 miliona dolara za transport ilegalnih migranata iz te države.

Bela kuća: Ovo je nepoštovanje čovečanstva

Pres-sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je da prebacivanje ilegalnih migranata u gradove koje vode demokrate predstavlja "nepoštovanje čovečanstva".


- U pitanju je surovi, unapred smišljeni politički trik. Migranti zaslužuju bolje od toga da budu ostavljeni na ulici Vašingtona i Martas Vinjarda - rekla je Žan-Pjerova.


Iako nije navela nijedan zakon koji su slanjem migranata guverneri Teksasa i Floride prekršili, ona je rekla da postoji zakonski način da se ilegalni useljenici pošalju u druge države.


Nadležni i u Vašingtonu i u Masačusetsu pristigle migrante su prevezli u kolektivne smeštaje. Zasad ih nisu vratili u Teksas i na Floridu, niti su ih deportovali u zemlje odakle su došli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija