• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

17.09.2022

12:51

UKRAJINCI ZA NEKOLIKO SATI SLOMLJENI U REJONU PRAVDINA U HERSONSKOJ OBLASTI! Ofanziva doživela debakl, Konašenkov: Ubijeno više od 120 ukrajinskih vojnika!

AP PHOTO

Vesti

UKRAJINCI ZA NEKOLIKO SATI SLOMLJENI U REJONU PRAVDINA U HERSONSKOJ OBLASTI! Ofanziva doživela debakl, Konašenkov: Ubijeno više od 120 ukrajinskih vojnika!

Podeli vest

U rejonu naselja Pravdino u Hersonskoj oblasti dve ukrajinske čete su, uz podršku devet tenkova i 16 borbenih oklopnih vozila, izvele neuspešnu ofanzivu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

Kako je naveo, tokom borbi, ruske snage su za nekoliko sati uništile više od 120 ukrajinskih vojnika, sedam tenkova i 13 borbenih vozila pešadije.

Portparol je istakao da su u poslednja 24 časa Vazdušno-kosmičke snage Rusije, raketne snage i artiljerija nanosile jake vatrene napade na jedinice i rezerve Oružanih snaga Ukrajine. U visoko preciznim napadima ubijeno je i ranjeno više od 140 pripadnika ukrajinskih snaga, a uništeno pet tenkova i 14 jedinica vojne tehnike u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti.

Ruska avijacija takođe je gađala mesta privremenog razmeštanja jedinice neonacističke formacije „Kraken“, 92. mehanizovane i 81. aeromobilne brigade u Harkovskoj oblasti, gde je ubijeno više od 50 neonacista i uništeno više od 10 jedinica specijalne vojne tehnike i vozila.

Ruske oružane snage su napadima na brigade Oružanih snaga Ukrajine u Družkovki, Artjomovsku i Zajcevu u DNR likvidirale više od 230 ukrajinskih vojnika i uništile deset tenkova i 23 oklopna vozila. Uništena su četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u Harkovskoj oblasti, Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti.

Sistemi PVO oborili su osam bespilotnih letelica u DNR, Zaporoškoj oblasti, Hersonskoj oblasti i Nikolajevske oblasti. Osim toga, u vazduhu je uništeno 25 raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa „Himars“ i „Oljha“ u okrugu Nove Kahovke i Hersona.

 

 

Provokacije kod Zaporoške nuklearke

Prema rečima portparola, kijevski režim nastavio je sa provokacijama kako bi stvorio pretnju od tehnogene katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Tokom proteklog dana zabeležena su dva artiljerijska granatiranja naselja Volna i trafo-stanice termoelektrane koja se nalazi u neposrednoj blizini nuklearne elektrane.

Ukupno je iz Nikopoljskog rejona Dnjepropetrovske oblasti ispaljeno 15 artiljerijskih granata. Ukrajinske artiljerijske jedinice suzbijene su uzvratnom vatrom. Radijaciona situacija u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani i dalje je normalna.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 293 aviona, 155 helikoptera, 1.973 bespilotne letelice, 375 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.998 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 837 borbenih vozila višecevnih raketnih bacača, 3.393 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 5.640 jedinica specijalnih vojnih vozila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosta

pre 1 godinu

Cek malo juce je bilo 500 ukrajinskih vijnika sad je 120??? Ko bre prevodi ove vesti??? Inace u hersonskoj oblasti ukrajinci nadiru u 3 pravca, juzni kod mora, sredisnji prems hersonu(10km syu od grada) i severni, e zaustavljeni su na severnom pravcu dok na juznom su uspeli da opkole mornaricki bataljon ruske vojske koji se sada snadbeva preko mora Hersonska ofanziva se nastavlja, ali polako....uspeh na 1 oravcu ne moze da se nazove "propast ofanzivre"to je radi propagadnih razloga samo...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija